Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

SIRADAKİ GELSİN!...

 Süper Lig’in kapısını iyice aralayan Ç Rizespor; hem bulunduğu liderlik konumundaki yerinde, hem de oynadığı güven veren futboluyla Eskişehir’i doğru futbol kriterleri ve birbirinden güzel şık golleriyle geçti.
Tekeden süt sağma dönemi haftalarında, İbrahim Üzülmez ve ekibi organik futbol üretimiyle  ‘’Bravo’yu hak etti.’’
Kazanmaya kurgulu, saha becerileri dolu dolu ev sahibi, misafir takıma maçın başından sonuna kadar gönlünce dolaşabilmesi konusunda, aşağı yukarı hiç şans tanımadı desem yeridir.
Maçın geneliyle alakalı fazla söze gerek yok kanımca. Reklamda olduğu gibi. ‘’Görüyorsunuz; fazla söze gerek yok’’ tabi ki maça gelenler gördü, gelmeyenler de TV ‘de izleyerek gördü.
Ancak bir serzenişte de bulunmadan geçmek istemiyorum. Şampiyonluğa oynayan ve büyük avantaj sahibi olan bu takımın seyircisi neden yok? Neden maça gelmiyor bu taraftar? Şu ligde bizim kadar taraftarsız bir takım ben görmedim! Siz gördünüz mü?
Bizim yerimizde Eskişehir, Giresun, Denizli, Samsun olsaydı, acaba bu maçta tribünleri nasıl olurdu?.. Yazık.. Çok yazık. O zaman Süper lige niye çıkıyoruz ki? İnanın süper ligde de aynısı olacaktır. Bundan eminim.. Hatta geçen hafta yazmıştım. Eskişehir maçında taraftar Çaykur Didi Stadını ayağa kaldırmalı diye. Ama gel gör ki; takım şampiyonluğa adım adım gidiyor, şampiyon oluyor, şehirde ve taraftarda ‘’TIK’’ yok!.. Sebebini bir türlü anlamıyoruz.
Ligin 31. Haftası yani haftaya Cumartesi günü saat 13’te Denizli de Denizlispor’la oynayacağız. Bu maça çıkacak olan Ç. Rizespor’un saha ve seyirci avantajı az da olsa vardır. Şöyle ki; Denizlispor’un geçen hafta kendi sahasında Ankaragücü ile oynadığı maçta tribün olaylarından dolayı H- I ve J Maraton tribünleri seyirciye kapalı olacaktır. 
Diğer taraftan bu hafta sonu ikincilik ve üçüncülük sıralamasında ciddi değişiklik olabilir. Çünkü 2. Sıradaki Ümraniye ile 3. Sıradaki Ankaragücü karşı karşıya gelecek. Bu maçın sonucu ikinci ve üçüncülüğü etkileyecektir.
Sonuç olarak: Ç. Rizespor potaya girmiştir. Tüm Rizespor taraftarı bunun farkında olmalıdır. Böylesine önemli bir avantaj bir daha kolay kolay yaşanmaz. 
Bizden söylemesi.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar