Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ÜÇ PUAN İYİ FUTBOL YOK!..

Ç. Rizespor ikinci ve zor deplasman maçında Sivas’ta Sivasspor’u 1-0 mağlup etti ama yine tat vermedi.
Önceki gün Ç. Rizespor’u izleyince bundan önce oynadığı 6 maçtan farksız bir oyun ortaya koydu. Bu maçı izlerken herkes gibi bende oyundan ve gidişattan hiç memnun değildim. Çok katı bir defans anlayışı vardı. Öyle bir ilk yarı ki; maça sadece bakakaldık. Ne organize bir atak var, ne doğru dürüst iki pas var, ne orta sahasını aşabilecek bir güç var…
Sürekli yana, geriye paslar, topu şişirme, onlarca taç, onlarca kornere gönderilen top… Amaç gol yememekse oda oldu. İşte bu oyun düzeni ve bu şartlar altında ilk yarı 0-0 sona erdi.
İkinci yarının oyun düzeni, ikinci yarıda da aynı sistemle devam etti. Ancak zaman zaman sahaya yayılma olduysa da çok kısa süreli oldu.
Maç gitti gidecek derken 86.dakikada Ç. Rizespor’un formda futbolcusu Murat Duruer’in pasında boş pozisyonda hareketlenen ve iyi de zamanlama yapan Kuwveuke kaleci Ertuğrul ile karşı karşıya kaldı. Yerden plasu bir vuruşla top ağlarla buluştu.0-1
İşte bundan sonra Ç. Rizespor biraz defansı terk edip, açık veren sivas defansının arasına dalmaya başladı. 90. Dakikada Ali Adnan kullandığı serbest vuruşla meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına geri döndü.
Buradan Mehmet Özdilek hocamıza şunu hatırlatmak istiyorum. Belki sizin bildiklerinizi ve düşündüklerinizi bilemeyiz. Ancak oyuncu tercihlerini Yadırgadım. Slyvestra neden oynamaz? Sakat değil cezalı değildi. Bir de son derece Formsuz  olan Holosko’ya neden bu kadar tahammül ediliyor?
Sonuç olarak: Ç. Rizespor akıllıca deplasman olduğu için akıllıca oynadı, iyi kapandı, kontratakla çıkmaya çalıştı ve sonuçta gülen taraf oldu diyebiliriz.
Burada n şunu da atlamayalım. Ç. Rizespor çok iyi bir defansa sahip.Hem formda hem kaliteli futbolculardan oluşuyor. 4 Deplasman maçından 7 Puan toplayan Ç. Rizespor dış sahada daha iyi bir performans sergilediği görülmektedir.
Ancak bu başarıyı iç sahada taraftarına da bu keyfi yaşatması gerekir. Bunu kendilerinden bekliyoruz. 
İnşallah bu mutluluk haftaya Erciyes maçıyla devam eder.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar