Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ÜÇ PUANA SEVİNDİK!...

 Ç. Rizespor 6 hafta sonra kendi saha ve seyircisi önünde aldığı 3 puana sevindi.
Dün gece açıkçası daha canlı, daha pozisyon zenginliği ve coşkulu bir Rizespor bekliyordum. Ancak; oyundan ziyade sadece kazandık. Sonuçta alınan 3 puanla mutlu olduk ve aradaki puan farkının açılmasına şimdilik engel olduk.
Bu maçta da gördük ki; Ç. Rizespor, Organizesiz bir takım görüntüsünü sürdürdü. Kollektif futboldan uzak, 90 dakika boyunca, acaba gol yer miyiz, puan yine de puan kaybeder miyiz  endişesi ve korkusuyla oynarsan, işte böylesine darmadağın, korkak ve ürkek bir futbol analaışı içinde maçı tamamlarsın.
Ç. Rizespor bütün bu endişe ve korkuları üzerinden en kısa zamanda atmalıdır. Lige nasıl başlangıç yaptıysa; aynı şekilde bunu sürdürebilir duruma getirmelidir. Yoksa bu mantalite ile devam ederse, sonuç hiç de iyi olamaz.
Ç. Rizespor oyunun hemen birinci dakikasından itibaren basan, ısıran, pozisyon üzerine pozisyon bulan, en azından dikine oynayıp; ciddi anlamda çabalayan bir takım görüntüsünden çok uzaktalar.
Yani uzun sözün kısası; bu takımın şu anda oynadığı futbol, kesinlikle taraftarı memnun etmemiştir. 
Artık bu maçta geride kaldı. İlk yarının bitimine 8 hafta kaldı. Kalan 8 maçı da zayiat vermeden kazanmalıdır. Çünkü ikinci yarıda bizim gibi diğer takımlar da ara transferler yaparak daha da güçlü duruma gelecekler. Lig henüz şekillenmemiştir. Hal böyle iken; ilk yarıda toplayacağımız puanlar çok önem arz edecektir.  
Sonuç olarak şunu söyleyebilirim: Boluspor maçı şöyle ya da böyle bir şekilde kazanıldı.  Alınan 3 puanla zirve yarışı için yukarı doğru bir hamle daha yapıldı. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar