Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

UMREDEN DÖNDÜK…!

 Rize ‘’Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği’’ olarak ilimizde Kanser tedavisi gören hastalarımız için ‘’Manevi Şifa ve Manevi terapi’’ organizasyonu ile bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz ve 28 Kanser tedavisi gören hastalarımız ile 10 günlük Umre programımızı tamamlayarak çok şükür ilimize döndük.
Derneğimiz bir doktor ve bir Refakatçı ve benim rehberliğimde götürmüş olduğumuz Kanser tedavisi gören 28 hastamıza ‘’Manevi şifa’’amacıyla çok dolu ve çok duygulu zamanlar geçirdik, programlar yaptık.
Umre İbadetinde doyuma ulaşmak için, duymak ve duygulanmak gerekir. Bunu da çok şükür hastalıkları nedeniyle manevi şifa aramaya gelen hastalarımıza bütün imkanları sağlayarak vermeye çalıştık.
Zaman zaman çok duygulandık, ağladık, duygularımızı paylaşarak imanımızı ve ihlasımızı daha da sağlamlaştırdık.
Hastalarımız önce kendileri için Kabe duvarına yaslanıp Rabbinden göz yaşı dökerek şifa dileklerinde bulundu.
Medine de Sevgili Peygamberimizin Ravzasını ve Cennet bahçesine girerek onu ziyaret ederek, ondan şefaat diledi. Göz yaşlarını döktü.
Hastalarımız; Medine’nin nurlu kucağında yatan kainatın efendisi Peygamberimize selam vermenin yaşattığı onuru ve duyguyu başka hiçbir şeyde bulamadığını gördüler.
Her ibadetin özünde duygu vardır. Duygusuz ibadet yalın olur ve kişiyi doyuma ulaştırmaz. Doyuma ulaşılamayan bir ibadetten tat da alınamaz.  Biz de 15’e yakın gitmiş olduğumuz kutsal beldelerdeki tecrübemizi, ibadetin ve mekanların özellik ve güzellikleriyle ilgili bilgilerimizle de birleştirerek çok şükür umrecilerimize sunduk.
Mekke de hastalarımıza Allah’ın yardım ve inayetiyle bu kadar kısa zaman diliminde; 3 hatta 4 Umre yaptırma imkanını sağladık.
Beni ve kafilemizi en çok duygulandıran bazı yaşlı hastalarımızın, yoğun tedavi altında olmalarına rağmen (Yani kemoterapi) gerek Kabe’ye doğru gerekse Ravza’ya doğru koşarak gitmeleri oldu. İyice şunu kavradılar ki; ilahi ruhun merkezi olan Beytullah, aşkla ve şevkle yanına gidenleri şarz eder. Hastalıklarından arındırır. Kabe, insan kalbinin de ilacıdır. Bunun içinde; Beytullah’ın misafirleri nurlanmış ve dinlenmiş, huzurlu ve mutlu olarak evlerine dönerler.
Üçüncüsünü çok iyi ve verimli bir şekilde gerçekleştirdiğimiz Kanser Hastalarımız için ‘’Manevi Şifa’’ projemize maddi manevi destek veren başta Rize Valimiz sayın Erdoğan Bektaş, Millet Vekilimiz Hasan Karal beye THY’ na hastalarımız adına şükranlarımı sunarım.  Bazı sivil toplum kurum ve kuruluşlarımıza da ayrıca teşekkür ederim. Onlar da bu hastalarımızın Beytullah’ta ve Ravza da yapılan dualardan hisselerini aldılar.
İnşallah bundan böyle bu projemiz; daha uzun yıllar inşallah devam edecektir. Amacımız sadece Allah rızası olmuştur. Onların  
Sonuç olarak: Duyduk, gördük, duygulandık ve manevi olarak doyduk. İlgi, bilgi ve sevgi bu doyumun bence en önemli sermayesi oldu. Bütün bunlar yaptığımız ibadetlerle yoğrulunca huzur dolu bir Umre’yi de tamamlamış olduk.
Allah kabul etsin. Yeniden Resulullah’a ve Beytullah’a misafir olmak duasıyla.
Allah’a emanet olun.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar