Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ÜZDÜN BİZİ BE; ‘’AHMET HOCA !..

 Çok değerli dostum Ahmet Hamdi Yılmaz’ın ani olarak aramızdan ayrılarak ebediyete göç etmesi, başta sevenlerini, dostlarını, meslektaşlarını derinden üzmüştür.
İki gün önce birlikte maça gidip; Başakşehir maçını birlikte izledik. Ancak; iki gün sonra kendisini merhum diye anıyoruz. Ne kadar zor değil mi? 
Maçın devre arasında beraber oturup sohbet ettik. Simit kaşar yedik.
Çayımızı içtik. 
Dedim ki kendisine; Ahmet hoca çok acıkmış bir halin var.
Her bir simidin kalori değeri çok yüksektir, ben de yiyorum ama çoğu zarardır. 
Acıkmıştım biraz dedi. 
Pazartesi günü programa bekliyorum seni dedi. Bakan yardımcımız İbrahim Er ve birkaç kurumla geniş çaplı programlarımız olacaktır. Pazartesi çok yoğunuz dedi..
Maç bitti ve beraber stattan ayrıldık. 3 saat sonra Ahmet Hocamızın Acı haberini aldım ve yıkıldım. Kalu innalillahi….. okudum ve bir süre suskun kaldım. Gözlerim doldu, yutkunamadım. Önce inanmak istemedim ama; takdiri ilahiyenin bu olduğuna inanarak; Rabbimin takdirinin bir göstergesi olduğu gerçeğini düşündüm.
Evet; Ahmet Hamdi Yılmaz Hocamızla hukukumuz 1973 yıllarına dayanır. Rize İmam-Hatip Lisesinde bizden iki sınıf alttaydı ama yurtta beraber kaldık. Çocukluğumuz ve gençliğimizi büyük bir bölümünde birlikte olduk. O günden bugüne kadar hep beraber olduk. 
Rahmetli Ahmet hoca Kız meslek lisesinde müdürken, ben de oraya 3 yıl Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine girdim. Sırf onun hatırı içindi.
Benim bir meslektaşım olduğu için birbirimizi her zaman her yerde takip ediyorduk. Milli Eğitimin çeşitli kademelerinde üst düzey yöneticilikler yaptı. Bundan yaklaşık bir yıl önce de Rize Milli Eğitim Müdürü olarak başarı zincirini taçlandırmıştı.
Çok disiplinli, başarılı, liyakatli, yetenekli bir arkadaşımızdı. Rize Milli Eğitimini son derece marifetli ve başarılı çalışmalarla sırtlamış götürüyordu. Eğitimin Fiziki durumunu çok iyi belirlemiş, buna göre çalışmalarını sürdürüyordu. Son derece güler yüzlü idi. Meslektaşlarını hiçbir zaman kırmayan , bir abiy kardeş ilişkisi içinde olma gayreti içinde olmuştur. Bundan dolayı da son yolculuğunda onu başta meslektaşları, sevenleri, dostları uğurladı. 
Ölüm haberini alan Milli Eğitim Bakanlığı da taziyelerini bildirdi. Ölüm haberini alan herkes sahil camiine koştu. Böylesine değerli bir insanı son yolculuğuna uğurladı.
Allah sana rahmetiyle muamele eylesin. 
Yerin mekanın Cennet olsun inşallah.
Geri kalan başta eşin, çocukların, yakınların ve tüm dostlarının başı sağ olsun.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar