Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

YAPACAK FAZLA BİR ŞEY KALMADI…!

 Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısının son maçında komşu il Trabzon’da; Ç. Rizespor’un bulunduğu girdaptan kurtulamayacağını bilindiği için bir tekme de o vurdu. Zaten gelen giden vurmadı mı?  
Evet; koca bir Lig’in ilk yarını tek galibiyetle kapadı Ç. Rizespor.. Bir çiçekle bahar gelir mi? Gelmeyeceğine göre kışın da tam ortalarındayız. Demek ki bahara daha çok var.
Maça gelelim: Trabzonspor son haftalarda Lig de ciddi çıkış yakaladı. Hem çok formda ve hem de ev sahibi olmanın avantajını çok iyi kullandı. Maçı da çok rahat bir şekilde 4-1 kazandı. Trabzonspor’un çok sayıda tecrübeli ayakları vardır. Ç. Rizespor çok silik kaldı. Aynı zamanda bu oyun mantalitesiyle puan alması hiç mümkün değildi. Trabzonspor iyi kadrosunun semeresini 4 golle aldı. Ligde de iddialı konuma geldi.
90 Dakikanın geneline bakıldığında Ç. Rizespor; birbirinden çok kopuk bir oyun ortaya koydu. Oyuncular birbirlerinden çok uzaktı. Yardımlaşma olmadı. Özellikle ileri hatta Vedat çok yalnız kaldı. Topu ayağına aldığında pas atacak, yardımlaşacak birisini bulmakta zorlandı. Ç. Rizesporlu futbolcuların kafasının bir hayli karışık olduğunu söylemek yanlış olmaz.
Peki; Ç. Rizespor neden hep kaybediyor? Ya da kaybetti. Bu sorunun cevabını birinci derecede yönetim, ikinci derecede  Teknik heyet ve futbolcular vermelidir. Ancak; herkes kendini temize çıkarmak için yoğun çaba sarf edecekler… Yönetim diyecek ki; biz böyle devraldık. Özellikle başkan. Teknik heyet diyecek ki elimizdeki malzeme bu. Futbolcularda diyecek ki;  varımızı yoğumuzu ortaya koyduk ama; kapasitemiz bu kadar.
Ç. Rizespor Lig’i ilk yarısını böylece günahıyla sevabıyla sonuncu sırada tamamladı. Şimdi düştüğü yerden nasıl kurtulur en kısa zamanda bunun hesaplarını yapmalıdır. Yani diyeceğim o ki; Tüm camia devre arası oturup, başlarını iki ellerinin arasına alıp, hesaplarını çok iyi yapmalıdırlar. Yok eğer; Para yok! İstenilen futbolcuları alamayız der ise o zaman fazla söze gerek yok. İkinci yarıyı formalite olarak oynar ve tamamlar.
Bakalım sihirli dokunuşlar yapılabilecek mi?
Bekleyelim; Görelim….
 
Önceki ve Sonraki Yazılar