Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

YENİLDİK AMA; EZİLMEDİK!...

Süper Lig’de bugüne kadar kendi sahasında oynadığı maçlarda galibiyet yüzü görmeyen tek takım unvanını elinde tutan Ç. Rizespor; lig lideri Beşiktaş karşısında da bu geleneği bozmadı.

İlk yarı da Ç. Rizespor tempolu bir maç ortaya koydu diyebilir. Ancak daha oyunun başında, orta sahanın en dirençli oyuncusu olan Kıvanç’ın sarı kart görmesi; takımın bayağı derecede düşürdü diyebiliriz. Bu yarıda Beşiktaş topu ele geçiremiyor ve oyun kurmakta zorlanıyordu. Çünkü Rizespor sahanın her tarafına hakimiyeti sağlamıştı.

Ç. Rizespor İkinci yarıda Kıvanç ve Koray’ın hakem Cüneyt Çakır tarafından oyundan atılmasından sonra Rizespor adına düzen ve planlar tamamen bozuldu… Dokuz kişi kalan Ç. Rizespor geriye çekilip; güvenlik duvarını yükselteceği tahmin ediliyordu. Ancak hiç te öyle olmadı. Bunun tamamen tersi oldu. Hikmet Karaman Lafferty’yi oyuna alıp, topu önde istediğini hemen belli etti. Ç. Rizespor eksik olmasına rağmen son derece düzenli oynadı. Düzenli oynadıkça da Beşiktaş’ı gol telaşı sarmış oldu.

Beşiktaş maçı kazanmamak için ne kadar çaba gösterdiyse, Ç. Rizespor’da Kıvanç ve Koray’ın yaptığı hatalar sonucu gördükleri kırmızı kartlarla maçı kaybetmek adına o kadar uğraştılar. Diyebiliriz.

Kısacası iki kişi eksik oynayan Ç. Rizespor kalan 30 dakika boyunca Beşiktaş’a boyun eğmedi. Taaki Penaltıya kadar.

Sonuç olarak görüldü ki: Hikmet Karaman’la Ç. Rizespor’un başı dik, göğsü ileride olarak oynadığı oyun gerçeği kanıtlanmış oldu. İnşallah gelecek haftalar da daha dikkatli ve lehimize olacak sonuçlar elde ederiz.

Orhan Yazıcılar
Önceki ve Sonraki Yazılar