Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

YENİLDİK AMA; EZİLMEDİK!..

Ç. Rizespor’un kaderi midir? Bilinmez ama; bilinen bir şey var, her milli maç ya da bir şekilde verilen aradan sonra ki maçı bir türlü kazanamıyor. Gerçi bu ara sonrası rakip Beşiktaş olunca tabi ki kolay değildi.

Ligin güçlü takımlarından ve şampiyon adaylarından biriydi Beşiktaş. Dolayısıyla bu maçın görünürde kazanılması oldukça zordu. Ancak Beşiktaş ile bugüne kadar oynadığımız maçlara bakıldığında bir çok kez puan ya da puanlar aldığımız bilinmektedir.

Neyse maça gelelim: Ç. Rizespor maçın hemen başında üst üste pozisyonlar bulmaya başladı. Hatta diyebiliriz ki ilk yarıda Beşiktaş, Ç. Rizespor sahasına dahi bir süre giremedi. Maç öncesi Hikmet Hoca’nın yayıncı kuruluşuna yaptığı açıklamada ‘’Ben takımıma hep yüksek tempoda oynayın. Eğer ne kadar oyun içerisinde temponuzu yüksek tutarsanız, kazanma şansınız daha çok ve yüksek olacaktır’’ dedi. Gerçi dediği de oldu ama; zaman zaman oldu.

Yüksek tempoda oynamayı tercih eden Ç. Rizespor karşısında Beşiktaş; ‘’Daha kontrollü’’ futbolu tercih etti. Bu da Ç. Rizespor’un işini zorlaştırdı. Çünkü Ç. Rizespor’u daha rahat denetleme çizgisine getirdi.

İşte maçın tam bu noktasında ekibimiz Ç. Rizespor çok net bir gol kaydetti. Ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı. Aslında hakem; golden sonra düdük çaldı ve ağlarla buluşan golü vermedi. Pozisyon kesinlikle ofsayt değildi. Çünkü kurala göre; top ayaktan çıktığında paralelde olmak ofsayt olmaz.

Hemen aklımdayken söyleyeyim. Yeni hakem olan Alper Ulusoy; eğer kariyer yapmak istiyorsa önce kendini, sonra da ofsayt bilen yeni hakemler bulmalı.

Sonuç olarak: Hikmet Karaman hocamızın her zaman olduğu gibi kendine güveni tamdı. Ancak; Beşiktaş karşısında onun her türlü oyun yapısına karşı hamleleri daha az düşünüp, biraza da kendi takımının özelliklerini öne çıkarabilirdi. İnanın belki de lideri devirebilirdi. Ancak o; geriye düşünce fikrini değiştirdi.

Lig devam ediyor. Bu tür hatalar, yanlışlar mutlaka olacaktır. Önemli olan takımımıza sonuna kadar sahip çıkmaktır.

Görmemezlikten gelmeyelim, takımımıza sahip çıkalım, iyi yoldayız!…

Orhan Yazıcılar

Önceki ve Sonraki Yazılar