Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Alının Galibiyet Kimseyi Aldatmasın


Yoğun nem altında oynanan PTT 1. liginde Ç. Rizespor  ilk maçında Ç. Rizespor G .Antep Belediyespor'u ağırladı.Karşılaşmada Ç.Rizespor ilk yarı geri yaslanarak maça başladı. Oyunda topa sahip olmakta çok zorlandı iki pas yapamadı dan-dun toplarla  oynayınca bir türlü oyunu eline alıp maça ağırlığını koyamadı.

Hal böyle olunca rakip Antep Belediyespor Ç.Rizespor'u kendi yarı sahasında hapsedip Ç.Rizespor'un kalesine golü bulmuş oldu.

  İlk yarı maça baktığımızda bir ara içimden şöyle bir şey geçti , Ç.Rizespor bu futbolla bu lig'den puan alabilecek mi? Karamsarlığına kapıldım orta sahada resmen ezildi ,  Ç.Rizespor bilhassa golden sonra kendi sahasından bir ara çıkamaz oldu.

Maça çıkarılan 11 de bana göre doğrulardan biri stoper de Serhat ve Murat'tı,  Engin hocanın oynatmasıydı, ben bu doğru tercihe şaşa kaldım. Kaleciye gelince çok dikkatimi çekti çok doğru bir transfer oyunu geriden çok iyi okuyor çok iyi zamanlama yaparak hem oyuna topu zamanında sokuyor hem de Kalede iyi kurtarışlar yapıyor aynı zamanda kalede duruşu takıma güven veriyor.

Sol bek sağbek bana göre iyi oyunda çok da sırıtmadılar takım iyi olursa ayağında topu tutabilirse daha iyi olurlar, orta sahanın sağında Ahmet daha sorumlu oynamalı daha tek pas oynayıp takımı ateşlemelı solda Erhan cok çalışıyor çok yetenekli daha iyi olmalı ilerde Jallow tartışılmaz çok değerli bir insan ve bunun yanında çok kaliteli çok çalışkan bir futbolcu Kalu Uce tam bir santrafor sanki biraz tutuktu ancak çok kaliteli bir futbolcu bir gol bir asist kaliteli bir santrafor olduğunu gösterdi zamanla rakiplerin defanslarının korkulu rüyası olacağına inanıyorum.

İkinci yarıdan bahsetmek gerekirse ikinci yarıya bana göre Antep skoru korumak için geriye yaslanmaya başladı ilk yarıda Rizespor geri yaslandı kaybediyordu bu sefer ikinci yarıya Antep geri yaslandı ve Rizespor takımında yetenekli futbolcular öne çıktı ve goller geldi.

İkinci yarıya Engin hocanın hamleleri de doğruydu bir oyuncu değişikliği hariç Engin hocanın bu doğru Antep geriye yaslanınca da Engin hocanın hamleleri bal kaymak oldu Rizespor takımı ayağa pas yapmaya başladı buda doğrulardan biriydi ve goller pozisyonlar buldu.

Rizespor takımı ayağa top yapmalı ayağa pas yapıp oyunu ilerde oynarsa Rizespor takımı daha başarılı olur bunu yapmak içinde futbolculara güç lazım kondisyon lazım.

  Rizespor takımının geri yaslanarak oynamamalı Rizespor un böyle bir lüksü yok Rizespor bu ligin büyük takımlarından biri bana göre rakibe ilerde basarak oynamalı.

Maça genel olarak bakarsak yukarda da belirttiğimiz gibi bu maçtan çok da fazla efor beklenilmiyordu ancak Rizespor en azından oyunu ayağa paslar yaparak kontrol altına almalıydı.

Takıma baktığımızda zamanla taşların yerine oturacağını düşünüyor olabilirsiniz ancak rakip Rizespor u sahadan sildi maç aynı şartlarda oynanıyordu.

  Ç Rizespor takımı üzerine koyarsa tamam belki diyeceksiniz hele bir durun bu takıma biraz zaman doğru ancak takımda bir şeylerde olmalı maça baktığında Rizespor takımında bir fark görünmeli futbol anlamında olsun taktiksel olsun.

 İki pas yapamayıp devamlı dan dun oynarsa Adanademir den hüsranla dönersin   bana göre Rizespor takımı şu anki durumu  istenilen gibi   iyi değil alının galibiyet kimseyi aldatmasın  ha  dediğim gibi  takım doğru oynatılırsa  sahaya doğru futbolcular sürülürse mantalite değişirse   Rizespor takımı ilerde oynamayı becerebilirse  Rizespor başarılı olur çünkü takımda  kaliteli futbolcular bulunuyor..

 Dikkatimi çeken bir başka nokta Rizespor takımında bir on libero lazım olmazsa olmazlardan biri aynı zamanda bu takım bu kadar transfer yapılmış hala orta sahaya eskilerden den medar bekliyorsa o zaman bu takım orta sıralara yer bulur bu takıma Fahri yıllar önce Rizespor da on libero Ünal in solunda oynuyordu Fahri bir kere on libero değil.

 Fahri nerde Fahri oldu orta sahanın solunda oldu on liberoda olmadı Fahri on liberonun solunda oynarsa takımı pozisyona sokar daha başarılı olur sen gecen sene on libero sorunu çektin Fahriyle olmadı e bu kadar transfer yine Fahri on libero olmaz yanı.

Bu galibiyete emeği gecen herkese teşekkürler ediyorum herkesi kutluyorum.

Bizim kimseden bir alıp veremediğim yok bizim kitabımızda menfaat beklentimiz olmaz yalamalık edelim bizim tek menfaatimiz Rizespor un başarılı olmasıdır .

Önceki ve Sonraki Yazılar