Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bu Ateş Dinmez

Ç.Rizespor takımı bu maçı daha çok istedi, bu maç için çok inandı öyle hazırlandı. Dersini iyi çalıştı ve kazandı.
Kim ne derse desin öyle veya böyle bu maçı Ç.Rizespor takımı kazanmak zorundaydı ve kazandı.
Denizli hoca bana göre bu maçı çok iyi dizayn etti, takımını sahaya çıkardığı sistem de doğruydu on birde.
Oyunu orta sahaya tutup Erciyes orta sahada boğdu defansı orta sahayla iç içe oynattı yani Denizli,  oyunu kalesine uzak tuttu oyuna öyle başladı ve hoca elindeki kadronun haddini bilerek oynadı.
Denizli hocanın oyun anlayışı önce Erciyesspor ’u kontrol altına alıp sonrada bulduğu pozisyonlarla vurmaktı bu düşüncede başarılı oldu.
 Bu maçı enine boyuna düşünürsek maçta kontrol orta sahadaydı iki takımda birbirini düşürmenin planlarını yaptı.
Belki iki takımda iyi futbol oynamaktan çok galip gelmeyi düşündü iki takımda iyi mücadele etti.
Denizli hoca maça santraforsuz çıktı bu düşünce on numaraydı orta sahayı kontrol altına alıp iki hızlı oyuncusu Eren ve Ahmet’i kaçırarak pozisyonlar buldu. Bu hızlı oyuncularla rakibi çıkmakta korkuttu.
Bu gibi maçlarda hoca faktörü öne çıkar bu maçta Denizli hoca futbol birikimi ve zekasını kullanarak takımını akıllı oynattı.
Ç.Rizespor iyi futbol oynamadı ancak çok iyi mücadele etti. Kafayı kullanarak topun arkasında iyi durdu sahanın her yerinde iyi bastı rakibi pozisyona sokmadı diyecek kadar rakibe az pozisyon verdi.
Bunun yanında Ç.Rizespor takımı oyunun sonuna doğru geri yaslanmaya başladı bu düşünce iyi bir düşünce değildi.  Ancak Denizli hocanın kenardan bağırıp öne çıkın demesine rağmen takım kendiliğinden geri yaslandı diye düşünüyorum çünkü oyuna hamleleri oyuncu değişikleriyle belli oldu.
 Oyunu ileri oynamak için oyuncu değişikleriyle hamleler de yapmasına rağmen. Geri yaslanıp topu futbolcular devamlı alıp rakibe verdi. Oysa Ç.Rizespor’ lu futbolcular topu ayaklarına tutabilseydi oyun daha da farklı olurdu Ç.Rizespor takımı pas yapamadı ancak tekrar söylüyorum futbolcular sahanın her yerine bastı rakibe imkân vermedi bu nokta çok önemliydi.
Mesela bir ara Ahmet’i sola Eren’i sağa çekti. Denizli hocanın bu zekice bir düşüncesiydi. Ters tarafa oynattığınız oyuncular kaleye daha doğru şut çeker ve gol olur düşüncesindeydi diye düşünüyorum. Denizli hocanın oyuncu değişikliklerini ilk etapta eleştirebilirsiniz ancak düşünce doğruydu rakip bastırıyor hocanın hücum oyuncu oyuna alması takımın düşüncelerini yapmakta engeldi rakip çıkamadı. 
Son dakikalar da ise Erciyes’in şutunu kale çizgisinden çıkarılması çok önemliydi bu pozisyonda kale kırıldı sanki Ç.Rizespor’ a süper lig yolu açıldı gibime geldi.
 Buradan şunu söylemek istiyorum haftaya stat inlemeli tıka basa dolmalı çünkü bu takım bunu hak etti. Artık Erciyes’i Erciyes’te yenip gelmek üstelik de gurubun lideri bu basit bir şey değil sıra taraftarda artık bundan sonra bu takım buradan geri dönmez bu takım süper lige çıkar. Bu ateş daha dinmez öyle veya böyle Denizli hoca bu ateşi söndürmez bu birikimi bu usta sonuna vardırır.
Bu takımın süper lige çıkması bu kadroyla büyük bir başarıdır bununda altını çizmek gerek.
Önceki ve Sonraki Yazılar