Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bu kadroyla Konya’dan puanlar alınabilineceğine inanıyorum

 Ç.Rizespor kupa umuduyla haftalardır kotu gidişe dur demek istiyordu olmadı.
Karşılaşmaya Hikmet hoca ideal kadroya yakın bir kadroyla oyuna başladı.
Müsabakanın ilk dakikalarında Orhan’la kaçan yüzde yüz gol, sanki maçın kırılma anıydı.
Daha sonraki dakikalar da Ç.Rizespor takımı Galatasaray’ı seyretmeye başladı.
Galatasaray takımındaki futbolcular topu aldığında Ç.Rizespor takımı kelelerinin önüne bırakmaya başladı ceza sahası önünde Galatasaraylı futbolculara müdahale ediyordu. Sahanın diğer bölümlerinde Galatasaray pas yapma pozisyonlarında Ç.Rizesporlu futbolcular müdahale dahi yapmıyor seyrediyordu. Bunun sonucunda Galatasaray rahat pas yapmaya başladı gölü de buldu.
Bu maçı Galatasaray daha çok istedi Ç.Rizespor o kadar istekli arzulu mücadele eden top oynamaya çalışan bir takım havasında değildi.
İkinci yarıya Ç.Rizespor topla oynamaya başladı, baktığımızda Ç.Rizespor takımı topla oynamaya başladığında çok çabuk rakip keleye iniyor, ancak topla oynamayıp bir anda bir bakıyorsun savunma yapmaya başlıyor, alan savunması yapsa iyi ,bu savunma düşüncesi rakibi seyir ederek oluyor, bu enteresan tabı. Baktığımızda Ç.Rizespor takımı çok kırılgan bir hale geldi rakibini ısıramıyor. Futbolcularda çok bitik bir hal var, sanki futbolcular motive olamıyor, futbolcularda lig bitti havası var takımda bir rahatlık var gibi.
Bir başka nokta ise Hikmet hoca Makiadi’yı uyanık gelip ikinci yarı oyundan almalıydı çünkü Makiadi oyuna çok hırslı başladı sarı kart yedi, ikinciyi sarıyı her an yiyeceği an meselesiydi.
 Makiadi, oyundan alınmalıydı, bu gibi durumlarda Teknik direktör uyanık olmalı, zaten bir müsabaka da Teknik direktör bir noktada yanlış yapınca maç elinden çıkabiliyor, nitekımde öyle oldu. 
Hep diyoruz mesela kadro eksik kadro yeterli değil Ç.Rizespor takımında teknik direktör da yeterli değil çok eksikleri var olduğu ortada.
 Ç.Rizespor takımında Teknik direktör takımını çekip çeviremiyor olmadık kadroyla sahaya çıkıyor olmadık oyuncu değişikleri yapıyor bu yaptıklarını futbolcular fark edince takımın isteksizliği artıyor.
Mesela bu maçta stoperi çıkarıp önde oyuncu oyuna aldı tek stoperle oynadı yanı bu resmen intihar, yanı yüzme bilmeyen bir kişinin denize atlaması gibi oldu. 
Geldiğimiz noktada Hikmet hoca bu kadroyla devam etsin bu kadroya Robin, de katılsın bu takım puanlar toplayacağına düşünüyorum.
 Bu kadro ideal korda, Farkında iseniz Robin, oyuna girdi takımı toparladı geriden oyun kurmaya başladı. Günümüz futbolunda takımlar oyunu geriden kurarak etkili oluyor bizim stoperlerin oyla bir özelliği yok, Robin on liberoda bana göre çok doğru ve başarılı bir oyuncu inşallah Hikmet hoca Koray’la macera aramaz bundan sonra Robin’ı oynatır.
İkinci yarı Hikmet hocanın karnesi çok kotu, bunu bu kadroya ısrar ettiğinde düzelteceğine inanıyorum. Bu kadroyla Konya’dan puanlar alınabilineceğine inanıyorum.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar