Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bu Maçın Kaybının Nedeni Hikmet Hocadır

 Sezon başında yapılan on bir transfer den stoper mevkisinde iki alternatif stoper transferi yapılmalıydı.

Böyle bir mantalite olabilir mi arkadaşlar.

Geldiğimiz noktada bu sezona başlamışsınız bu ligde direk oynayabilecek tek bir stoperiniz var arkadaşlar Oboabona, dahi bu ligde oynayacak yeterlilikte stoper değil bu düşünceyle nasıl yola çıkarsınız, böyle bir anlayış olabilir mi arkadaşlar.

Yaptığınız on bir transfer nereye yapıldı on bir transfer yapılacağına takımı banko altı transfer yapılsaydı. On bir transferin parasının büyük bir kısmı buhar olup uçuyor, yazıktır günahtır. Futboldan anlamıyorsanız yönetime Rize’deki eski futbolculardan alın arkadaşlar ya bu ne rezilliktir. Seneler oldu futbolu transferi öğrenemediniz mi beyler. Parayı ben buluyorum ben veriyorum benim dediğim olur diyorsan,  olsun yine senin dediğin olsun da seninde emeğine yazık yanı.

Geldiğimiz noktada bu yetersiz kadroyu öyle veya böyle Hikmet hoca tabloya baktığımızda ortalarda yer buldu, bu tablo kötümsenemez tabı göz ardı edilemez.

Göz ardı edilemeyecek başka noktalarda var tabı,Mersin maçına baktığımızda Hikmet hocanın oyun anlayışı doğruydu, ancak kazanan puan kaybetmeyen on birini bozmuş tu.

Baktığımızda Robin’ı, kesmiş Korayla, oyuna başlamış Chevalier’ı kesmiş Denizle oyuna başlamış, bunların yanında Viera, ve Eren, sakat oldukları için kadroda yoktu.

Kazanan ve kaybetmeyen kadroyu bozmak yanlış bir düşünceydi. Bunun yanında oyuna Robın’ı keserek Korayla başlamak akıl almaz bir düşünce ve yanlış.

Gecen sene on libero yokluğundan dolayı takım çok kolay gol yiyordu gelen atakları direk stoperler karşılıyordu.

Bu sene Robın’ın kadroya katılmasıyla bu sorun ortadan kalmışken, Hikmet hoca ikide bir Robın’ı kesip yerine Koray a şans vermesi takımın puan kaybetmesine neden olmasına rağmen hocanın Koray’a ısrar etmesi akıl almaz bir alâyiş olduğu bu maçta da ortaya cıktı.

Korayla on libero oyuna başlamasından dolayı rakibin ataklarını stoperler karşılamak zorunda kaldı, zaten orta sahanın yetersiz olmasından takımın orta sahası tıkanıyor bir turlu işlemiyor,Koray da oynayınca resmen rakibe paket bir orta saha haline geliyor.

Korayı oynattığınız da Makiadi,bu mevkide yalnız kalıyor  , Koray önde oynayamıyor top tutamıyor oyuna topu sokamıyor kontrolsün hareketler yaparak rakibe fauller kazandırıyor; bütün yük Makiadi’nın üzerine kalıyor Makiadi, tek başına yoruluyor.

 Chevalier son haftalarda forumda kupa maçında da gol atmış kendini iyi hissediyor forumda bu maç kendini motive edip oynayacağını düşünürken, sen git Chevalier’yı kes oturt yanına, son haftaların forumsuz futbolcusu Deniz’i oynat.

Sonrada kurtarıcı diye Chevalier’yı oyuna al bu halde bir futbolcu o durumda ne yapabilir ancak hata yapar, neticede ikinci golde kaptırdığı topla gol oldu orta sahan nerde ,Koray nerde, sonrada vermediği paslardan dolayı oyundan alındı bumudur.

Ya bu yabancı futbolcular Hikmet hocanın istemediği halde alınan futbolculardır görünen o .

Baktığımızda Hikmet hocada bazen sanırım akıl tutulması oluyor kimse kusura bakmasın.

Mersinden golleri yedikten sonra hocanın aklı başına geliyor, ne yapıyor Mehmet zorunlu olarak sol beke çekip, Murat’ı orta sahaya çekiyor Murat top tutabilen topu oyuna sokabilen bir futbolcu, orta sahaya geldiğinde oyunun şekli değişti takım canlandı buna da dakikalar yetmedi.

E şimdi elinde Murat gibi bir futbolcun varken bundan önceki maçlarda niye Korayla orta sahada oynuyorsun insana sormazlar mı?

Geldiğimiz noktada sezon başında kurulan bu kadroda hücum pozisyonu da olan futbolcuların sayısı fazla bu transfer mantalitesi doğru. 

Bunun sonucunda Hikmet hoca da hücum pozisyonu ağarlıklı futbolcularla sahaya çıkıyor bu düşüncede çok zeki bir düşünce, burada hatalardan bahsettiğimizde de doğruları göz ardı edemeyiz ortak menfaat Ç.Rize spordur. Hikmet hocanın elinde silahı çok ancak defans ve orta sahasında ustası yok.

Geldiğimiz noktada bu maçın kaybının nedeni Hikmet hocadır.

Elindeki kadroyu doğru kullanamayan inanılmaz yanlış tercihler ve oyuncu değişikleri futbolcuları bozuyor. Mesela Chevalier bir forum tutturmuşken onu yedeğe tutup sonradan oyuna kurtarıcı alması futbolcuyu bozdu ve oyunda hatalar yaptı.

Artı bu maçta takım isteksizdi maçı Mersin daha çok istedi Ç.Rizespor Konyaspor maçında da isteksizdi bu maçta da aynı durum devam ettı. Maçın hakem de tereyağından kıl çeker gibi Ç.Rizespor u adeta kamçılarcasına doğdu
Önceki ve Sonraki Yazılar