Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bu mantaliteyle Ç.Rizespor un kurtuluşu mucize

Ah uğur hoca ah Karabük maçında da  korktuğumuz başımıza geldi.
Karabükspor karşısında çıkardığın kadro ve oyun anlayışınla Karabükspor la sabaha kadar oynasaydın  yine gol yer gol atamazdın.
Kendi saha ve seyircin karşısında oynuyorsun hala tek santrafor  .
Orta sahanla forvetin arasında kilometreler var .
Oynadığın oyun al gülüm ver gülüm şişirme toplarla Kwueke  uç kışının arasında  uzun top atıp ezdirmen.
Bunu Eskişehir karşısında da yaptın Allahtan Eskişehir’in topu direkten dondu Ç.Rizespor mağlup olmadı.
Bir teknik direktör kendi sahasında  takımını bu kadar mı  korkak oynatır  bunu anlamış değilim.
Baktığınızda  takım al gülüm ver gülüp paslarla  oynuyor topla rakip kaleye gidemiyor oyuna tempo kazandıramıyor .
Aldığı toplarla  sağa sola geriye paslar yapıyor  dikine oynayamıyor,ilerde tek santrafora kenardan geriden şişirme toplar atıyor takımın ne oynadığı belli değil.
Gecen bazı maçlarda Deniz ve Kweuke ile oynadığında gol pozisyonları nasıldı şimdi nasıl elinizde Deniz gibi dikine oynaya bilen  kaleye iyi şut çekebilen oyun içinde devamlı golü düşünen  bir futbolcun varken neden oynatılmıyor da oyunda varlığı yokluğu belli olmayan Tavik oynuyor anlamakta güçlük çekiyorum.
 Uç on liberoyla oynuyorsun forvetin arkasına orta alandan etkili birini atamıyorsun .
İlerde attığın toplar bir duvar gibi rakibin defansından donuyor .
Baktığınızda  Ç.Rizespor un Karabük ten daha fazla topa sahip bu neden oluyor rakip sana etkisiz alanlarda yanı kalesinden uzak  topla oynamana musade ediyor rakibin üzerine gidemiyorsun rakip seni uyutuyor farkına değilsin .
Bu durumda Karabük  kaptığı toplarla  senin kalende etkili oldu bu oyun boyunca oldu Uğur hoca ne yaptı oda uyudu,hamle yapa bildi mı yok.
İnanılır gibi değil sahada boş koşan bir Tevfik buna doksan dakika sabrediliyor takım sahada on kişi oynuyor  filim seyreder gibi takımın gol yemesini bekleniyor.
Gol yedikten sonra da oyuncu değiştiriliyor taraftarda delirmiş hocaya sataşmalar oluyor .
Ondan sonrada Hoca oyunu bırakıp  oturuyor koltuğuna, takımı yarım saat hocasız oynatıyorsun kusura bak mayında arkadaşlar böyle bir tektik direktör olmaz .
Bu takım bu teknik direktörle süper lige kalması mucize.
Ha diyeceksiniz ki  Uğur hocanın ne kabahati var burada görevi veren alanda  yönetimdir  Uğur hoca elinden geleni yapıyor .
Demek ki balık baştan kokar demişlerde boşuna dememişler. Bu yönetimin futbol anlayışıyla futbol yönetilmez .
Yanlışlar yanlışlar yanlışlar çığ gibi büyüyüp gidiyor .           Şimdide duyuyoruz ki futbolcular iki gün önce botumdaymış buna ne demeli  sahada ayakta duramayan bazı futbolcular gördük isimde vereceğim bilhassa Ali bu da başka bir durum. Buradan sormak istiyor insan futbolcuların botumda ne işi vardı botumda kampı vardı kim kime dum duma .
Geldiğimiz noktada  takım rakip kalede kendi sahası ve seyircisi önünde gol pozisyonu bulamıyor Takımın göbeği işlemiyor takımda Cernat yok Engin yok o bölgede yeller esiyor bu durumda takım dinamosuz oynuyor  oyun boşa donuyor .Uğur hoca elindeki malzemeyi iyi kullanamıyor.
Baktığımızda ofansif anlamda takımı çekip çıkaracak aralara top atacak takımı rakip defansın olu bölgelerinde pozisyona sokacak  toplar gelmiyor yukarda da bahse tığımız gibi takım uç defansif on liberoyla oynuyor.
Yanı bakıyorsun Karabük mu küme düşüyor Rize mı Karabük’ün yüzde yüz gol pozisyonları var Karabük daha çok golü düşünüyor Uğur hoca neyi düşünüyor anlamış değilim.
Yönetimin acizliğini komple Rize şehri ödeyecek işte bu gün gibi ortada.
Yazık oluyor bu takıma kendi sahasında elinde çok önemli fırsatlar geldi hepsini elinin tersiyle iter gibi kaybettin.
Bu mantaliteyle Ç.Rizespor un kurtuluşu mucize.
Bu maçta  olanlardan sonra Uğur hocanın burada durması fayda sağlamaz .
Buna yönetim anında neşteri vurmalıydı .
 
Önceki ve Sonraki Yazılar