Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bu tablo sizi yanıltmasın

 Ç.Rizespor Antalyaspor a karşı belki de hayatının en kolay galibiyetini aldı üstelikte farklı bir skorla.
Buradan baktığımızda Ç.Rizespor Antalyaspor a karşı daha istekli daha muadele eden galibiyet isteyen taraftı.
Antalyaspor ise son yıllarda Ç.Rizespor a karşı en kötü futbol oynayan sahada dolaşan Ç.Rizespor'u seyreden bir takım olduğunu gördüm.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı şu haliyle de olsa aldığı galibiyete rağmen bana göre takımın iyi olmadığını görüyoruz.
Ç.Rizespor takımında bu orta sahasının takıma faydalı olamadığını, bu orta saha futbolcularıyla ileriki maçlarda takımın aksayacağını düşünüyorum.
Bugün baktığımızda Ç.Rizespor takımında hucüm gücü daha çok futbolculardan kurulu olduğundan  Hikmet hocanın sahaya sürdüğü on bir hücum ağırlıklı çıktığında başarılı olma şansı artıyor.
 Ç.Rizespor bu maçta ve önceki maçlarda da olduğu gibi Ç.Rizespor un hücum gücü yüksek futbolcuların etkili olduğu bireysel olarak çabuk oynamaları dikine oynamaları sonucu başarı geliyor.
Dikkat ederseniz Sivasspor maçında hocanın orta sahayı üçlü defansif futbolculardan kurması sonucu da Ç.Rizesporun Sivasspor'a zorlandığını gördük.
Baktığımızda kadronun günümüz futbolunu oynaması anlamında hucüm gücü ağırlıklı kadro, gelişmiş futbolda oyunu önde oynadığınızda başarılı olursunuz. Artık eskisi gibi geri yaslanayım defans yapayım yok. Oyunu önde oynayacaksın önde basacaksın, yani senin santraforunda defans başlayacak rakip kalede ve rakip defansta, defans yapman gerekiyor.
Yanı baktığımızda Ç.Rizespor takımında iyi futbol yok ancak mücadele ve dikine oynama istek kısmen iyi. Hikmet hocanın oyunu önde oynama zaman zaman iki forvetle üzerine gitmesi ve takımın hücum ağırlıklı futbolculardan kurması oyun düşüncesi iyi.
Ancak gecen senede oyuncu değişiklerin de hata yapması bu senede sürüyor oyunu iyi okuyamadığını görüyoruz, bunun yanında Yalcın'ı sağ beke çekmesi bana göre yanlış Koray'ı orta sahaya oynatması da yanlış. Bu tercihler şimdilerde çok sırıtmaz ama ileride ligin kalitesi artığında takımların daha hazır vaziyete geldiğinde Ç.Rizespor'un başının ağaracağını düşünüyorum. bu maçta böyle bir rakibe karşı ve skorunda farklı olmasına rağmen yeni transferlere daha erken şans vermesi gerekiyordu ancak son dakikalarda Gürcü futbolcuya şans verdi, bu yanlış yanı böyla bir maçta bu futbolculara şans verilmesi lazımdı .
Bir başka nokta ise transferde bir stoper ve birde orta saha alınabilseydi belki bu takviyelerle takımın biraz daha iyi oluşunu sağlamış olurdu. 
Transferlerden de beklenilen noktada henüz yararlanamadığını görüyoruz takımın, yanı Ç.Rizespor da biraz daha etkili olabilse idi,  şuanda aldığı puanda on beş olurdu çünkü bu haftaya kadar takımların durumu çok kötü ligin kalitesi yerlerde.
 
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor un puan tablosuna bulunduğu yer ve aldığı farklı skor her ne kadar iyi görünüyorsa da bana göre bu tablo ve bu son galibiyet hiç kimse yanılmasın. Ç.Rizespor istenilen düzeyde değil. 
Özetlediğimizde geldiğimiz bu noktada daha çok rakiplerden kaynaklandı rakiplerin hazır olmadığından bu tablonun oluştuğunu düşünüyorum.
Şimdi diyeceksiniz ki ya ne diyorsun Ç.Rizespor takımı ne galip ligin en çok gol atan takımlarından biri sen ne anlatıyorsun.
 
.
Evet, ancak benim gelecek adına kaygılarım var çünkü Ç.Rizespor iyi sinyal vermiyor. Bu tablo sizi yanıltmasın, bugünkü takımın iyi oynamadığı ve hazır olmadığı görüyoruz.
Şimdi lige de baktığımızda Fenerbahçe lider oynadığı futbol kötü, yani lige baktığımızda takımlar dökülüyor nispeten biraz Beşiktaş iyi.
Antalyaspor un aldığı dokuz puanın da rakiplerin hazır olmayışından kaynaklandığını düşünüyorum çünkü Antalyaspor çok kötü durumda.
Şimdi lig kötü diye bana ne benim takımım takır takır oynayacak ilerisi için umut verecek bu bana göre yok inşallah yanılırım.
Bugün gördüğüm Ç.Rizespor takımı bu. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar