Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bunlar acı gerçekler; Güneş balcıkla sıvanmaz

 Son zamanların en kotu takımı durumunda olan Galatasaray’a son dakikalarda attığı golle  yenilgiden kurtulan Ç.Rizespor takımı.
Her hafta Hikmet Karaman’ın farklı kadro maceraları bu maçta da devam etti.
Sahaya Chevalier’ı keserek başlayan ve hiç bir maç varlık gösteremeyen Koray la başlayan Hikmet Karaman. Sercan’ın da iyi olmadığı son haftalar Sercan’a da ısrar etmesi manidar
Süper ligde en kotu futbolu oynayan ve ikinci yarıda en az puan toplayan Ç.Rizespor en azından bu kadar kotu Galatasaray karşı uç puan almalıydı.
Oyunda baktığımızda topla oynama üstünlüğü yüzde atmış yedi Galatasaray, yüzde otuz uç Ç.Rizespor, buradan baktığımızda Ç.Rizespor takımının Galatasaray’ı seyredercesine oynadığını anlıyoruz.
 Ç.Rizespor takımı maç boyu kapanan savunma yapan bir görüntü içindeydi kaptığı toplarla hızlı çıkışlar yaparak gol bölgelerinde etkili olmaya çalıştı, bir kaç gol pozisyonu buldu onları da futbolcuların geriden çıkışları sonucunda, yoğun efor harcaması sonucunda gole çeviremedi.
Ç.Rizespor takımı sanki motive eksikliği yaşıyor bazen inanılmaz pas hataları yapıyor ve kaleye şut çekmek istemiyor çekilen şutlarda çok kotu.
Oysa Ç.Rizespor takımı savunma yapmayıp top oynamaya çalıştığında daha başarılı oluyor, ancak orta sahada Koray oynadığında top  ayağına gelince, takıma firen vazifesi yapıyor böyle olunca sistem tıkanıyor takım gitmiyor.
Hikmet hoca her nedense oynattığı futbolcuları forumdaysa bir maç sonrası o forumda futbolcusunu kulübeye çekiyor ve farklı bir futbolcu oynatıyor.
Galatasaray karşı Ahmet’i oyundan alıp Murat’ı oyuna alması, giren oyuncu doğruydu oyundan alınan futbolcu yanlıştı, çünkü Ahmet, Galatasaray kalesini devamlı yokluyor dikine oynuyordu. Ahmet golü düşünen bir oyuncu, Ahmet çıkınca Galatasaray, daha rahat Ç.Rizespor un üzerine gelmeye başladı, oysa oyundan Sercan alınmalıydı.
Mesela Murat bu takıma oynaması gereken bir futbolcu son haftalarda forumda ancak ne Hikmetse oynatılmıyor Chevalier, keza öyle bu takımda on libero oynayacak tek futbolcu Robin olmalı, olmadı Makiadı oynamalı, Koray la olmuyor niye ısrar ediliyor niye oynatılıyor anlaşılır gibi değıl, Koray bu mevkiinin futbolcusu değil ve başarılı olamıyor.
 Sylvestre’ orta sahada yalnız kalıyor yanında alıp vereceği bir futbolcu olmalı takımı geriden çıkarması için on liberoda pas yapabilen adam eksilten bir futbolcu oynamalı.
Hikmet hocanın akıl almaz yanlış oyuncu tercihleri var, bunu sanırım futbolcularda fark ediyor maça motive olamıyorlar, böyle bu iş yürümez zaten de yürümüyor.
 Takım süper ligde en kotu sonuçlar alan en kotu futbol oynayan bir takım haleline geldi. 
Alttan takımlar çıkış yapsa ilk yarı alınan puan bu takımı buralara tutuyor aksı halde takım ligin altına demir atmıştı bunlar acı gerçekler güneş balcıkla sıvanmaz, birbirimizi kandırmayalım.
Tamam, takımda bazı eksik noktalar var ancak onlara da sığınmamak lazım elinizde olan kadro doğru kullanılmalı. 
Şimdi haftaya Osmanlıspor maçı var ben şahsen Osmanlı maçında Osmanlıspor da çekinmiyor.
 Hikmet hocadan çekiniyorum. Çünkü Hikmet hoca ne yapar belli olmaz, en büyük rakip bu takımda Hikmet hoca arkadaş. Bir maçta Hikmet hocanın öne çıktığı, bir maç hatırlamıyoruz, bir maçta oyuncu değiştirdi maçı cevirdi diyemiyoruz.
Ancak yanlış oyuncu değiştirdi yanlış kadroyla cıktı maçı kaybettik diyebiliyoruz.
Hikmet hoca bumu olmalı, Hikmet hoca bu ülkede bu lige yıllarını vermiş Hikmet hocaya verdiğin her futbolcu hazır olmalı yaptığı kadro oyuncu değişikleri fark edilmeli sonuca gitmeli, ama yok. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar