Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç ,Rizespor Takımı Bu Futbolcu Kalitesiyle

Bu sezon yapılan transferleri daha öncede yazdığımız gibi çok kaliteli transferler olduğu herkes tarafından benimseniyordu.
Gelinen noktada yapılan doğru transferler bunun yanında takımın iyi çalıştığı anlaşılıyor geldiği günden beri eleştirdiğimiz Engin hoca ya verilen bu şansı iyi değerlendireceği görünüyor.
İlk yarı Ç Rizespor takımı Tavşanlıya karşı son derece doğru kadroyla cıkmış olması ve bu doğru kadriyle ayağa iyi paslarla dikine paslarla oyunu ilerde kurması ve oyunu ilerde karşılaması olağanüstü bir futbol mantalitesiydi.
Ha şunu da diyebiliriz bu ligin en zayıf takımlarından biri Tavşanlıyla  oynadınız belki küme düşecek takımlardan biri olacak bu futboluyla  Tavşanlı ancak her ne olursa olsun yapılan doğru işler gözler önünde.
 Belki bu galibiyeti çok abartmamak lazım evet bu galibiyeti çok da abartılmamalı bu takım doksan dakika ilerde basan doksan dakika rakibe nefes aldırmamalı daha çok çalışmalı bu takımın kalitesi bana göre şuanda yüzde otuz kırklarda gevşemeden çalışmaya devam, takımın önlünde daha çok yol var.
Takımın hırsı savaşması mücadelesi ilk yarı çok iyiydi bize şunu dedirtti yanı işte biz böyle bir Rizespor futbol takımı seyretmek istiyoruz bunu dedik bu maçta böyle giderse maça gelmeyen kaybeder bu takımı seyretmeyen pişman olur bana göre..
İkinci yarıya Ç Rizespor un geriye yaslanması nerdeyse Rizespor takımını zora sokuyordu ancak Engin hocanın oyuncu değişiklikleriyle.
 Oyuna müdahale etmesi de bir başka doğrulardan biriydi oyuna aldığı, bir iki uç futbolcuyla adeta bilek güreşi gibi Rizespor takımını geriye yaslanmaktan kurtarıp rakibin üzerine gitmeye başladı gördük neticede son dakikalarda golü bulmuş oldu Ç Rizespor takımı.
Defalarca burada yazdığımız bir konu vardı Rizespor takımının geriye yaslanma lüksü yok yanı geriye yaslanarak Rizespor takımı kendini zora sakar bugün çağdaş futbolda da her takımda geçerli geriye yaslanan her hangi takım olursa olsun gol yemeye mahkûmdur.
Hele bu güçlü kaliteli bir takımsa rakibi ne kadar zayıf olursa olsun resmen rakibe gol attırma imkânı vermiş olursunuz.
Yanı Rizespor ikinci yarı rakibi kendi sahasında resmen bekliyordu oysa rakibe basarak rakibin üzerine gitmemesi halinde fark dehada çok olacaktı Rizespor takımı bu futbolcu kalitesiyle sahaya sürülen ilk yarı oyun anlayışıyla rakıblere çok fark atar diye düşünüyorum.
Ancak buradan futbolcuları uyarmak istiyorum Engin hocanın gerı yaslanmayın çıkın bağırmasına rağmen takımın geri yaslanması ileriki maçlarda olmaması gerekir gecen hafta Erciyes maçında geri yaslanmak iki puanımıza mal oldu bunu bir daha yapmamak lazım.
Baktığımızda işte buralarda hocanın farkı fark edilmeli tekrar soyluyorum geldiğinden beri eleştirdiğimiz Engin hoca ikinci yarı oyuna oyuncular değiştirerek hamleleri banım hala aklımda kaldı yanı hocalar buralarda, yanı oyun esnasında oyuna hamleleriyle akıllarda kalmalı yukarda da belirmiştik hocanın oyuna oyuncu değiştirerek hamleleri çok doğruydu
Baktığımızda yedek kulübesinde çok kaliteli futbolcular bulunuyor yanı oyunu değiştirecek Engin hocanın yanında çok kaliteli silahlar bulunuyor futbolcu anlamında yanı bu takımın geldiği nokta iyiye doğru gidiyor.
Tekrar soyluyorum ben transfer döneminde alınan futbolculara hala inanamıyorum çok doğru transferler yapıldı takımın yedeğinde olan takıma giremeyen futbolcular gecen sene ilk on birde yok tu.
Yanı bu takımın başarısız olması daha zor başarılı olması daha kolay tabi ki futbol mantalitesi iyi olan hocaya göre bunu soyluyorum.
 Gelinen noktada Engin hoca şuana kadar çok sırıtmıyor çok çalışıyor çok hırslı işini seven başarılı olmayı çok isteyen bir teknik adam.
Bu galibiyetten dolayı emeği gecen herkesi buradan kutluyorum. Takımda oynayan futbolcular çok iyiydi kenardaki Hocaya kadar herkes görevini tamamıyla yaptı.
 Ancak bu maçta, Hakan çok forumdaydı sahanın yıldızı Hakandı bana göre orta sahayı adeta bir orgu gibi ordu sahaya basmadık yer bırakmadı çok güzel toplar kullandı Hakanı da iki kere kutluyorum.
Önceki ve Sonraki Yazılar