Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor & Kweuke

 Son zamanların iyi olmayan takımlarından biri olan Trabzonspor’a karşı Ç.Rizespor’un galibiyetle dönmesi beklenirken bir puanla yetindi.
Baktığımızda Ç.Rizespor da çok iyi değil ancak Ç.Rizespor un Kweuke’sı var.
Her zaman söylediğimiz nokta bu takımın yarısı Kweuke’dır ,Kweuke bu maçtan tek başına ç.Rizespor u çekip çıkarıp iki gol atarak bir puan almıştır.
Ç.Rizespor a baktığımızda Kweuke, olmadığını duşunun bu takım çatır, çatır iki gol yiyerek mağlup olarak Rize’ye donmuştu.
Kweuke hem defansta hemse ilerde takımını adeta bir şef gibi yönetiyor bir, bir başka nokta ise Kweuke hücumda Ç.Rizespor’un onunu acıyor rakip defansı dağlatıyor rakip hücuma çıkmak da endişe ediyor.
Trabzonspor Ç.Rizespor müsabakasın da sahada iyi futbol yoktu ancak iyi mücadele vardı.
Ç.Rizespor a baktığımızda sahada savaşan bir takım halına yavaş, yavaş gelmeye başladığını görüyoruz.
Oyun olarak iyi futbol yok ancak doksan dakika iyi mücadele eden sahada koşan basan bir takım haline her hafta ilerliyor.
 Ç.Rizespor da bu müsabaka da   Hikmet hoca oyuncu değişiklerin de geç kaldı,ve oyuna doğru oyuncuları alıp tek on liberoya donmuş zekice bir düşünce sergilemiş, bir teknik direktör izledik ancak son zamanlar takımına oynayan da bir Hikmet hoca görüyoruz .
Daha eksikleri var daha takımına sarılması gerekir, biz daha önceki yazılarımızda da bahsetmiştik bu kadronun o kadar kotu olmadığı zamanla bu kadro doğru oynatılırsa çok canlar yakabileceğini yazmıştık. 
Hikmet hocanın kenarda eksik kaldığını her zaman belırtmıştık. Geldiğimiz noktada hoca da takımla birlikte gelişmekte olduğunu gözlemliyoruz mesela Robın’ı oynatması Emrah’i kesmesi Ahmet’le oyuna başlaması gibi bazı doğru noktalar yakalamış durumda. Ancak bu takımda Recep ve Mehmet’in de oynaması gerektiği kanısındayım inşallah bu iki oyuncuyu da Hikmet hoca hazırlayıp takıma kazandırır.
 Baktığımızda dikkat ederseniz Hikmet hocada önemli değişiklik görüyoruz, bir kaç maç öncesi gibi maceralar aramıyor, doğrusu bizi şaşırtıyor, mesela her hafta değişik kadroyla maça çıkıyordu son haftalarda puanlar alan takımını bozmuyor. Geldiğimiz noktada kenarda takımına çalışan bizi şaşırtan bir Hikmet hoca ve sahada doksan dakika takım olarak iyi mücadele eden bir futbolcu kadrosu ve takımını sırtlayan adeta takımın yarısı bir Kweuke.
Maçın hakemi penaltılarda belki çok eleştirilemez, yanı verilebilir penaltılardı verdi, ancak bu penaltıları her maçta verme yüreği olursa bunlar penaltıdır. Birde maçın genelinde faullerde kartlarda hakem resmen Trabzonspor forması gıy mış  gibiydi, hakem Trabzonspor’a çaldığı düdüklerle destek verir gibiydi.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar