Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor bu moralle kupada da tur atlayacağına inanıyorum

 Ç.Rizespor haftalardır yaşadığı kan kaybına, konuk ettiği Kasımpaşaspor’la dur dedi.
Hikmet hoca müsabakaya ideal kadroya yakın sahaya cıktı.
Haftalardır yanlış on birler, futbolcuları yanlış pozisyonlara oynatarak gündeme gelen Hikmet hoca.
Bundan dolayı Ç.Rizespor takımını rakiplerden çok Hikmet hoca bir hayli yormuştu.
Neticede Hikmet hoca doğru kadroyla maça başlayınca, takım rayına oturdu ve sahada karınca gibi çalışmaya başladı. Kasımpaşaspor’a karşı iyi mücadele eden Ç.Rizespor takımı, Kasımpaşa’ya az sayıda gol pozisyonu verdi.
Baktığımızda oyuna iyi başlayan Ç.Rizespor aldığı toplarla hücumu düşünen oyun anlayışıyla dikine oynayıp çabuk ve kontra ataklarla başarılı oldu goller geldı.
Baktığımızda bu kadroda bundan sonra aralara bir kaç futbolcu atılabilir ideal kadro bu. Mesela sağbek Orhan veya Koray, on libero bölgelerinde Robin oynatılabilir Murat la da daha farklı oyuncu değişebilir.
Bu kadroya devam edilsin bu kadro çok canlar yakabilir, Hikmet hoca İsmail Koray’larla macera ararsa yanı Koray’ı on libero oynatırsa takım yine çöker. Haftalardır yazıyoruz Koray on libero oynayamaz takıma zarar veriyor takım eksik oynuyor,ne oldu Koray kesildi orta saha gerçek sahiplerine verildi ne oldu herkes gördü. Sylvestre,Robin.makiadi,kenarda dururken Koray ı oynatan mantalıteye doğrusu aklım şaşıyordu.
Maça baktığımızda, Hikmet hocanın oyunu devamlı kontrollü oynayan bir oyun anlayışı vardı, takım sahanın her yerini nakış gibi işledi, belki Ç.Rizespor iyi futbol oynamadı ancak çok iyi sonuca gitti.
Sylvestre on liberoda fark yarattı, yanında Makiadi, koşan top kapan iyi top kullanan adam eksilten bir orta saha futbolcusu oynaması fark edildi.  
Chevalier, böyle serbest oynatılırsa daha çok maç oynadıkça çok daha farlı daha başarılı olacağı goruluyor.
Geldiğimizde noktada Hikmet hoca kupa bizi yordu söylemine katılmak mümkün değil. Aslında Hikmet hocanın yanlış kadroları, oyuncuları yanlış pozisyonlarda oynatması, bu takımı yormuştur.
Şimdi Hikmet hoca doğruyu bulunca takım takır takır âlinden geleni yapıyor.
Ç.Rizespor’da bu sene hücum ağırlığı yüksek forvet oynayabilen futbolcuların sayısı çok.
 Mesela, Mehmet, Ahmet, Deniz, Chevalier, Sercan, Tuszynskı, gibi futbolcular var.
Geldiğimiz noktada bu futbolcuların oluşu takımın başarısında önemli payları olduğu ortada.
Kasımpaşa’ya karşı dikine oyunu oynamaya çalışan ayağa oynamaya çalışan hırslı çalışkan bir takım seyrettik.
Haftalardır yazdığımız beklediğimiz ideal kadro, nihayet oluşturuldu, inşallah bundan sonra, bu kadroyla devam edilir Ç.Rizespor sıkıntı yaşamaz ve çok canlar yakar.
Geldiğimiz noktada Kasıpaşaspor’a karşı iyi mücadele eden devamlı golü düşünen bir anlayış gördük. Ancak takımın bazen çok geri yaslanıyor ve geriye yana paslan yapıyor bir kere bu düşünce kafalardan silinmeli.
Savuma  orta sahada basarak başlanması gerekir . Bir başka nokta mesela rakip duran top korner, kullanıyor,  Ç.Rizespor takımında ilerde bir futbolcu bırakmıyor, böyle olunca rakip donen topları alıyor bu durum çok tehlikeli.
Duran top kullanılırken ilerde bir futbolcu bırakmak en az rakibin iki uç futbolcusunu müşkül edecek bu önemli bir nokta, bunun giderilmesi gerekir.
Bu galibiyetin çok ta abartılmamsı gerekir daha bu kadro oynadıkça daha iyi olacak, mesela Bursa dan galibiyet gelirse şaşırmayın,ama bu kadro oynarsa.
Geldiğimiz nokta kupa ligde iyi bir galibiyet alan Ç.Rizespor bu moralle kupada da tur atlayacağına inanıyorum. Ancak Hikmet hoca faktörü takıma zarar verecek oyuncu oynatma anlayışlarını tekrar etmese.
İnşallah bu takım seneye UEFA ya oynayacak temennisindeyim.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar