Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor hazır değil

 İyi oynayamadan uç puan kaçırdık.
Ç.Rizespor İstanbul Beşiktaş karşısında istediğini aldı.
Ancak Beşiktaş’a karşı  iyi oynayamadı.
Baktığımızda oyunun genelinde Beşiktaş’ı oynatmamayı çalışan Ç.Rizespor.
Mantalite oyun bozma oynatmama olunca ne  Beşiktaş oynayabildi nede Ç.Rize.
Futbolun  ilginç yönleri bazen iyi oynarsınız puan alamazsınız bezende iyi oynamadan uç puanı  kaçırırsınız bezende san size puanlar getirir. 
Bu maçta   şans faktörü iki takım içinde geçerliydi.
Bu karşılaşmada Beşiktaş şansa bir puan aldı desek yalan olmaz .
Ç.Rizespor uç puanı şansa kaçırdı desek oda yalan olmaz .
Baktığımızda Beşiktaş’a karşı oyunu elinde tutmayı düşünen iki pas yapmayı dahi düşünmeyen bir Ç.Rizespor.
Beşiktaş’ın bütün hücum bölgelerine fırsat vermeden oynamaya çalışan veya öyle düşünen   bir Ç.Rizespor takımı .
Oyunun genelinde sahada mücadele ederek Beşiktaş a karşı  skora bakıldığında bu anlamda başarılı olan bir görüntü ortaya cıkmış oldu Ç.Rizespor acısından.
Buradan baktığımızda Ç.Rizespor iyi  değil bu skor kimseyi yanıltmasın.
Ç.Rizespor oyuna bir adım daha ortak olabilseydi Ç.Rizespor iki pas yapabilseydi bu Beşiktaş’ı  yenmek çok da zor olmayacaktı.
Sahada çok kotu bir Beşiktaş takımı bunun yanında rakibi gözüne büyütüp  futbol oynamaktan çok rakibi oynatmamak  anlayışında olan bir kenar yönetim.
Geldiğimiz noktada ç.Rizespor  Beşiktaş’tan bir puan aldı ancak bunu büyütmemek lazım bana göre sıran bir maçtan iyi oynamadan şansa kaçan uç puan ve şansa alınan bir puan oldu  .
Ç.Rizespor da sahaya sürülen on bir bana göre ideal on bir .
Bu on biri bozmamak lazım ancak sakatlık ve cezalı olursa bu on bir bozulabilir  düşüncesindeyim.
Oyuncu değişiklerin de Holosko ikinci yarıya sahaya   çıkarılmamalıydı biraz geç değiştirildi.
Yerine oyuna alınan  futbolcu bana göre yanlış bir tercihti kulübede olan yedek futbolcuların en son oyuna alınması gereken futbolcusu oyuna alandı.
Kıvanç sakatlandı zorunlu bir değişiklik oldu.Lualua’nın oyundan alınması bana göre intihar girişimiydi. Böyle maçlarda elinizdeki etkili silahınız rakibin üzerinize gelmesine  karşın  defansına vereceği zaaflardan yararlanmak için Lualua gibi futbolcu oyunda olmalı.
Hele hele de bu  Luala olunca Beşiktaş Ç.Rizespor’un üzerine tam olarak gelemiyordu defansta açıklar vermekten korkuyordu  .Mehmet hocanın yaptığı  bu değişiklik Beşiktaş’ın ekmeğine balla kaymak sürdürmüş oldu. 
Bu durumda  Beşiktaş daha rahat Ç.Rizespor un üzerine gelmeye başladı ve gölü da buldu .Lualua’nın oyundan alınmasını ben şaşkınlıkla izledim.
Ç.Rizespor takımına  baktığımızda keleci Serkan zamanla daha iyi olacak bana göre Türkiye de ilk dört kaleciden biri.
Geride iki stoper  çok kaliteli futbolcular. Sağbek Orhan bu takımda her zaman oynar maç oynadıkca Türkiye’nin sayılı sağbeklerinden biri olacak  .
Ali Adnan daha çok çalışmalı geldiğinden bu yana üzerine hiç bir şey koyamadı  oyunun sonuna doğru oyundan düşüyor çok can alıcı hatalar yapıyor.
Orta sahada Kağan takımın kolay gol yememesi için olmazsa olmazlardan .Kaptan Kıvanç canını dişine takarak oynayan sahada savaşan çok yürekli bir futbolcu.
Holosko tartışılmaz Lualua anlatmak yetmez yaşamak lazım.Ümit çok yetenekli  bir futbolcu. Kweuke başlı başına bir pilot santrafor bana göre daha çok çalışmalı.
Bütün bunlardan sonra  genel olarak Ç.Rizespor a batkımızda Gençler maçında ve Beşiktaş maçında görülen en önemli aksaklık orta sahada futbolcu eksikliği oyunu yönlendirebilecek  topu oyuna sokabilecek oyunda hem defansif hem ofansif oynayabilen oyuna   yon veren  bir orta saha futbolcu eksikliği var .
Bir başka durum ise Ç.Rizespor oyunu önde oynamalı bu maçta ikinci yarı oyuna bir adım önde oynamayı başladı gol buldu .
Bu kadroda benim fark ettiğim bir nokta bu takım önde oynarsa önde basarsa başarılı olur .Geri yaslanması  başını eğirtir Ç.Rizespor un.ilerde tek santrafor bırakıp uzun toplarla  başarılı olmak gol bulmak mucize.
Bana göre benim takımım ilerde çift santrafor oynamalı hele de kendi sahanda çift santrafor oynaman gerekir başka tanımam.
Ç.Rizespor önde oynadığında Süper  ligin tehlikeli takımı haline gelir çok canlar yakar.  önde  oynaması içinde  hazır olmalı Ç.Rizespor  hazır değil.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar