Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor kabuk değiştiriyor

 Ç.Rizespor Adana Demirspor karşısında oyuna iyi başladı. Üzülmez sahaya doğru kadroyla cıktı.
Ç.Rizespor oynayan değil oynatmayan bir takıma karşı gelip geldi.  
Müsabakaya baktığımızda Ç.Rizespor sahaya doğru kadro ile cıktı oyunun ilk otuz dakikasında ayağa ve dikine kısa paslarla rakibi kendi sahasında hapis attı.Gol gelmeyince ilk yarının sonlarına doğru oyun değişti, uzun toplarla oyun dağılmaya başladı.
İkinci yarıya, ilk yarının ilk otuz dakikanın disipliniyle oyuna başlayan Ç.Rizespor ilerleyen dakikalarda, Üzülmez oyuna hamle yaparak oyuncu değişiklerine gitti, bu hamleler arka arkaya geldi ve başarılıda oldu ve oyunun sonlarına doğru gol de geldi.
Ç.Rizespor takımında oyunu almak için hem futbolcular istekliydi hemse teknik direktör.
Yapılan transferlerde Vedat, çok yerinde bir oyuncu önemli bir nokta atışı, iki maç uç gol bu çok önemli bir nokta, ara transferde böyle bir oyuncu almak on üzerinden on denir. 
Galip takıma sırıtmadı en azından Petrucci’yı iki maçtır aratmadı, daha net hızlı topu oyuna sokması gerekır, oynadıkça dehada iyi olacağına inanıyorum Galip’te nokta atışı diyebiliriz. 
Bunun yanında Ramos, da sakatlıktan kurtulması takıma hazır durumda monte edilmesi de yeni bir transfer oldu diyebiliriz.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı ayağa oynamaya başladı oyunu dikine oynuyor, bu önemli.
Ancak oyunun bazı noktalarında sanırım futbolcular eski alışkanlıklarına donup uzun oynuyor oyun dağılıyor.
Ç.Rizespor’un orsa sahadaki oyuncuları topu oyuna geç sokuyor, orta saha oyuncuları topla çok oynuyor, orta saha oyuncuları adam eksilmiyor forvete iyi top atamıyor, orta saha daha tempolu oynamalı.
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımı ayağa oynamaya devam ederse orta saha forvete zamanında top servisinde bulunursa bu takım iler ki maçlarda daha iyi olacağına inananlardanım.
Ç.Rizespor orta saha oynadığı oyunla şuanda yeterli olmadığını düşünüyorum topu forvete atma noktalarında geç kalınıyor bunu yukarda da belirmiştik, mesela Lincoln’un golün pasını verdiği gibi orta saha çok çabuk top kullanması gerekir, forvet boşa kaçtığında orta saha anında topu forvete atmalı. Oyunun her bölgesinde oyuncular daha tempolu daha hızlı oyunla topu kullanmalı.
Recep orta sahada topu çok yana boşlara oynuyor, Recep aslında topla dikine gitmeli alıp vermeli kaleye şut atmalı, Recep hep boş yerleri seviyor öyle olmaz oyunun göbeğine girip kelciyle zaman, zaman karşı karşıya kalman lazım.
 Recep  sen bir kere yaratıcı yetenekli oyuncusun sen ceza sahası içinde girip penaltılar goller kazanman lazım, oyundan kaçan bir oyun anlaşışın var Üzülmez, seni tam yerinde oynatıyor bu kafayla olmaz.
 Recep zaman, zaman tek başına maç alması gerekir oyundan kaçmakla olmaz…
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımı çok istekli ve mücadele eden bir takım haline geldiğini gördük. Baktığınızda Adana Demirspor Ç.Rizespor’a karşı oynamaktan öte oynatmamak arzusundaydı. Ç.Rizespor eski oyun anlayışı hürriyetinden cıkmış görünüyor önde basıyor yeri yaslanmıyor, rakibe basıyor rakibi seyretmiyor.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda iki maç oynandı Ç.Rizespor ‘a karşı savunma yapan takımlarla oynadı, iki galibiyet aldı.Ç.Rizespor çok iyi diyemeyiz ligin iyi olmayan iki takımıyla oynadı.
Birde hücum oynayan savunma yapmayan önde oynayan, oynatmamayı değil oynamayı düşünen takımlara karşı bu takım neler yapacak onu da görmek lazım tabı.
Geldiğimiz noktada Üzülmez dersine iyi çalışmış takımını iyi hazırlamış takımın oyun anlayışı değişmiş, Ç.Rizespor kabuk değiştiriyor görüntüsü veriyor.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu takıma şuan itibarıyla Ümit’in sakatlıktan döneceğini düşünürsek bu takıma bir sol ayaklı stoper, birde alternatif pilot santrafor lazım, aslında birde alternatif on libero gerekir, Robın tarzında bir oyuncu. Düşünsenize Robın, yok Seadane, yok ne olacak.
Baktığımızda iyi bir sekizle iyi bir on numara takıma gerekli bu ara transfer ve yabancı oyuncu çokluğu buna müsaade etmez, bu iki bölgede olan oyuncularla yetilidir.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar