Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor maç kazanması lazım

 Hikmet hoca son maçlardaki oluşturduğu ideal kadroyu bozmadan Beşiktaş müsabakasına cıktı.
Oyunun ilk dakikalarında Ç.Rizespor çabuk paslarla hızlı oyunuyla, Beşiktaş kalesine etkili oldu. Penaltı bulmasına rağmen Deniz penaltıyı kaleci Tolga’ya teslim etti.
Oyunun kontrolü Beşiktaş takımındaydı Ç.Rizesporlu futbolcular rakibi ısıramadı, zaman zaman saman alevi gibi ataklar geliştirip atakların söndüğünü gördük. 
 
Kendinizden güçlü rakiplere karşı oynadığınızda bulduğunuz gol pozisyonlarını gole çevirmeniz lazım..
Ç.Rizespor takımı bulduğu penaltı golle sonuçlandırmalıydı bulduğu gol pozisyonlarını gole çevirmeliydi, bunları gol yapamadığınızda yenilmeye mahkûmsunuz. 
 
İlk on bir’e baktığımızda deplasmanlarda ve güçlü takımlara karşı Ç.Rizespor takımında Robın oynaması gerekir, çünkü Robin ın defansif üstünlüğü daha yüksek iki stoperlerin önünde oynadığında rakibin bütün ataklarını karşılıyor. 
Baktığımızda deplasman ve Beşiktaş takımına karşı, Makiadi, önemli noktalarda hatalar yaptı ve Ç.Rizespor kalesi golü gördü. 
Baktığımızda  Makiadi, baskı yiyince bozuluyor ve top kayıpları yapıyor, dolayısıyla bu tur maçlarda Makiadi tercihi yanlış.
 
Bir başka nokta ise Ç.Rizespor takımının bu kadrosu topla oynayan bir kadro, yanı topu alıp iki pas yapabilen istediği yere topu atabilen bir kadro, oyun içinde devamlı çalışan savaşan bir futbolculardan oluşuyor.
Ancak Koray bu kadroyu bozuyor Koray bütün ikili mücadelelere kontrolsüz rakibe giriyor rakibe fauller kazandırıyor, birde aldığı topu arkadaşına şut çeker gibi oynuyor, dolayısıyla takımda oyun sistemi çalışmıyor dikkat etiyseniz bu maça Koray oyundan cıktı, Ç.Rizespor takımı top oynamaya başladı öne cıktı Beşiktaş kelesine tehlikeler yarattı gol geldi.
 
Yanı bir makinede bir parça yanlış olduğunda nasıl çalışmazsa bu takımda Koray la olmuyor.
Baktığımızda bu kadroya Makiadi, Robin değişikliği ve Orhan, Koray değişikliği denenmeli, faydalı olacağı kanaatindeyim.
Beşiktaş’a karşı oyuna baktığınızda Ç.Rizespor sahada doksan dakika elinden geleni yaptı çalıştı çabaladı mücadele etti, bulduğu gol pozisyonlarını değerlendiremedi. 
 
Baktığımızda Ç.Rizespor yana geriye çok oynuyor nitekim yana geriye oynadığında kaptırdığı topların çoğunu kalesinde gol görüyor ancak kenar yönetim bu anlayışa bir turlu önlem alamıyor.
Oyunun önemli bölümlerinde en çok Makiadi hata yaptı kenar yönetimin oyuna hamle yapması gerekirdi , Makiadi, Robın değişikliği olmalıydı.
Ancak Makiadi geçte olsa oyundan alındı, Hikmet hoca enteresan oyuncu oyuna aldı Tuszynski oyuna alındı.
 
Bu değişiklikle Ç.Rizespor un hızlı çabuk forveti ağırlaştırıldı Deniz, orta sahaya yardıma geldi Sylvestre daha geri oynamaya başladı. enteresan bir değişiklik daha geldi oyundan Ahmet alındı bence geç kalınmış bir değişiklikti, ancak yerine Sercan sağbeke alındı Koray orta sahaya çekildi Ç.Rizespor un oyun düzeni darma dağın oldu, yaptığı hatayı fark eden Hikmet hoca, oyundan Koray’ı alıp oyuna Dzemalidze’yı aldı, oyun rahatladı Deniz, forvete geçte Chevalier ortanın sağına geçti, Murat, ortaya geldi Dzemalidze, ortanın soluna oynadı.
 
Maçta öne çıkan Ç.Rizesporlu futbolcular Chevalier, zaman zaman serbest oynadı oynadıkça kalitesi ortaya çıkıyor çok yetenekli ve topu çok iyi kullanan çabuk bir oyuncu, ilerde Ç.Rizespor da başarılarıyla konuşulacak bir kalite, penaltıyı Chevalier atmalıydı, topu her iki ayağıyla da çok iyi kullanıyor.
Kaleci Itandje gerçekten önemli bir eldiven Ç.Rizespor kalesinde güven veriyor her maç olduğu gibi bu maçta önemli kurtarışlar yaptı yoksa takım fark yiyebilirdi. Sylvestre oynatılmaya başlandı Ç.Rizespor futbol takımı olduğu ortaya cıktı bu maçta iyi oynadı yetenekli bir futbolcu olduğu ortada.
 Dzemalidze oyuna alındı bana göre oka dar da kotu futbolcu değil üzerinde büyük bir baskı var bu futbolcuya da şans verilmeliydi oynadıkça daha iyi olacağına inanlardanım.
 
Eren bu sene en kotu futbolunu oynuyor sorumsuzca hareketlerini izlemli yorum yaptığı ortalar dağlara taşlara gidiyor kendine çeki düzen vermeli Eren bu değil.
 
Viera forumsuzluğunu atlattı iyi durumda. Oboabona beni şaşırtıyor oynadıkça daha iyi oynuyor. Orta sahada Murat ilk günlerinden farklı oynuyor oynadıkça daha iyi oynuyor. 
Ahmet ‘ı tanıyamıyoruz Ahmet, eski Ahmet değil bu sezon bir iki maç eski Ahmet gibi oynadı diğer maçlarda sahada çok kotu görünüyor.
Bildiğimiz Ahmet topu aldığında adam eksilten kaleye şut ceket nokta ortalar yapan ele avuca sığmayan bir futbolcu idi, ancak bunlardan eser yok, Ahmet’ten Ç.Rizespor çok şey bekliyor, bir an önce düzelip milli takımada gitmeli, çünkü Ahmet yetenekli bir futbolcu.
Deniz bu takıma her zaman oynaması gereken bir futbolcu,sanıyorum zaman zaman kendine dikkat etmiyor bu maçta oyunun belli bölümlerinde bir turlu ayakta duramadı penaltıyı atamadı olsun dünyanın sonu değil .deniz daha çok kaleyi düşünen dikine oynamayı seven golü düşünen golcü bir yetenek.Sercan doksan dakikada oynasa bir var bir yok ,Sercan eskisi gibi adam eksiltemiyor  oyun için çalışmıyor ağır kalıyor.Tuszynski bu anki halıyla çok ağır bir forvet ceza sahası içinde etkili olma şansı var diğer turlu oyunda hiç faydalı olamıyor.. 
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımın çok faul yaparak oymandı özellikle de kendi ceza sahası önlerinde, yaptığı faullerin önemli bir kısmı Koray’dan geliyor, bu faullerin sonucunda Ç.Rizespor kalesinde golü görüyor. 
Bir başka nokta ise Ç.Rizespor geriye yana çok pas yaparak topla oynamayı çok seviyor ,özellikle bu zaafı Beşiktaş çalışmış kaptığı topla golü buldu ,bunu diğer rakip takımlarda çalışıyor,bazı maçlarda bunu fark ettim  bu anlayış takımı zora sokuyor .bu aksaklıklara Hikmet hocanın sezon boyu önlem alamaması ilginç bir nokta bu noktaların  giderilmesi takıma faydalı olacağını düşünüyorum.
 
Geldiğimiz noktada Beşiktaş maçı kalite farkının ortaya çıktığı bir maç oldu.
 
Ah Kweuke olsaydı bu maçlar daha farklı olurdu diye düşünüyorum, Kweuke’nın sakatlığı Ç.Rizespor’u çok etkiledi ancak rakiplere yaradı, Kweuke’nın sakatlığı rakiplerin şansı oldu.
 
Bu maçta Beşiktaş daha çok istedi galibiyeti Ç.Rizespor kenar yönetiminin de bu maçta galibiyet isteği yoktu yaptığı oyuncu değişikleriyle bunu anladık. Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor maç kazanması lazım yoksa tehlike canları çalabilir.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar