Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor takımına hoca eli değmediğinin eksikliği sonucu

 Ç.Rizespor bir mucizeyi gerçekleştirmek Süper lige kalma adına Başakşehirspor’u mağlup etmek istiyordu.
Müsabakaya Ç.Rizespor takımı istekli iyi mücadele ederek başladı. Ç.Rizespor kalecisinin tecrübesizliği sonucun da uzaktan kotu bir gol yemesine rağmen. Ç.Rizespor takımı oyundan düşmedi Başakşehir karşısında iki bir de öne geçmesine rağmen galip gelemeden Süper ligden düşme ateşine tamamen duştu diyebiliriz.
Kayseri takımının kotu sonuçlar almasından sonra Ç.Rizespor a gelen şansı değerlendiremedi.
Müsabakaya baktığımızda Hikmet hoca en ideal kadroyla sahaya cıktı, oyun düşüncesi daha çok oyunu orta sahaya tutup hücum oynamaktı.
Baktığımızda Ç.Rizespor ayağa oynadı, her zaman söylediğimiz Ç.Rizespor ayağa oynadığında başarılı olabiliyor.
Baktığımızda ilk yarı karşılıklı göllerler sona erdi.
İkinci yarıya Hikmet hocanın oyuncu değişikliği Igiebor’u oyundan almasında doğruydu ancak oyuna aldığı oyuncu Oğuzhan’da inanılmaz hatalıydı, 
Çünkü Oğuzhan oynadığı hiç bir karşılaşmada etkili olamamış bir oyuncuyu oyuna almak Ç.Rizespor takımını rakibe karşı eksiltti. 
Aslında oyuna alınacak oyuncu Özgür olmalıydı, çünkü Özgür dikine oynayan bire birde adam eksilten toplara iyi vurabilen iyi ortalar yapan, kaleye iyi şut çekebilen bir oyuncu, oyuna alınsaydı skor farklı olabilirdi.
Bir başka oyuncu değişikliği ise Kweuke’nın oyundan alınması, bu değişiklik riskli ve doğru bir oyuncu değişikliğiydi, Edomwonyi,yi santrafora çekti rakip geri yaslanma zorunda kaldı.
  Oyuna Kweukenın yerine alınan Jantscher eleştiremeyiz. Uçuncu oyuncu değişikliği çok geç kalınmış bir oyuncu değişikliğiydi son beş dakika Özgür oyuna alındı Edomwonyi, oyundan çıkarıldı, Özgür’ü kenarda bu kadar bekletmek enteresandı. 
Aslında Edomwonyi,yi oyundan almakta yanlıştı çünkü, Edomwonyi,rakip kaleye etkili oluyordu. Hatta Abdullah hoca  Edomwonyi, önlem almak için oyundan stoper Yalçın’ı alıp oyuna daha çabuk  Attamah’yı oyuna aldı.
Ne Hikmetse Hikmet hoca ilerde etkili olan ceza sahasına dikine giden tehlike yaratan oyuncusunu oyundan aldı…işte bu gibi maçlarda teknik direktörün bir hatası maçı kaybettirebilir.
Baktığımızda Saadane, Petrucci, Süleyman, Fink, öne çıkan oyunculardı müthiş bir efor ortaya koydular, diğer oyuncularda elinden geleni yaptı takım komple istekli ve arzuluydu.
Ancak Hikmet hocanın Özgürü oyuna geç alması gibi bazı nedenler ve Hakemin tetiklemesiyle Ç.Rizespor takımın iki puanı heba etmiş hatta Süper lig umutlarını kaybetmiş oldu. 
Ç.Rizespor bu müsabakada hakem tarafından emeğe hakkı çalınmış oldu ..Yanı hakemi özetlediğimizde hakem baktı ki Başakşehir bu müsabakayı kazanamıyor sabredemeyip olmadık yere penaltı çalıp Ç.Rizespor,takımının iki puanını çalmış oldu.
Baktığımızda Ç.Rizespor iyi top oynadı diyemeyiz ancak iyi mücadele ettiği ve istekli olduğunu söyleyebiliriz.
Başakşehir’e takımına baktığımızda iyi bir Başakşehir takımı sahada göremedik,Bildiğimiz  seyrettiğimiz Başakşehir dikine oynayan tempo yapan bir takım ,ancak bu müsabakada daha temkinli yana paslar yaparak oynadığını gördük..
Bu müsabakada hocaların oyuna hamleleri,oyuncu değişikleri maçta etkili oldu  ve hoca farkı  Başakşehir’e avantaj sağladığını söyleyebiliriz.. Ç.Rizespor takımına hoca eli değmediğinin eksikliği sonucu bu takımı bu noktaya getirmiştir.
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımı her zaman yazdığımızın arkasındayım, bu takım küme düşecek takım değildi, hoca sıkıntısı bu takımı düşürmüştür, bunun da baş mimarı yönetimdir.
Başkanda yetersiz kaldı gerektiğinde neşteri vurup bu takımı ayağa kaldırabilirdi.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar