Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor un bu galibiyeti kimseyi yanıltmasın

 Ç.Rizespor haftalardır kotu gidişe nihayet dur diyebildi.
Hastam dolayısıyla müsabakanın ilk yarısının son on beş dakikasından sonrasını izleyebildim.
Baktığımızda Mehmet hoca beni şaşırttı.
Beni şaşırtan durum Ç.Rizespor ilk kez hücumda iki forvetle oynayan hücumu düşünen sahayı dikine kullanan bir oyun anlayışını gördüm buda beni şahsen hem şaşırttı hem de sevindirdi. 
Takımın önde oynuyor rakibe orta sahada basıyor.
 Ben şahsen afalladım yanı dört haftadır geri yaslanan rakibi kendi yarı sahasında bekleyen rakibe basmayan  ilerde tek santraforla dan dun oynayan sahada ne yaptığını bilmeyen bir takım.
Eskişehir maçında önde basmaya çalışan önde oynamaya çalışan yan top kaleye pas yapmayan sahayı dikine kullanmaya çalışan bir takım gördüm.
 
 Ç.Rizespor oyun anlayışı olarak doğru oynadı bu maçtan kesin puan alacağız diye de futbolcularda bir mücadele olduğu görüldü.
Günümüz futbolunda herkesin bildiği gibi oyunu önde oynamak rakibe rakip sahaya basmak topu kalenizden uzak tutmak gerekir, bu düşünce olmazsa olmazlardandır, bu anlayış oldu mu başarı kaçınılmaz olur
Ancak Ç.Rizespor iyimi maalesef iyi değil iyi oynayamıyor Eskişehir de oyun anlayışı olarak doğruları sahada azda olsa yansıtabilerek uç puan almıştır Ç.Rizespor un bu galibiyeti kimseyi yanıltmasın.
Bu müsabakada golü en kısa yoldan nasıl yaparız o düşünüldü. 
Yanı bir takım duşunun rakip kaleye doksan dakika iki isabetli top kullanıyor ikisi de gol oluyor maçın özeti bu.
Ancak bu mantalite bu oyun düşüncesi ileride dehada başarı getirir buda bir gerçek.
Gecen sezona baktığımızda Ç.Rizespor un oyun şablonu bu düşüncedeydi, oyunu böyle oynadığında puanlar alabiliyordu.
Geldiğimiz noktada orta saha bölgesi yerlerde sürünüyor takımda orta saha yok.
Bir yönetim kurulu süper lige bu orta sahayla mı başlar ya bu kadar acizlik olur mu yazıktır ya orta sahaya bir futbolcu alınamazmıydı ayıp vallahı ya.
  Bir yönetim bu kadar mı beceremez bir Osmanlıspor kadar olamadılar Osmanlıspor un aldığı Muhammet Reis bizim işimizi görürdü illa da transferi gelen hocalar yapmaz,yönetım işi bilecek da .
Yaklaşık altı yıldır bu yönetim iş başında takım süper ligde oynuyor, var mı alt liglerden takıma kattığı futbolcu tek Orhan var, Orhanların sayısı çok olmalıydı.
 
Takımda her sene olduğu gibi bu senede yönetim yönotemezliği devam ediyor bu takımda neler oluyor bu futbolcular niye enerjisiz güçsüz bu takım nasıl çalışıyor futbolcular ne yapıyor bunu yönetim anlayacak. 
İşte ilk kurban Lualua ikinci kurban Ç.Rizespor inşallah olmaz.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar