Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor un en büyük rakibi her maç Hikmet Karaman

 Hikmet hoca Sivas’ta da macera arayışına devam etti.
Sahaya dört stoperle çıkan, Hikmet hoca Sivasspor’a altın siniyle uç puanı ikram etti.
Ç.Rizespor takımına baktığımızda Hikmet hoca sahaya 3,2,3,1 ile cıktı, belki düşünce doğruydu ancak Ç.Rizespor takım kadrosunda bu oyun sistemiyle oynayacak orta sahan yok, bunun yanında böyle oynadığında elinde Sylvestre, gibi bir oyuncun var bunu mutlaka kullanman gerekir, ancak Sylvestre ‘yi de oynatmayıp, resmen hayalcılık yapmaktı. Böyle bir anlayışla Hikmet hoca Sivasspor’a beklemediği kolay bir galibiyet sunmuş oldu.
Ülkemizde maalesef bazı hocalar takımına geriye yaslatarak savunma yaptığını zannederler. Ancak günümüz futbolunda savunma takımının forvetiyle başlar en son defansına kadar gelir.
Yanı rakibi kalenizden uzak tutmanız gerekir, oyunu önde oynamanız gerekir rakibi kendi ceza sahası üzerinde beklediğinizde her an kalenizde golü görmeniz demektir.
Baktığınızda sız geri yaslandığınızda rakibin sizin kalenize gelmesindeki saha alanını kısaltıyorsunuz siz rakip kaleye gidebilmeniz için sahayı uzatıyorsunuz böyle olunca rakip kaleye gitmekte efor harcayıp gidersiniz, ancak rakip hiç efor harcamadan sizin sahanızda yerleşir rakibe avantaj vermiş olursunuz.
Hikmet hoca ne hikmetse takıma her maç macera arayışında, bildiği futbol bilgisi sunsa takımda durum daha iyi olacak. takımı defans oynatıyordun ileride Kweuke diye bir futbolcun vardı topla buluştu mu tek başına bir takım gibiydi, e şimdi Kweuke yok yine aynı sistem olmaz.
Haftalardır Koray la orta saha oynuyor Koray orta sahayı yapamıyor ayağında top tutamıyor topu oyuna süremiyor, orta saha yol gecen hanına donuyor, hala Koray’a ısrar ediyorsun.
 Sylvestre’yı oynatınca takım ayağa kalkıyor takım da kıpırdama oluyor arksında da Robın, oynağında takım futbol oynamaya başlıyor.
Hikmet hoca takımına yaptıkları resmen ihanet edercesine takımı zora sokuyor.
Bu maçta sağbekte Ahmet’i denedi olmadı, Mehmet denedi olmadı, Robın’ı denedi olmadı, bu yaptıklarıyla futbolcuları kaybediyor ne yapmak istiyor doğrusu bunu kendiside anlamıyor.
Sivasspor kırmızı kar yedikten sonra oyuna hamle yapılması gerekiyordu, Hikmet hoca doğru hamle yaptı ancak yanlış futbolcu oyundan aldı oyundan alması gereken futbolcu Koray olmalıydı.
Ç.Rizespor takımı beraberliği sağladıktan sonra Koray’ı oyundan alıp Robın’ı on liberoya çekip oyuna Orhan’ı alsaydı bu maç tan galip de gelinebilinirdi.
Yanı baktığımızda oyuna yaptığı oyuncu hamleleri doğru ancak oyundan aldığı oyuncular yanlıştı.
Hikmet hocanın yaptığı inanılmaz hatalardan dolayı Ç.Rizespor kan kaybediyor.
Devamlı futbolcuları yanlış pozisyonlarda oynatıyor yapmak istediği nedir ,futbolcu otuzuna gelmiş o futbolcuya yeni mevki de  kullanmaya çalışıyor buna,böyle bir mantalite olabilir mı. 
Oyuna baktığımızda takım defans yapıyor, hem de sekiz kişiyle gene gölü yiyen Ç.Rizespor.
Demek ki geriye yaslanarak defans yapılmaz, takım beş kişinin arasından gol yedi, Hikmet hoca neyin peşindesiniz, şu takımın ideal kadrosunu bozmayın barı zaten kadro yetersiz. 
Bu takımda kime sorarsanız sorun ideal kadro bu.
 Itandje, Orhan, Viera, Eren, Robin, Oboabona, Mehmet Akyüz, Ahmet İlhan Sylvestre), Deniz Kadah, Tuszynski. 
Böyle başla, her hafta ayrı bir macera, bu kadroda bir tek, Chevalıer, Tuszynski, yeri değişik olmalıydı çünkü kontratak oynuyorsun, Tuszynski ağır birebirde adam eksiltemiyor Chevalıer, daha çabuk hücuma çıkabilen ve adam eksiltebilen bir futbolcu daha iyi olurdu.
 Burada ben buldum ben yaptım hikayelerine kapılıp takıma kan kaybettiriyorsun.
Bu mantaliteyle Ç.Rizespor un en büyük rakibi her maç Hikmet Karaman oluyor yeter artık.
Sivasspor oynayıp Ç.Rizespor takımına yenmedi Hikmet hocanın bilinçsiz oyun sistemi oyuncu değişikleri takımı artık canından bezdirdi bu nedir buna kim dur diyecek.
Maçın büyük bir bölümünde rakip on kişi beraberliği de yakalamışsın mağlup oluyorsun, bunun mazereti olamaz arkadaşlar bu bir teknik kadro beceriksizliğidir bunun lamı cimi yok.
Takımı yığmışsın ceza sahası içine 14 puanlı Sivasspor’a savuma yapıyorsun. Resmen Sivasspor’a gel at diyorsun. böyle bir mantalite olabilir mi ya arkadaşlar.
Sivasspor kırmızı kart yedikten sonra Ç.Rizespor’un yakaladığı gol pozisyonları var, futbolcular benciliklerinden dolayı goller atılamadı bunlar olağan şeylerde. e o zaman sormazlar mı sana golü yedikten sonra neden oyuna hücum futbolcusu soktun dimi, o zamana kadar golü düşünmedin mi, zamanın da yapsaydın değişikliği maçı alsaydın.
Bu kafayla Ç.Rizespor takımını zor günler bekliyor bu saten sonra Hikmet hocanın oturup iyi bir düşünmesi gerekir kendine bir revizyon yapıp daha akılcı daha mantıksal davranıp takımı ayağa kaldırması gerekiyor.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar