Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor un On Numarası Engin Hocadır

Yıllardır hayal ettiğimiz Ç.Rizespor oluşmaya başladı. Ben her zaman futbolda bir futbol takımın savunma yaparken savunmayı forvetle başlayarak hücum yaparak savunmayı benimsemişimdir bunun yanında hızlı ve ayağa pas yapmayı sahayı dikine kullanmayı savunmuşumdur gelişen futbol dünyasında en başarılı sistem bu.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı devamlı hücumu düşünen savunmayı hücumla yapmayı yanı savunmaya Uce Kaluyla başladığını görüyoruz bu sisteme her gecen gün daha çok alıştığını fark ediliyor.
Ç.Rizespor Konyaspor maçında şansız bir gol yemesine rağmen oyun disiplininden kopmayan devamlı hücumu düşünen alan savunmasını iyi yapabilinen bir takım olduğunu gösterdi.
Devamında golü bulmasına rağmen Ç.Rizespor beraberliği yakaladım geri yaslanayım anlayışını düşünmeden hücumu düşünüp sahayı dikine kullanan hızlı paslarla oyunu rakip yarı sahasına yıkma düşüncesi. Bunun yanında gelen iki ve uçuncu gollerden sonrada takımın hiç yeri yaslanmayıp yine hücum yapması vallahı hayal ettiğim bir futbol anlayışı bir Ç. Rizespor takımı.
Üstelik uç bir önde olan bir futbol takımını duşunun kenardaki hoca oyuna oyuncu değiştirerek hamle yaparken hala hücumu düşünürse buna ne denir arkadaşlar bana göre bu takımın on numarasın Engin hocadır.
 Benim hatırladığım Ç.Rizespor a gelmiş hocalarda Yılmaz Vural Hikmet Karamanlardan sonra hayal ettiğim bir hoca Engin hoca oldu ilk geldiğin de başta ben çok eleştirdiğim ve hiç benimsemediğim bir hocadır diye köşeme yazı yazmıştım.
 Ancak sahada gördüğüm transferler sistem oyun düşüncesi oyuna yapılan hamleler bu kadar doğru olur mu arkadaşlar.
Devamlı Ç.Rizespor u takıp eden biri olarak bir hoca dersine bu kadar mı iyi çalışır bir hoca kendini bu kadar mı iyi yetiştirir ve geliştirir vallahı bravo Engin hoca sizi tebrik ediyorum sizi ayakta alkışlıyorum maşallah hocam.
Bazen bakıyorum mesela takımı sahaya sürüyor yapma hocam içimden geçiyor bu hatayı nasıl yaparsın diye bakıyorsun inanılır gibi değil ya o hatayı en kısa zamanda kendisi görüyor doğruyu yapıyor bana göre bu takımı bu futbol mantalitesiyle süper lig ede getirir Engin hoca gel ki daha yolun başındayız ancak görünen köyde kılavuz istemez budur yanı.
Örnek vereyim Denizli maçında takım devamlı kenarları kulandı göbeği kullanmadı Kenan la oyunu açmayı düşünmedi bu bana göre bir yanlıştı oysa Ç.Rizespor kenarları göbeği birlikte kulamsı lazım.
Ancak Engin hoca ne yaptı Denizli maçında yaptığı hatayı anladı ne zaman maça çok az bir sure kalarak gobeğı doldurdu.
Ahmet de göbeğe doğru oynattı ancak dakikalar yetmedi bu maçta ne yaptı Denizli maçında yaptığı hatayı tekrarlamadı göbeği de kullanmayı denedi ne oldu elinde çok usta ayaklarda olunca rakip ister istemez kacak verdi işte önemli olan yaptığın hatayı görebilmekte bir ustalıktır.
Bu durumda gelinen noktada Ç.Rizespor takımı liderlikte arayı açacağını düşünüyorum bu ligden koparak yalnız kalacağını düşünüyorum ancak disiplini bozmadan şımarmadan ayakları yere basarak ligi bitireceğini düşünüyorum şu anki durum bu.
Burada haftaya Erciyes macuna artık kimseyi de davet etmeyelim artık herkes hafta sonunu zorla bekliyor görüntü takıma taraftarın inanamaya başladığını duşunuyorum.
Önceki ve Sonraki Yazılar