Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor un rakibi Ç. Rizespor dur


PTT 1.iğinde haftanın zor maçında, deyim yerindeyse Karşıyaka’yı Ç.Rizespor elinden kaçırdı.
Ç.Rizespor takımında futbolcular çok çalıştı çok iyi mücadele etti gol pozisyonları buldu ne hikmetse Engin hocanın taktiksel ve oyuncu dizilişi ve oyuncu değişiklerinden dolayı az kalsın maçı kaybettiriyordu.
Engin hocanın sahaya sürdüğü kadro oyuncu dizilişi bana göre yanlıştı Ç. Rizespor un kendi evindeki maçların avantajını kullanamıyor bunu daha öncede buraya belirtmiştik.
Sahaya dört iki uç birle ve zaman zaman dört uç iki birle oynuyor Ç. Rizespor takımı şampiyonluğa oynayan bir takım bu ligin güçlü ekibi bu oyun anlayışıyla rakiplere kendi evinde şans veriyor bana göre Ç.Rizespor dört dört iki oynamalı kendi evinde.
 Rakipler Ç.Rizespor deplasmanları zor bir deplasman olarak görüyor ancak Rizespor la maça çıkınca beklenmedik hoca taktikleriyle rakibi şaşırtıyor rakip hocalar oyun anlayışını bir kaç değişikliklerle çözüyor Ç.Rizespor un üzerine gelip goller buluyor bu kaç maçtır böyle.
Örneğin Cihat hoca Ç.Rizespor u durdurmayı düşünüyor iken Ç.Rizespor un kendini durdurduğunu ve geriye yaslandığını görünce iki oyuncu değişikliğiyle anında goller buldu Cihat hocanın bu hamlelerine Engin hoca ne yaptı Şahını oyuna aldı ve bu hata takımı zora soktu zaten takım zordaydı Kenan la on kişi oynuyordu.
 Kenan’ı oyundan alıp Şahine oyuna koyması resmen Rizespor takımını uçuruma atmış oldu oyun anlayışı olarak yanlış bir düşünceydi.
Oysa Mehmet ı oyuna alsaydı ayağına iyi top kullanan  aralara top atan  kaleye iyi şut atan adam eksilten dikine koşular yapan dikine oynayan    bir futbolcu göbeğe oynattığında  tehlikeli bir oyuncu rakip kendi sahasından çıkmasını zorlar  rakibe karşı sayaya oyunu yıkmış  olursunuz buda forvetlere alan yaratır.
Ç.Rizespor takımı mağlup durumda iken Mehmet’i oyunun seksen dokuzuncu dakikada oyuna alması çok enteresandı.
Baktığımızda her maç Jallow u ortanın solunda oynatıyorsunuz takım gol yiyince takım gol atamayınca Jallow u forvete alıyorsunuz dimi neden dimi bunu adama sorarlar.
Madem Jallow golcü bir futbolcu neden sola oynatıyorsunuz bu futbolcu gecen yıl forvette oynamış ve başarılıda olmuş bu yılda forvette oynattığınızda takım a goller kazandırmış yanı Jallow pilot santrafor değil ancak panter oynadığında çok başarılı bir futbolcu olduğu ortada.
Jallow  rakip defansı bozan yanında oynayan pilot santrafora pozisyon yaratan bir yetenek  elindeki bu yeteneği eğer sola kendiniz markaj altına alırsanız  bu eforu boşa harcarsanız sonuç belli Engin hoca başınız sıkışınca Jallow forvet  diğer turlu sol olmaz işte sonuç bu .
Maçın son uç dakikasında oyuna aldığınız Mehmet ‘in takıma hareket getirmesi sonucunda bulunan gol kaç maçtır oynattığınız Kenan lütfen hocam bu iki futbolcu daki farkı artık görün yanı Kenan a verdiğiniz şansı birde Mehmet e verin aynı mevkide.
Yanı bizim derdimiz Ahmet Mehmet değil bizim derdimiz Ç.Rizespor un başarılı olması doğru birdir doğruları da göz ardı etmemek lazım.
Tekrar ediyorum Kendi sahanda Jalow gibi silahını solda oynatman hadi oynattın Kolu’nun arkasında Mehmet’i oynat barı onu yapmıyorsanız.
Önceki maçlarda baktığımızda Engin hocanın daha üretken ve zeki olduğunu gördük mesela takımın geriye yaslandığında oyuncu değişikleriyle takımı ileri alması ilerde basmasını öğretmişti.
Şimdilerde baktığımızda takım geriye yaslanıyor geri paslar yapıyor bu önceki maçlarda da olmuştu ve gol yemişti Ç.Rizespor takımı bu maçta da aynı oyun geriye yaslanarak uzun toplarla forveti buluşturup gol bulmak bu anlayış doğrumu.
Kendi sahanda Allah aşkına bu anlayışla oynamak rakibe  kaymak olur ha  bu  aksaklıklar elbet giderilir bunlar olur futbolda ancak var olanları da fark etmek düzeltmek gerekir bunlar düzelmeyecek şeylerde değil bu aksaklıkları Engin hocanın  düzelteceğine inananlardanım..
Ç. Rizespor takımın zirveye olduğu zamanlarda daha korkak oyun ve taktiklerle sahaya çıktığını görüyoruz.
Bir başka Örnek sezonun ilk meçlerin da Jallow u Kalu’yu birlikte oynatıyor Erhan ı sol da oynatıyordu bu ikili rakiplerin korkulu rüyası oluyordu Kananı kazanmak uğruna hem Jallow u hem de Ç.Rizespor’u yaktığının farkına değil mi Engin hoca.
Ç.Rizespor takımı oyun içinde birinci ve uçuncu bölgede iyi ikinci bölge çok kotu Fahri yalnız kalıyor orta sahanın bütün yükü Fahrinin omuzlarında Allahtan bu sezon Fahri çok forumda futbol hayatında adeta bu sezon yeniden doğdu ancak ne oluyor Fahride doksan dakikayı çıkaramıyor.
Buradan baktığımızda Hakanın da yokluğu Fahriyi çok yordu Hakan bu takımda çok iyiydi hem defansif hem ofansif Hakan orta sahanın dinamosu gibi çalışıyor her yerde basıyordu oyuna topu sokması olsun Hakan iki yönlü bir oyuncu onun yokluğu çok fark edildiği de ortada bu konuda.
Engin hoca zora kalmış bana göre Hakan sakatlandı alternatif yok Fahrinin de alternatifi yok orta sahaya mutlak transfer gerekiyor.
Gelinen noktada. Ç.Rizespor takımı kaybettiği maçları kendi hocasının yaptığı taktiksel hatalardan dolayı kaybettiğini görüyoruz. Geldiği noktaya da taktiksel doğrular ve çok iyi bir çalışma sonucunda olduğu görünüyor.
 Bana göre sözün özü tek kelime bu ligde Ç.Rizespor un rakibi Ç. Rizespor dur .Engin hoca bu başarıya boğulmaması gerekir inşallah bu başarı rüzgârında uçup gitmez ancak bazı maçlarda uçtuğunu görüyoruz.
  Takıma tutunamadığını hissediyoruz daha yere basarak bu başarıyı devam ettireceğini düşünüyorum. Bu başarı tünelinde tempoyu devam ettireceğini düşünüyorum eğer Ç.Rizespor takımın bu temposunu Engin hoca yaptığı hatalarla durdurursa son maçlarda olduğu gibi hem Ç.Rizespor hem de Engin hoca kaybeder.
Maçta hakem hatalarından bahsetmeyeceğim hakemlere çok ta takılıp kalmak istemiyorum sorumluğu hakemlere bırakmış oluruz buda doğru olmaz herkes kendi işine bakacak Ç.Rizespor işine bakarak bu başarı yarışını hızla devam ettirme arzusundayız.
Bu cephede Engin hocaya güveniyoruz dersine daha kapsamlı çalışacağını düşünüyoruz bu aksaklıkları kısa zamanda gidereceğine inanıyoruz.
Önceki ve Sonraki Yazılar