Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizesporlu futbolcular Gençlerbirliği karşısında Afrika’daki bakımsız çocuklar gibiydi

 Gençlerbirliği müsabakasını bir kaç kelimeyle yorumlaya biliriz. Ç.Rizespor takımı Gençlerbirliği’ne karşı futbolcuların sahada ayakta durabilecek halleri yoktu çok güçsüz ve dırencsız bir şekilde yana geriye kaleciye oynamaktan başka hiç bir şey yapamadılar.
Bu takım haftalar öncede böyleydi şimdi de böyle, bu takımı hazırlayanlar ve yönetenlerin çıkardığı tablonun sonuna geldik..
İşte futbola yabancı bir Başkanla ancak bu kadar olur.
Dört sezondur küme düşmeye oynayan futbola yabancı Başkan.Maalesef dört senede bir çocuk dahi ilkokulu bitirirken, Başkan maalesef futbolu yönetmeyi öğrenememiş ve birinci sınıftan  ikinci sınıfa  geçememiştir.
Bir Başkan dört yıldır süper ligde takımın başında ise aslında çok şeylerin altından çıkması gerekirdi. Gereken kadroyu kurup gelen giden hocaların futbolcu doldur boşaltılarının izin vermeyip futbolu eline alıp takımını kendi kuramamıştır.
Baktığımızda Metin, Başkanın Ç.Rizespor Başkanlığına gelenden bu yana futbolda bir adım dahi yürüyemeyip, ayakta dahi duramayıp duşmuş tur. Metin Başkan Ç.Rizespor takımına geleli hiç bir şekilde dik duramamıştır. Futbolu sokak yönetmesine izin vermeyeceğim diyip, taraftardan kopmuş taraftarın gördüğünü görememiş Ç.Rizespor takımını batırmıştır.
Rizeli zengin bir iş adamının oğlu olan Metin Başkan, adeta şımarık zengin çocukları gibiydi, Ç.Rizespor’un Başkanlığını yaptığı surece gördüğümüz profili buydu.
Yaklaşık yirmi yıldır Ç.Rizespor kongre üyesiyim, böyle kendini beğenmiş her şeyi ben bilirim diye düşünen, aslında futbolun f, harfini dahi bilmeyen,  insanlara burnuyla bakan bir insan görmedim. 
Aslında Ç.Rizespor Başkanlığına layık bir insan değildi,çünkü adam Ç.Rizesporlu değildi Ç.Rizespor’u bir araç gibi görüyordu Ç.Rizespor takımını dert dahi etmiyordu,Ç.Rizespor takımına sevgi dahi beslediğine inanmıyorum .
Ç.Rizespor takımına sarılmıyordu Ç.Rizespor takımını üvey avlat gibi görüyordu. Aslında her Rizeliye nasıp olmayan büyük onurlu görev, Ç.Rizespor Başkanlığının farkında dahi olmadığını gördük, kendisini Ç.Rizespor kulübünden dahi ustun görüyordu dünyayı o cızmış ve projelemiş bir insan hallerine bürünüyordu…
Biraz Rize gururu haysiyeti olan bir insan olsaydı bu takımı bu hale getirmezdi, Rizeli ruhu olsaydı Ç.Rizespor’u buralarda düşürmeyi kendine yediremezdi .Ancak Rizeliliğini kaybetmiş Rize’nin taşına toprağına ayağı dahi değmemiş Rize’yi küçük gören bir insandan ne beklenirdi..
Kendisine emanet edilen Ç.Rizespor takımına ve Rize’ye ihanet ederek tarihe geçmeyi başarmış olarak Ç.Rizespor tarihine yazılacaktır.
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor çok önemli geliri olan bir ligden duşmuş bulunuyor bu saten sonra düşme potasında olan takımların hiç birinin kurtarma şansları yok bana göre.
Ancak bu takımda zamanında ıstıfa etmeyip şuanda takımın hiçbir şansı kalmadığı noktaya getirip ıstıfa etmekte şerefsizliğin daniskasıdır.
Kimse kusura bakmasın bu takımı bile, bile takımda etkili olamadığını göre, göre de buraya kadar galipte bu takımı bırakmak ne adamlığa nede kahpeliğe sığar diye düşünüyorum.
Ç.Rizesporlu futbolcular Gençlerbirliği karşısında Afrika’daki bakımsız çocuklar gibiydi.
Takımı bu hale getirmekte her kaba yiğit in haddi değil diye düşünüyorum.
Baktığımızda başkanın bu takımı buraya getirmesinin altında farklı şeylerin olduğunu düşünüyorum bunu zaman gösterecek gizli yüzler zamanla ortaya çıkacaktır.
Geldiğimiz bu noktadan sonra karamanın gitmesi veya kalması bir şey değiştirir mi sorusuna ise Karamanla gelinen nokta belli bundan sonrada aynı olacağı gün gibi acık.
Karaman gönderilip bu takıma süper lig deneyimi olan takıma ve taraftara güven verebilecek bir hoca değişikliği olursa bu milli arada bir umut belki olur diye düşünüyorum. Yoksa diğer turlu bu takım ligin dibinde sezonu bitireceğini ben ta Akhisar maçından sonrada yazmıştım okuyanlar bilir. Ha şu da var bu takımı bu tablada her hoca alır mı oda başka bir durum bence almaz, çünkü süreç daraldı, bir şans milli arada gelen hoca takımda bir şeyleri değiştirebilir olasılığı var. Takım kan kaybediyor senin Başkanın umursamıyor yaraya müdahale etmeyip, Amerika ya gidiyorsa, bu büyük emanete büyük ihanettir.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar