Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’u Rıza hocayı seyretmeye devam edin

Baktığımızda oyun olarak da kadro kalitesi olarak ta Trabzonspor’dan utsundu Ç.Rizespor kaleci Onur hariç.
Ç.Rizespor Trabzonspor a karşı ustun bir oyun ortaya koydu .Girdiği sayısızca gol pozisyonları  ve Trabzon karşı adeta tek kale oynaması olağan utsuydu.
Bu durumda her ne olursa olsun bu futbolu oynuyorsan rakibe karşı bunu galibiyetle taçlandırman lazım iyi futbol uç puan almıyor ancak olmayınca olmuyor .
Ne var ki kaleci Onur Trabzonspor kalesine etten duvar ordu Ç.Rizespor a  karşı kalesinde tek başına siper oldu  .
Oyun un geneline dikkat çeken bir başka durum ise Trabzonspor Ç.Rizespor kalesine bir şut dahi çekemedi .
Buradan baktığımızda Trabzonspor Ç.Rizespor un takım olarak kalitesini bildiğinden  oyunu kontrol etmek istedi  rakibi oynatmamayı duşundu.
Ancak  Ç.Rizespor takımında önemli zaaf ortaya cıktı bana göre  orta sahanın çok rahat geçit verdiği  rakibe karşı etkili olamadığı göründü,yanı hücum da olduğu gibi defansif anlamda iyi olmadığı  göründü.
Bu maçta benim esinlediğim Ç.Rizespor takımında on libero sorunu bunu daha önceki yazılarımda yazmıştım bu takıma iyi bir on libero alınmalıydı.
Bu maçta daha etkin bir santrafor olabilseydi bu maç daha farlı olurdu diye düşünüyorum.
Yeni transferlerden Abdı ,Lua Lua ,Engin, Ahmet , takıma çok iyi oturdu takıma ruh kazandırdılar  takımın ruhu geldi  bu transferler Ç.Rizespor takımına çok faydalı olacağı kanısındayım.
Ç.Rizespor takımı oyun içinde ayağa oynamayı becermeye başladı dan dun oynamıyor oyunda mücadele ediyor rakibe karşı savaşmaya başladı bunlar önemli şeyler.
Genel olarak baktığımızda Ç.Rizespor takımı bu lige yakışır bir kadro oluşturdu bu haliyle.
 İnşallah yeni futbolcular  daha forum güçlerini arttırır maç eksiklerini giderir  .
Bu takım da Rıza hoca Cumalı ve Sezerlerle uğraşarak süper ligde oynamaya  çalışıyordu buradan baktığınızda ne kadar fark olduğu ortada .
 Rıza hocanın transfer transfer bağırdığını anlamayanlar belki şimdi aradaki farkı görünce  anlamıştır daye düşünüyorum.
Bu transferler ligin başında olabilseydi de bu takım bu lige damgasını vursaydı.
Kurulan bu kadro  bu sene ligde kaldığında  seneye bir kaç takviyeyle  süper ligde iyi yerlere   geleceğini ı şimdiden görebiliyorum.
Oyuncu değişiklerinde Abdının oyundan alınmasına türbinler şaşırdı ancak oyuna santrafor koyduğunuzda  bu maçta  alacağınız iki oyuncu var  ya Abdı olurdu yada Sercan Sercan yeni girdiğine
göre mecburen Abdı alındı ve oyuna santrafor koyuldu gol bölgesinde  gol bulmanız adına yapılan değişiklik  doğruydu.
Bu maçta Rıza hoca dan çok bahsetmek istemiyorum ,tek kelime sadece bundan sonra  Ç.Rizespor’u Rıza hocayı seyretmeye devam edin bakın bu ligde neler olacak.Ne demek istediğim anlaşılmıştır sanırım.
Maçta dikkatimi  çeken bir başka durum da iki kardeş şehir’in yan yana oturup maç seyretmesiydi.
Önceki ve Sonraki Yazılar