Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor'u lig'de birakacaktır

Ç.Rizespor Sivasspor a karşı  oyuna tedirgin başladı .
Genel olarak bakarsak bu yıl sakatlıklar Ç.Rizespor un  birinci rakibi oldu.
Ç.Rizespor bir turlu  elindeki kadro zenginliğiyle sahaya çıkamadı her maç sonrası mutlak bir sakat futbolcusu oldu.
Ç.Rizespor Sivasspor a karşı ilk dakikalar bir saman alevi gibi Sivassporun üzerine gidip gol bulmaya çalıştı .
Bu ataklar şuursuzca netice almadan geri dondu .
İlk yirmi dakikalardan sonra Sivasspor dengeyi kürdü. Ç.Rizespor oyunu kendi yarı sahasına karşılayıp aldığı toplarla Sivasspor un üzerine gitmeye çalıştı.
Uğur hocanın oyun anlayışı oyunu kendi sahasında bekleyip üzerine gelen Sivasspor u  ceza sahası üzerinde karşıladığı gorundu.
Bir kere günümüz futbolunda oyunu rakip sahaya defans yapmak oyunu önde  uçuncu bölgede oynamak  oyuna orada basmak gerekir.
Uğur hoca   belki kadro yetersizliğini de  göze alarak ve ligdeki konumu da düşünerek yenemiyorsan yenilme mantalitesini önde tutmuş .
Uğur hoca geldiği günden beri deplasman da olsun kendi sahasında olsun hiç fark etmiyor , hep aynı oyun düşüncesinde oynadı  yenemiyorsan yenilmeyi hep aklında bulundurdu öyle oynadı  .
Doğrusu bu maçta ve diğer maçlarda, mutlak yenelim oyunu rakibin üzerine yıkalım tempo ataklar yapalım. rakibi sahaya hapsedelim düşüncesi hiç olmadı.
Baktığımızda her iki takımda önce beraberlik sonra gol gelirse de gelsin iyi olur düşüncesinde bir futbol oynandığı görüldü .
İki takımda açılmadı hele hele Sivasspor takımı  Lualua ya resmen uçlu makas markaj yaptı  Lualuaya adım attırmadı .Lualua topla buluştuğunda uç futbolcuyla marke edildi.
Sivasspor  kendi göbek  bölgesi dediğimiz ceza alanı onu  orta bölgeyi çok sağlam tuttu,yanı Lualua oynadığı bölge .
Ancak Ç.Rizespor takımı defansla orta sahayı iç içe tuttu forvet bölgesindeki arayı çok uzak biraktı uzun toplarla  pozisyonlar denedi ancak olmadı orta sahayla  forvetin bağlantıları  kopuktu.
Bir başka nokta  Ç.Rizespor uçuncu bölgeye attığı toplar Sivasspor defansından  döndüğünde orta saha donen topları ceza sahası üzerinden karşılayamadı orta saha geri kaldı ilerde çoğalamadı.
Özetlersek Uğur hocanın takamı önde oynamayı sevmiyor .Ç.Rizespor önde oynadığında golü buluyor ne hikmetse bu  gün gibi ortada Sivasspor golü atıktan sonra . Ç.Rizespor uçuncu bölgede baskı kurduğunda gol geldi . 
Geldiğimiz noktada Uğur hocada şansız Ç.Rizespor da şansız bu takım  hastaneye  donmuş bir turlu sakatlıklardan kurtaramıyor düşünsenize bu takımda Engin Abdı Ahmet  zaman zaman  Ümit ve yabancı durumundan dolayı Cernat olsaydı ,bu takım neler yapardı buda bir gerçek.
Baktığımızda Sivasspor maçından alınan bir puan belki de Ç.Rizespor u ligde bırakacaktır Beşiktaş Elazığspor u yendiğinde Ç.Rizespor iki maçı kaybederse dahi ligde kalmış olacaktır.
İşte bu  yaşananlardan inşallah yönetim bir pay alır ve gelecek sezonun çalışmasını ona göre yapar  bu kadroya, Sezerler Cumalılar Mutambalarla süper ligde iş yapamazsınız.
Artık yönetim işi öğrenmiştir diye düşünüyorum, her gelen hoca bu takıma transfer etmeyecek sen futbolu bilip futbolu yöneteceksin .
Alt liglerden yetenekli gençler bulacaksın takıma kazandıracaksın gs, bjt, fb , trz, dan futbolcu almayacaksın sen bulup yatıştıracaksın bu işi iyi işleteceksin hem kulüp kazanacak hem yönetim hem de  Türk futbolu kazanacak 
Çalışacağın hocaya  kurduğun kadroyu  sistemini belirleyip sunacaksın .Gelen hoca en fazla uç futbolcu hakkı  vereceksin .
Bunu mesela  Gençlerbirliği yapıyor bunu yapan dünyada çok kulüp var futbol takımını  yönetim  yönetecek gelen hocalar değil.
Bunu yaparsanız hem hocanızın işi rahatlar hem de  yönetim her turlu zorlanmaz ,gelen hoca futbolcularını alır  müsabakalara hazırlar.herkes işine bakar. 
Bu ne ya kulübü hoca yönetecek futbolcuları hazırlayacak maç hazırlığı yapacak  böyle olmaz hoca yıpranır yönetim yıpranır kaybeden kulüp olur. 
Bu benim görüşüm katılan olur katılmayan olur saygı duyarım…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar