Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’un bu rezilliğine kim dur diyecek

 Ç.Rizespor takımı Karamanın oynattığı ezik oyunu maalesef Üzülmez donemin dede devam ediyor.
Adanaspor karşısında ilk yarı hiç bir varlık göstermeyen bir Ç.Rizespor izledik.
İkinci yarıda daha dirençli daha mücadele eden bir takım görüntüsü Adanaspor’un geri yaslanması sonucu Ç.Rizespor takımın ikinci yarıda etkili odlunu gösterdi. Ç.Rizespor takımına Adanaspor’un geri yaslanmaya devam etmesi Ç.Rizespor takımına , yardımcı oldu beraberlik geldi .beraberlık golunden sonra Adanaspor paniğe kapıldı  tamamen kapandı ancak Ç.Rizespor takımının gol pozisyonlarını  beceriksiz oyuncularının gol yapamaması sonucunda Ç.Rizespor takımı mağlup oldu.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı genel oyun anlayışı topu alıp rakibe vermek, sonrasında kendi ceza sahası önünde rakibi beklemek oluyor.
Bu oyun anlayışı Karaman döneminden süper lig zamanından beri devam ediyor. Ç.Rizesporlu oyuncular rakibe basmıyor adeta rakibin oyuncularını izlercesine rakip futbolculara müdahale dahi yapmıyor böyle bir oyun olabilir mi. rakip oyuncular rahat bir şekilde ceza sahası üzerine kadar geliyor pas yapıyor.
 Ç.Rizesporlu oyuncular kendi ceza sahası önünde bekliyor ,rakip oyuncuların ayağına girmeden bir metre kala takıp edercesine rakibin şut çekmesini bekliyor,bu nasıl bir oyun anlayışıdır bu takımın kenarda hocası ne iş yapar..
İlk yarı futbol olarak Ç.Rizespor takımında bahsedemeyiz oyunun utsunu Adanaspor du hatta Adanaspor farka giderdi buna bozuk saha izin vermedi.
Ancak ikinci yarıda hocanın iki doğru oyuncu değişikliği sonrasında, Ç.Rizespor takımı topa sahip olamadı topla oynayamadı. Buradan baktığımızda Ç.Rizespor orta sahası topa biraz sahip olabilseydi ilerdeki etkili oyuncularına top atabilseydi, Ç.Rizespor bu maçı alırdı. 
Baktığımızda Ç.Rizespor takımında Robın’ın eksikliği fark edildi Ç.Rizespor bir turlu oyun kuramadı. Hatta Ç.Rizespor takımında orta sahada top tutabilen oyunu yönlendirebilen hücuma ayağa top atabilen bir oyuncu eksikliği gözler önüne cıktı.
Üzülmez’ın iki oyuncu değişikliği doğruydu, ancak uçuncu değişiklikte Kweuke oyundan alındı ,Ç.Rizespor zaten doldur boşat yapıyor oyuna İbrahim değil de Ozan’ın alınması gerekirdi bu son değişiklikte adeta akıl tutulması yaşanmış olacakı böyle bir değişiklik yapılsın böyle bir değişiklik olmamalıydı.
 Oyunun son bölümlerinde yüksek toplar karan boller yaşanıyordu bu durumda Ozan oyunda olsaydı gol atma yüzdesi çoktu ancak bu değişiklik oyunu kapatabilirdi. Ç.Rizespor adına kenarda hocanın bazı nokta atışları olmalı, Üzülmez Karamanın izinden devam ediyor görüntüsü veriyor.
Ç.Rizespor takım Oğulcan’la her zaman on kişi oynuyor bunu hoca göremiyor mu.
Baktığımızda ne hikmetse Karamanın ilk on birini üzülmez bozmadan devam ediyor.
Ç.Rizespor takımında Oğulcan bu takıma ne verdi ki devamlı on birde oynatılıyor.
Üzülmez geldiğinden bu yana senden bir fark gerelim istedik gerek ilk on birde gerek oyun düşüncesinde ama yok ..takım sahada mücadele etmiyor takım sahada savaşmıyor bu takım nasıl hazırlanıyor neler oluyor.
 Ç.Rizespor takımında bir vurdumduymazlık var takım layloylomlu vazıyette. Bu kulüp çiftlik mi bu kadar rezillik olur mu oyuncular oynar mücadele ederde, sende dersin ki oyuncular yetersiz bu kadar oynayabiliyorlar, yok kimse oynamak istemiyor kemse oyuna girmiyor.
 Oyuncular toptan kaçıyor sahada mücadele edemiyorlar Ümit’in duştu duruma bakın rezalet ya arkadaşlar insan utanır bu takım çalışmıyor mu yoksa bu takım Gürcıstana kampa mı gidiyor neler oluyor. 
Bu oyuncuları tanıyoruz bu oyuncular bu değil belki süper lig ayarında değiller ancak bu ligde kafada oynayabilecek oyuncular olduğunu düşünüyoruz. Örneğin Orhan, ve Mehmet sağdan inmiyor adam eksilmiyor örneğin Süleyman almıyor vermiyor adam eksilmiyor sut atmıyor duran top kullanmıyor bu oyuncular bumu, örneğin Petrucci,  Saadane, almıyor vermiyor adam eksilmiyorlar herkes aldığı topu uzun oynuyor, Oğulcan’ı saymıyorum o zaten kenarda kahve keyfi yapıyor.
Oyun içinde devamlı uzun top deneniyor olmuyor kenarda hoca bunlara bir şey demiyor mu ,böyle bir oyun yok ki koşmadan uzun topla kaleden kaleye galip gelmek gol atmak..Ç.Rizespor takımı ayağa oynarsa başarılı olur öyle dağlara taşlara olmaz .
Bu takım geçmişte ayağa oynadığında çabuk oynadığında etkili oluyordu,ancak o zamanda kondisyon gerekiyor oda yok tabi..Ç.Rizespor’un bu rezilliğine kim dur diyecek artık yeter takım kampa alınsın sıkı yönetim uygulansın ne gerekiyorsa yapılsın artık yeter..
Futbolcular ne hakla oynamıyor bunun nedenini yönetim araştırıp gereğini neden yapmıyor nedir bu ,futbolcuların gece hayatımı var ne var ne yok gereken önlemler alınmalı bu takımda kadro dışı yapmakla bu iş olmaz para cezası vererek can yakmak gerek..
Üzülmezde artık takımda kimin ne attığını tanımıştır olmuyorsa genç oyunculara şans verilsin..
Artık bu yönetiminde futboldan anladığını sanıyoruz takımın durumuna bakıp sıkıntı nerde tesis etmesi lazım..
 
Önceki ve Sonraki Yazılar