Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’un Rize’de sahibi maalesef yok

 Ligde hedefi olmayan Akhisarspor’a karşı maçı daha çok isteyen bir Ç.Rizespor takımı vardı.
Baktığımızda Hikmet hoca sahaya sürdüğü on bir daha çok hücum gücü yüksek futbolculardan kuruluydu.
Ancak Hikmet hocanın orta sahada Korayla başlaması akıl almaz bir hataydı.
Sahaya sürülen kadro çok dinamik hücum gücü yüksek dikine oynayabilen koşan kadro olması doğruydu.
Ancak orta sahaya Sylvestre’yle başlansaydı bu maçın daha zevkli daha sonuca giden bir oyun olacaktı orta sahada Koray’ın oynaması Ç.Rizespor takımını bozdu.
İlk yarı iyi savunma yapan sahanın her yerinde koşan aldığı her topu kaleye gol atmak için çalışan dikine oynayan önde basan bir Ç.Rizespor takımı izledik.
İkinci yarıda aynı oyun anlayışı ile oyuna başlayan Ç.Rizespor da Hikmet hoca inanılmaz bir hata daha yaptı ki oyundan Lafferty  alarak oyuna Sylvestre’yı aldı.
Baktığımızda Lafferty sahada koşan çalışan aldığı toplarla dikine oynayabilen rakibi bozan aldığı toplarla kaleyi görünce şut çeken bir oyun çiziyordu ki.
 Orta sahada gezen Koray dururken Lafferty ‘nın alınması Korayı orta sahanın sağına yanı Lafferty ‘nın çekmesi kıl almaz bir yanlıştı.
Ancak oyuna Sylvestre’yle Hikmet hocanın hamlesi Ç.Rizespor u rahatlattı Ç.Rizespor daha diri daha önde oynamaya başladı.
Kısaca bir futbol takımı kendi sahasında oynaması gerektiği gibi oynamaya başladı önde bastı çift santrafor oynadı öne geçmesine rağmen geri yaslanmadı.
Genel olarak baktığımızda oyuna cesur başlayan, dinamik dikine oynayan rakibin sahasından defansı forvetiyle başlayan önde basan iyi alan savunması yapan bir Ç.Rizespor takımı izledik.
Bundan sonra gelecek sezonun penceresin den bakmak gerekirse ilk başta Hikmet hocayla devam edilmesi gerekir. Gelecek senenin palanları uygulamaya geçer.
 Ancak bir önemli tespitimden bahsetmek istıyorum bu benim futbol anlayışım kimse kusura bakmasın katılan olur katılmayan olur Hikmet hoca çok iyi bir çalıştırıcı takımını çok iyi motive ediyor iyi hazırlıyor takımına adeta can katıyor ancak.
Hikmet hocanın eksikleri oyunu iyi okuyamıyor bir birde oyuna doğru kadroyla başlayamıyor geçmiş maçlarına bakın inceleyin bunu fark etmediyseniz fark edersiniz.
Sahaya çıkardığı ilk on bir de mutlaka birkaç yanlışla başlıyor ve oyuncu değişiklerinde inanılmaz hatalar yapıyor. 
Bazen öyle yanlışlar yapıyor ki kulübeye bakıyorum bu Hikmet hoca olamaz diye insan düşünüyor.
 
Her şeye rağmen adeta tek başına Ç.Rizespor da disiplin anlamında yönetim eksikliği olmasına rağmen bu kadronun süper ligde yeterli olmamasına rağmen bu takıma adeta can katarak bu takımı diriltip süper ligde kalması ayakta alkışlanacak bir başarıdır.
Hikmet hocayı seviyoruz Hikmet hocanın kalmasını istiyoruz.
Gecen senelerde bu sende hikmet hoca gelmeden önce yazmıştık Ç.Rizespor a gelecek hoca burada hem yöneticilik yapacak hem futbolu yönetecek burada yönetim çünkü burada yönetim futbolu yönetemiyor, nitekim Hikmet hoca öyle bir hocaydı başarılı oldu.  
Buradan bütün emeği gecen herkese taraftarından çaycısına yönetiminden futbolcusuna kadar herkesi kutluyor herkese teşekkürler ediyorum.
Son olarak merak ettiğim bir durumu belirtmek istiyorum Ç.Rizespor’un Rize’de sahibi maalesef yok. Küme düşme kalma maçı var türbinlere yeller esiyor yazıktır günahtır. Rizeli Ç.Rizespor’u süper lige cıksın diye istemiyor muydu takım süper ligde Rizeli nerede.
Baktığımızda yönetimin başarısız olduğu ortada ancak bu takımın sahibi oldu mu bu takıma sahip çıkıldı mı başarısız yönetimi gönderecekte takımın taraftarıdır.
Bir başka nokta iste bu takımı borç batağında alıp süper lige çıkaran bu Başkan ve yönetimidir dimi öyle veya böyle.
 Buradan baktığımızda Başkan zamanını harcıyor işlerini bırakıp Rize’ye sayısızca geliyor para veriyor.Kapının dibinde  Rizeli maça gelmiyor buda enteresan bir durum tabı.
Önceki ve Sonraki Yazılar