Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Denizli Hocayı Ayakta Alkışlıyoruz

Ç.Rizespor takım olma yolunda adım adım ilerliyor.
Baktığımızda, Ç.Rizespor takımı iyi futbol oynamıyor göze hoş gelen pas yapamıyor ancak takım olarak uyun içinde iyi çalışıyor iyi mücadele etmeye başlamış.
Takım topun arkasında iyi duruyor Denizli hoca Ç.Rizespor’un un kolay gol yeme sorununu çözmüş görünüyor.
Baktığımızda Ç.Rizespor kolay gol yemiyor Ç.Rizespor çok sabırlı oynuyor oyunda gol bulamazsa da açılmıyor kontrolü elden bırakmıyor. Stoperlerin önünde oynayan libero mevkii deki futbolcular araları çok açılmıyor futbolcular on bölgeyi bırakmıyor kontrollü oynuyor takım önce gol yememeyi düşünüyor.

Adanaspor maçında hem kontrolü elden bırakmayıp bunun yanı sıra çok sayıda gol pozisyonları da bulmuş oldu ancak bu pozisyonları çömerce harcamış olmasına rağmen bir nokta atışıyla maçı kazanmasını bildi Ç.Rizespor takımı.
Maçta dikkatimi çeken kadro değişikliği oldu bunu ben hiç benimsemedim faydalı olmadı mesela Samant’la Murat’ı birlik de stoper oynattı Denizli hoca önlerinde Hasam’la Cumalıyı koydu buda takımı genel olarak daralttı sıktı bana göre.Takım  zaman zaman da dört bir dört bir oynadı baktığımızda Cumalı henüz on bir de oynayacak kadar forumda değildi.
Denizli hocanın oyuncu değişikleriyle Sezerle Cumalıyı değişip Samat ı on liberoya çekmesi takımı rahatlattı nefes aldırdı.
Bir başka durum Sercan’la Denizli hocanın oyuna hamlesi de golü buldu, işte Rizespor takımında önceki maçlarda olmadığı. Bu maç olan Sercan’ın kulübede hocanın yanında olması oyuna hamle yapma noktası faydalı oldu kulübede bir kaç hamle yapacak oyunu değiştirecek futbolcu olmalı maalesef Ç.Rizespor takımı bu sıkıntıyı çok zamandır çekiyor.
Baktığımızda Ç. Rizespor takımında kadro olarak bana göre stoperler on libero ve forvet istenilen düzeyde fürumda olmadıklarını görüyoruz bu mevkilerdeki futbolcular bu forumsuzluklarını giderirse Ç.Rizespor daha farklı daha on de oynayan bir takım hürriyetine kavuşacaktır diye düşünüyorum.
Mesela Ç.Rizespor takımı hala önde oynayamıyor oyunu önde tutamıyor golden sonra geri yaslanıyor bu mantalite futbolda sıkıntı yaratır. Netice itibariyle Ç.Rizespor takımı önde oynadığında gol pozisyonu veririm diye düşünüyor geri yaslanıp kalemi kapatayım gol yemiyim düşüncesine kapılıyor bu yanlış. rakip takıma sahasında basman gerekir rakibi sahana kabul edersen rakibin işini kolaylaştırırsın rakip kornere atıyor takım tamamen ceza sahasına geliyor oysa iki hücum adamı orta sahaya bırakmanız lazım rakip ne var ne yok üzerine gelmemesi için.
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımı galibiyet serisine girmesine rağmen istenilen durumda değil. Ancak Denizli hocanın futbol bikrimi ve zekiliği mevcut kadroyu iyi edepte edip takımın oyun içinde oyunu tutmasını rakibi iyi analız etmesi.
 Yetenekli futbolcuların da katkılarıyla başarı serisi devam ediyor gel ki bu ligde iyi futbol oynamaktan çok iyi muadele ederseniz puanlar alırsınız.
Ligden aşağıdan çıkış olmayıp yukarıdan düşüş olunca Ç.Rizespor’un işine yaradı bu doğrultuda iyi bir seri yakalamış olmak bir anda Ç.Rizespor kandını zirvede buldu.
Ç.Rizespor takımını genel olarak değerlendirirsek takımın hücum gücü üstünlü olduğu kadar defansif gücünü da artıra bilse bu takım on numara bir takım olur.
Takımın iyi top oynayamayışı bundan kaynaklanıyor futbolda oyun iki yönlü oynanması gerekir yanı hücum ve defansif güçler birbirini tamamlamalı futbol oyunu iki yönlü oynanırsa başarı olur.
Örneğin defans da oynayan futbolcular topu oyuna iyi sokacak oyunu geriden başlatacak kademeleri iyi ayarlayacak ters yakalanmayacak orta sahayla alvereler iyi yapacak.
Ç.Rizespor un geldiği nokta gecen haftada yazımızda bahsetmiştik bu ateş dinmez bu takım artık süper ligde Rizeli bayrakları asmaya başlasın.
Usta elin verdiği emekle tek tek meyvelerini vermeye başlamıştır öyle veya böyle buradan bu seriyi yakalayan Ç.Rizespor’un Mimarı Denizli Hocayı Ayakta Alkışlıyorum.
Denizli hocanın oyunun içindeki düşünceleri oyun içinde oyun yaratmalarını insan seyredince hissede biliyor harbiden futbolun ehli futbolun mimarı hocamızı Ç.Rizespor tarihi yazacak Türk futbolunda tarihi de inşallah yazılacak süper ligde inanılmaz başarılar bekliyoruz hocamızın la gurur duyuyoruz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar