Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

En Doğru Karar İstifa Etmek

Ah yönetim ah nedir bu Rizeliye çektirdiğiniz.
Elazığspor karşısında tel tel dökülen bir Ç.Rizespor takımı yanında da kopmuş bir Rıza hoca vardı.
Baktığımızda Elazığspor’la  Ç.Rizespor takımı arasındaki kadro kalitesine bakarsak  Ç.Rizespor un kadrosu daha kaliteliydi bana göre .
Geldiğimiz nokta  ilk yarı  Elazığspor a karşı gol yememeye çalışan ancak maça motive olamayan,  oynamaya çalışan Ç.Rize takımı ve verilmeyen bir penaltı.
Her ne olursa olsun bir maçta penaltınızda verilmeye bilir ancak sahada futbol oynamaya çalışırsınız  giydiğiniz formanın hakkını verirsiniz de mağlup olursunuz bu başka.
Benim gözlediğim Elazığ karşısında sahada dolaşan iki top dahi yapamayan devamlı yan paslar yapabilen uzun oynayan ne yaptığını bilmeyen  mücadele gücünü düşük bir  takım.
Bunun yanında Rıza hoca golü yedikten sonra oyuna hamle yapması inanılmaz kotuydu.
Baktığımızda sahada iki top yapamayan Sercan ve Hurşit ı alıp oyuna Eren ve Ahmet le hamle beklenirken .
Rıza hoca inanılmaz yanlış değişiklikle,   Ç.Rizespor takımını öne taşıyan ayağa oynayan kaleye şut çeken,  önde oynamayı bilen ve önde yaratıcı tek futbolcusu  Cernat tı oyundan  alması .
Adeta Ç.Rizespor takımın havasını indirmiş oldu , ve sonucunda Elazığ takımının direnci  daha artı Ç.Rizespor un üzerine gelmeye başladı.
Hadi oyundan Cernatı aldınız Sercan ı göbeğe Cernat’ın yerine almanız gerekmez mı .bunu da yapmayıp Sercan’ı hala kenarda bekletip oradan başarı beklenirken .
Bunun yanında Eren’i  de takımı galipmiş gibi doksanıncı dakikada oyuna alması  Rizespor taraftarına sac baş yondurmuş oldu.
Benim gözlemlediğim bir başka nokta  Rıza hoca bakmış bu yönetim bir şey yapacağı yok  ben böyle yanlışlar  yapayım beni yönetim göndersin mi duşundu anlamdık ,.
Bu yapılanların başka izahı olamaz ,Rıza hoca resmen kupmuş gidiyor bu yolun sonu, Rıza hocada bırakır gider düşüncesindeyim.
Bu saatten Sonrada Rıza hoca burada başarılı olur mu soru işareti olmaya başladı.
Bu takıma Mourinho’yu da getirseniz bu yönetimle olmaz.
Sonuç  Ç.Rizespor küme düşer kim ne derse desin kimse kimseyi kandırmasın olmaz olmuyor.
 Bu kadro süper ligde dane kıramaz artık bu gün gibi ortada  yönetimde transfer yapar mı yapa bilir mı  ben yapabileceğine inanmıyorum inşallah yanılırım duam o.
Ancak bu maçta Ç.Rizespor un kadrosu Elazığ dan daha kaliteliydi buradan en az bir puan alınmalıydı.

Bu olanlardan sonra da yönetimden bahsetmek istiyorum.
 Bilindiği gibi yaklaşık altı yıldır bu yönetim geldiğinden bu yana Ç.Rizespor takımı  lig başlarken iyi bir çıkış yakalıyor sonraki haftalarda küme düşmekten son anda kurtarıyor.
Bu takım son yıllarda oynadığı liglerde her yıl çıkış yapamayan galibiyet alamayan takımlara can simidi olmuştur .
Senaryo aynı  geldiğimiz nokta aynı bu yönetimde yönetemiyor her şey ortada ,kaç yıldır böyle.
Gecen sene Mustafa Denizli alındı .bu kulüpte hem yöneticilik yaptı hemse teknik direktörlük  ve bu takımı süper lige çıkardı, bu yönetimin katkısı var mıydı bence yoktu .
Hal böyle iken  bu yönetim bu takımı süper lige çıkaramazdı.
Özetlersek futbolu yönetemeyen bir yönetim ve Ç.Rizespor kulübünün düştüğü durumlar .
Geldiğimiz noktada bu yönetimin neyi doğru yaptı soralım, transfer yetersiz  kulüp yönetilemiyor . Futbolun  başına öyle bir isim getirmişler ki,  bir amatör takımı Bal ligine çıkardı diye, bu kulübe  yapılan  bir futbol şube sorumlusu.
Bu anlayıştan ne beklersiniz ,bizde bu gibi şeyleri yaşadık  futbolu bilmeyen insanlarla futbol yönetilmez.
Futbolu bilmeyen insanlara ,okur yazara İngilizce öğrettiğin gibi  futbolu  bilmeyen yöneticiye öğreteceksin insanın canını alırlar.
 Ve sonucunda senin öğrettiklerini bir kaç gün sonra  donup sana öğretirler ,iyi olanı ben yaptım derler  iyi olmayanı ben futbolu bilmem sen bilirsin derler ,budur yanı  başka ne beklenir.
Futbolu yönetmek öyle kolay mı  futbolun dilini anlamayan kişilerle, olmaz .
Şimdi yönetim çıkar derki futbolu biz çok biliyoruz  .işte bu işler demekle olmuyor bir kulüp yönetimi yaptığı doğru transferlerle kulüpteki disiplinle ,futbolu bilgini gösterecek  şimdi kime ne anlatacaksınız.
Bu takım Rize deki  yönetimden de  yönetilemiyor, Rize deki yöneticiler işinde başarısız, biz kaç kere isimde verdik eski Rizespor kaptanı Mustafa Mataracıyı ikna edin bu takıma futbol şubenin başına getirin .
Bırakın gidin  siz başka işleri yönetin, bu insana Rize de herkes sahip çıkar eski Rizeli Rize de yaşayan futbolcular bu insana yardımcı olur futbolcular Rize de at oynatamaz disiplin olur ama kime anlatasın .
Geldiğimiz noktada   yönetimin alacağı  en doğru karar  ıstıfa etmek,  her yıl aynısınız işte yapamıyorsunuz .
Burada taraftarında Rize basının da bu başarısızlıkta payı var taraftar türbine  gidip takımına sahip çıkmıyor.eskiden ıstıfa bağırınca türbinler inlerdi şimdi nerde .
Basın basında  doğru yönlendirme analız etme tepki koyma çözüm  üretme yok .
Bir not da hakemlere  bırakmak istiyorum süper ligde hakemler Başbakan  ve Cumhurbaşkanın dan intikamı  alıyor sorusu aklıma geldi.
  Baktığımızda  en çok hakemler tarafından haksızlık yapılan  takımlar Kayseri ve Rize takımı .
 

Önceki ve Sonraki Yazılar