Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Feyyaz Hocacın Sınıf da Kaldığını Görüyoruz

Sahada Kolombiya karşısında beklemediğimiz bir U20 Milli takımı gördük.

Milli takıma baktığımızda maçın başından beri devamlı yan pas yapan.

Kaleciyle oynayan boş alanlara kaçarak baslar yapan. kaleye etkili şutlar atamayan sahada varlığı yokluğu belli olmayan bir Milli takım göründü.

Top ayağında oyuna giremeyen dikine pas yapmaktan kaçınan bir takım.

Top ayağındayken rakiple ikili mücadelelere giremeyen pozisyon üretmekten yoksun kalan bir Milli takım.

Günümüz de gelişmiş futbolda oyuna sunulamayan bir oyun anlayışı ve sahada oyuncu dizilişi.

İlerde basamayan ve ileri uç da çoğalamayan bulunan pozisyonlarda topla buluşmaktan kaçınan bir futbol anlayışı ve tek forvet.

Bunun yanında sahada doksan dakika on kişi oynayan bir Milli takım Feyyaz hocanın gözünden nasıl kaçar.

Bu ülkede bir insan futbolcu yapılmak için bu kadar uğraşacak yerine bu ülkede yetenekli futbolcuları tespit edip de onlara şans verseniz de ülkede futbol gelişse fenamı olur.

Yetenekli futbolcuların da ahini almasanız.

Ç.Rizespor takımında da bu futbolcudan biz bir turlu kurtulamadık bu futbolcu bu haliyle süper lige de  Ç.Rizespor da kadroya tutuldu ve bundan medet bekleyen yetkililer e aklım almıyor doğrusu.

Gelinen noktada kenar yönetimin Milli takıma hiç bir şey veremediğini gördük oyuncu değişikleri oyun içindeki oyuncu mevkileri darmadağınık bir takım görüntüsü verdi.

Baktığımızda sahada tek başına tek futbolcu Salih aldığı pasları kendiyle adeta paslaşarak oynadı iki pas yapabilecek bir futbolcu oyunda yoktu.

ilk yarı Salih ı forvetin arkasında oynatırken ikinci yarı Salih on liberoda oynadı oyun inanılmaz kopuktu defans orta saha forvet aralarındaki bağlandı işlemedi.

Ben her zaman söylemişimdir tekrar etmekte fayda görüyorum çünkü her zaman haklı çıkıyorum.

Bu ülkede antrenörler futbolcu seçimlerin de sınıfta kalıyor buradan Feyyaz hocaya baktığımızda Feyyaz hocacında sınıf da kaldığını görüyoruz.

Kimse kusura bakmasın benim kimseden alıp veremediğim yok ancak ben futbolda gördüğüm doğruyu derim.

Feyyaz hoca geçmişte çalıştırdığı takımlarda oynattığı futbolu yakinen biliyoruz buradan baktığımızda.

Feyyaz hoca bir turlu kendini geliştirmemiştir futbol anlamında. Dolayısıyla da Feyyaz hocadan çok farklı bir şey beklemiyordu kamu oyu.

Buradan çıkardığımız bir başka ilginç noktada futbolu yönetenler futboldan anlamadığı ortaya çıkıyor çünkü doğru insanlara görev verilmiyor bu yanlışların üzüntüsünü bu ülke insan yaşıyor.

Ben birileri gibi birilerine hoş yorumlar yapayım da beni gördüğün de merhaba desin veya bir menfaat sağlasın bende yok ben gördüğüm doğruyu yazarım.

Ben futbol oynadığım yıllarda Feyyaz örnek aldığım sevdiğim futbolculardan biridir halada öyle bir insandır. Hissettiğim kadarıyla da örnek bir insandır ancak hatalar söylenmedikçe doğru bulunmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar