Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Futbolcular erimiş hurda haline donmuş

 Daha öncede burada yazdık Ç.Rizespor yalnız, Ç.Rizespor başsız.
Bu zor maçta gördük ki, rakibin Başkanı maça gelmiş, takımının başında bizim Başkan nerede.
Bu zor günlerde takımın maçında Başkan maça nasıl olmaz böyle bir şey olabilir mi ya oluyormuş demekkı.
Bu işte Ç.Rizespor sevdası gerek Ç.Rizespor aşkı yok takıma istemeye, istemeye Başkanlık yapan bir insan görüntüsü var gibi.
 Fotoğraf her haliyle görünüyor bir Başkan takımın başına gelir takıma konuşma yapar takımı motıve eder ,hesap sormaz mı  bırakmışsan et ıstıfanı çek git yanı sende rahat her keste ona göre herkes  baksın başının çaresine.
 Ç.Rizespor Başkansız kalmaz bu kentten Başbakanlar Cumhurbaşkanı çıktıda Ç.Rizespor a Başkanda çıkar yeter artık.
Takım çiftliğe donmuş kamu oyunda söylenenler göre , futbolcular Gürcistana gidiyormuş hesap soran yok.
Bu maçta da baktığımızda takımın yürümeye halı yok eski düzendeki gibi yona pas uzun toplar benden gitsin de kime giderse gitsin bireysel oynamalar top kaptırmalar.
Ayağa oynamıyor rakibe basamıyor dikine oynayamıyor futbolcuların ayakta duracak halleri yok.
Baktığımızda Karaman hoca geldiğinden bu yana takımda bir enerji vardı takım mücadele ediyordu. rakibe basıyordu ilerde çoğalıyordu, bu maçta  takım eski haline donmuş sahada  koşmaya halleri  yok ..
Hikmet hocanın sahaya çıkardığı on bir iki yanlış haricinde bana göre oynanan oyun kadar kotu değildi.
Sezeri stoperde oynattı takımdaki diğer stoperler sakat ve cezalı olansından kaynaklandı.
 Ancak ben bildiğim Hikmet hoca bu takımdan bir stoper çıkarırdı. Mesela bu kim olabilirdi sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen bir Kağan stoper oynayabilirdi en azından sezer kadar kotu oynamazdı.
Karay ‘ın de oynaması bana göre yanlıştı bana göre, Koray bir kere stoper  bu ligde Sezer ve Koray’ın oynaya bilmesi  şu halleriyle  zor.
Doksan dakika Hikmet hoca Koraya nasıl tahammül ette doğrusu ben şaştım.
Sağ koridoru iyi kullanabilen Orhan’ın oynaması gerekirdi elinizde sağbek olarak Orhan var hiç olmazsa Orhan sağ bek. İyide oynuyor.
Baktığımızda oyuncu değişiklerinde ilk iki değişiklik doğruydu ancak ikinci değişiklik bence takımın ahengini bozdu hatta hatta bu değişikliği yapan Hikmet hocada takımın sahadaki durumundan dolayı alabora oldu bana göre.
Mesela oyuna Tevfik’ği aldı Sezeri çıkardı ve Korayı stopere aldı Ümit gibi oyunu rakip sahaya oynayan birebirde adam eksilten kaleye iyi şut çekebilen, bir futbolcuyu sağ beke aldı takımın tam toparlanmış dereken takımın kanadı resmen kırıldı.
Bu değişikleri nasıl yaptı Hikmet hoca ben vallahı şaştım yanı. Oysa Sezer kotu ise Sezeri alıp yerine Orhan’ı oyuna alsaydı Korayı stopere koysaydı. Yada Sezeri alıp Kağanı stopere alsaydı daha doğru olurdu.
Bu değişikliği niye yaptı ne duşundu takımın gole ihtiyacı var Ümit gibi oyuncuyu defansa çekiyorsun defansta oyuncu değiştiriyorsun oysa senin gol atman gerekiyor gol için bir şeyler yapman gerekirdi tamam Tevfik’i aldın bir eksilttin hücumdan bir futbolcu aldın, olmadı yanı bu değişiklikler hocanın çaresizliğiydi bana öyle geldi.
Oyunda mesela Hikmet hoca çok futbolcu yerleri değişti Ümit’i sol beke Eren’ı sol öne aldı Sylvestre defansa Korayı tekrar sağ beke. doğrusu hikmet hoca kenarda futbolculardan çok çalıştı  oyun içinde oyun üretti, belkı futbolcuları tam olarak tanımamakta bir kaç hatalar yaptı.
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor oyun olarak bu maç da çok şuursuzdu enerjisi bitik mücadeleden yoksun bir görüntü verdi. 
Ç.Rizespor atağa kalkıyor forvet orta sahanın arası çok acılıyor orta saha rakipten donen ikinci topları karşılayamıyor takım sahaya yayılamıyor. Kenarlar kullanılamıyor. 
Eski alışkanlık oyunu rahat oynama yanlara rahat pas yapma sahada gezerek paslar yapmalar yine devam ediyor.
Oysa Ç.Rizespor un çabuk koşarak mücadele ederek oynaması gerekir bu kadar rahat futbol la başarı olmaz.
Bir futbol takımı duşunun doksan dakika boyunca kaleye bir şut atamıyor  kaleye şut atmadan bir futbol takımı nasıl gol atacak ya bu kadar mı beceriksiz bir futbol takımı olur ya bu haldır . 
Geldiğimiz noktada sezon başında da Ç.Rizespor un orta sahasının bu ligde yetersiz olduğunu herkes biliyordu. Sanırım bunu bir tek Başkan ve yönetim bilmiyordu.
Ç.Rizespor takımında orta sahada oyunu iki yönlü oynayacak takımı kendi yarı sahasından çıkartıp oyunu yönlendiren ters toplar aralara toplar atabilen bir futbolcu eksikliği takımda gecen yıldan beri var. 
Ç.Rizespor un  bulunduğu durum zaten her şeyi anlatıyor  fazlada anlatmaya gerek yok..
Hikmet hoca bu takımı adam eder ben şahsen Hikmet hocaya güveniyorum amma yanında Başkanında olması lazım başı olmayan bir takım başarılı olamaz ya ıstıfa edeceksin ya da yaptığın işi laikiyle yapacaksın bana göre bu .
Ç.Rizespor a Başkan olmak her Rizeliye nasıp olmaz size nasıp olmuştur görevinizi doğru yapmanız gerekir bu durum bir Rizeli insana yakışmıyor ..
Özetlersek bir kaç cümle, futbolcular erimiş hurda haline donmuş. Sallabaşını al maaşını ara sıra Gürcistana âlem yap gel nasılsa bu takım ciflik yenilsen de yensen de paran ödeniyor arayan soran yok ohhh. Artık yeter herkes aklını başına alsın herkes işini yapsın…
 
Önceki ve Sonraki Yazılar