Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Futbolcular Hakemleri ve Hikmet Hocayı Maalesef Aşamadılar

 Ç.Rizespor Eskişehir maçının önüne, hakemlerin sıkansal kararları ve transfer yapamayan Ç.Rizespor, Teknik direktör’ünün hakem hataları bardağı taştıran son damla olduğu görüldü.

Baktığımızda Hikmet hocanın takımındaki macera arayışı yine devam ediyor. Sahaya çıkardığı kadrodaki yanlış oyuncu tercihleri takımına zarar vermeye devam ediyor.

Geldiğimiz noktada sahaya çıkardığı kadroda Sercan’ın sağ bek oynaması Koray’ı orta sahada oynatması İsmail’i sol bek oynatması Ç.Rizespor takımını Eskişehir’e karşı zora soktu.

Orta sahada Koray’ın yerinde Robın oynamalıydı Robın rakibin bütün ataklarına karşılıyor, bunun yanında topu kontrol edip oyuna iyi sokabilen bir oyuncu ayağa oynayabiliyor. Koray ise orta saha boş boş dolaşıyor rakip dahi ona önlem almıyor bu durum da boş pozisyonda topu kontrol edip oyuna olumlu pas veremiyor, bu durumda takım rakibe karşı eksik kalıyor, bu tur oyuncunun orta sahada oynatılması yanlış.

Sercan’ı kazanmak için Hikmet hoca inanılmaz sabretti, Sercan son haftalarda forumda ancak Hikmet hoca şimdi ise Sercan’ı bozmak kaybetmek için elinden geleni yapıyor, formunu bitirmek takımdaki katkısını sanki bitirmek için uğraşıyor, tutturmuş Sercan’ı sağbek oynatıyor.

Sol bekte İsmail pimi çekilmiş bomba bu futbolcu ne diye alındı insanın aklı almıyor bu İsmail’in menajeri hocanın can dostumu diye insanın aklına gelmiyor değil.

İsmail bu takıma oynayacak en son adam, bir kere İsmail’den önce bu takımda Murat var Ümit var, hatta hatta alt yapıda İsmail’den yetenekli futbolcular olmasına rağmen neden İsmail, aklım almıyor.

Hatta İsmail’in amatörce davranışı sonucu verdiği geri pası sonucunda penaltı pozisyonu ortaya cıktı.

Arkadaşlar yaban arsı gibi bal yapmayan arı gibi, boş koşular bana katkı sağlamıyor rakip takımlara bakın doksan dakika takımına katkı sağlayan futbolculardan yararlanılıyor.

Baktığımızda Hikmet hocanın macera arayışlarından sade Ç.Rizespor taraftarı değil bütün futbol severler bıktı.

İnanılmaz arayışlar içinde, her maç futbolcuları yanlış yerlerde oynatıyor yetmiyor etkisiz kadroyla oyuna başlıyor.

Haftalardır Sylvestre’yı kulübede mahkûm etti. Şimdi Robın’e taktı Mehmet’e taktı Orhan’a taktı. ya arkadaşlar ömrünü futbola vermiş bu kadar bilgisi birikimi olan bir teknik direktör Hikmet Karaman, gibi bir insan bu kadar mı birikimini bilgisini kullanamaz ya.

Geçmiş maçlara baktığımızda sezon başı Robin, Sylvestre, ile güzel bir çıkış yakalanmıştı Ç.Rizespor takımı, Sylvestre sakatlandı ondan sonra takıldı Koray’a bir turlu bırakmıyor.

Geldiğimiz noktada bırakın rakibi, kendi yanlış tercihleriyle Ç.Rizespor çok sayıda puanlar kaybediyor insan üzülüyor, hanı rakip oynar puanlar kaybedersinde bu başka , kendi yanlış tercihlerinle puanlar kaybettiğinizde  kahrolmamak elde değil.

Bu takımı bu hale getirmişsin, takım hırslı dikine oynuyor, ayağa kafa koyuyor, oyun içinde futbolcular iyi çalışıyor, doksan dakika futbolcular oyunu bırakmıyor, şu macera aramayı da bırak yanı Hikmet hoca bu takıma engel olma.

Geldiğimiz noktada Eskişehir maçında çok istekli çok hırslı bir Ç.Rizespor takımının futbolcularını gördük. Ancak futbolcular hakemleri ve Hikmet hocayı maalesef aşamadılar.

Maçı adeta çığlığından çıkaran hakemler inanılmaz yanlış penaltı ve oyunu soğutma faulleriyle Ç.Rizespor takımını durdurmak oyunu soğutmak istedi, hakemler bu apaçık ortada.

Geldiğimiz noktada enteresan bir başka durum var oda Kweuke’nın durumu. Bana göre Kweuke sakat değil diye tahmin ediyorum.

Kweuke, Çin e satılmak için yeri dolar mı alışması var yanı Kweuke satılmış olabilir Kweuke sakat falan değil kanaatindeyim.

Eğer Kweuke satılırsa bu takım küme düşebilir sonra eyvah para etmez. Belki Kweuke satılırsa kulübün borcu sıfırlanıyor ancak Ç.Rizespor kulübü da futbolsuz olmuyor futbolda başarı olmazsa olmazlardan.

Bir başka konu transfer sezon başında Başkan transferle ilgili açıklama yapıyordu, ne demişti biz transferin sonunu bekledik yarışa girip Ç.Rizespor un parasını carcur etmedik.

Aldıkları futbolcular türbinlerde oturup para alıyorlar bu kulübün parası carcur olmuyor mu? Hanı çok biliyordunuz sekiz senedir bu kulübün başındasınız hala transfer yapmayı öğrenemediniz.

Ara transferde becerip uç futbolcu takıma takviye edemedınız, bırakın uç futbolcuyu bir on numara alamadınız. Yönetim olarak çıkıp açıklama yapacak yüzünüz yok. Topu attınız Hikmet hocaya oda ne yapsın mecburen oynamaya çalışıyor.

 Sanki bu menajerler bu ülkeye yenimi geldi bunlar dünde vardı bugünde var yarında var olacak. Bütün kulüpler transfer yaptı bir futbolcu alınamadınız yazıklar olsun.

Şimdide Kweukeyı satmak için çeşitli senaryolar cızım sakattır şudur budur Kweuke’yıde satmışısınız belki de. Bumudur futbolu yönetmek Allah aşkına, sonra millet maça gelmiyor millete heyecan mı bıraktınız.

Bakın Kweuke bu takımın yarısı Kweuke oynamış olsaydı Fener ve Eskişehir maçları daha farklı olurdu.

Geldiğimiz noktada bu maç hakemler şartlı olarak Ç.Rizespor mağlup ettirmek Eskişehir’e uç puan verdirmek için gelmişlerdi. Olmadı yapamadılar.

Takım olarak herkes elinden geleni yaptı  Ertuğrul bu maç daha iyiydi.Ç.Rizespor  takımı da bir farklılık daha yaşanıyor Ç.Rizespor stoperleri dan dun oynuyordu şimdi ise topu oyuna iyi sokmaya başladı,birde önlerinde Robın olduğunda daha farklı olacağına inanıyorum.

Hikmet hocanın oyuncu değişikleri bana göre doğru oyunculardı.

Hikmet hoca takıntılarını bırakıp doğru kadro çıkarırsa doğru oyuncu değişirse öyle veya böyle takım 15 puan daha toplayabilir kanısındayım.

Önceki ve Sonraki Yazılar