Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Futbolcular kaleye şut çekmekten kaçınıyor bu ne hal

  Sahada çok kotu bir Konyaspor ve Ç.Rizespor takımı vardı.
 
Kanyaspor’a karşı yine Koray’la oyuna başlayan Vİera’yı kesip Ümit’le, Sercan’ı kesip Murat’la oyuna başlayan Hikmet hoca.
 
Ç.Rizespor takımının oyun anlayışı kendi yarı sahasına savunma yaparakoynamaktı.
 
Çok kotu bir Konyaspor’a karşı galibiyeti düşünmeyen bir puana oynamak için kendını zora sokan, Konyaspor’un üzerine gitmeyen sahada mücadele etmekten kaçınan topla oynamayı istemeyen, rakibi seyredercesine oynayan bir Ç.Rizespor takım vardı Konya’da.
 
 Konyaspor’un golü geldikten sonra Ç.Rizespor takımı topla oynama isteğinde bulundu ve gol geldi.
 
Ç.Rizespor takımı inanılmaz isteksiz ligi bitirmiş sahada yorgun halsiz adım atamayacak durumdaydı. Böyle bir Konyaspor’a karşı sahadan puanla  arılmalıydı.
 
Haftalardır Koray’la on liberoya başlıyor bir tek başarı yok yine Koray, Koray bu hocanın neyidir anlaşılır gibi değil.
 
Mesela bu hafta Oboabona’nın kesilip Ümit’in oynamasını bekliyorduk çünkü Oboabona son haftalarda forumsuzdu, tam tersi oldu Viera, kesildi ilk gol de Viera’nın yokluğu belli oldu.
 
Takımda bir kaç futbolcu hariç diğerleri futbolcular sahada geziniyor.
 
Hikmet hocanın enteresan hataları var ,baktığımızda Hikmet hoca bu ligde ömrünü vermiş bir başarısı var mı yok,yanı çokta zorlamamak gerek.
 
Bu maçta oyuncu değişiklikleri de ilk kez doğru değişiklikler yaptı yine geç kaldı. Ancak mesela oyuna Ertuğrul’u alıyordu inanılmaz bir hata golü yiyince doğru değişikliklere gitti.
 
Günümüz futbolunda on de oynayarak savunma yapmanız gerekir, ancak oyun beraber Hikmet hoca defansa bir stoper daha alıyor, böyle bir anlayış olabilir mi topu kalenden uzağa tutman lazımken, rakibi kendi sahanda bekliyorsun.
 
Bu değişikliği gören takım tamamen defansa gömüldü golü yedin.
 
Böyle bir mantalite olabilir mi Konyaspor gibi takıma karşı gerı yaslandığında gol yememen mümkün mü mutlaka golü yiyeceksin.
 
Mesela Hikmet hoca Ahmet santrafor Chevalier ,sağ kanada Deniz Ahmet’in arkasına Murat’ı da sola oynattı doğru bir düşünceydi.ancak bir tek Chevalier forvetin arksında daha başarılı olurdu. .
 
Deniz son haftalarda forumsuzdu Mehmet, oynatılabilirdi Chevalier forvetin araksında oynaması için, daha farklı bir oyun ortaya çıkardı. Koray on libero oynuyor takım resmen eksik oynuyor yanı Hikmet hoca ömrünü futbola vermiş bir insansınınız elinde on libero oynayacak futbolcun var Robin, neden on libero oynayamayan bir oyuncuyu on liberoya haftalardır deniyorsun olmuyor, yine ısrar ediyorsun.
 
Amacınız ne bu takımı bitirdiniz takımın ruhu kalmadı takım Konyaspor un üzerine gitmek istemiyor futbolcular kaleye şut çekmekten kaçınıyor bu ne hal.
 
Bunun sorumlusu Hasan, Hüseyin, değil sizsiniz. Konyaspor skor olarak önde iken geri yaslanmıyor sen oyunda berabersin geri yaslanıp ceza sahası içinde bekliyorsun bumudur Hikmet hoca.
 
Her maç takımını zora sokuyorsun yeter artık takım ligin en kotu takımı haline geldi, bu takım bu kadarda kotu futbolcular var.
 
Yazıktır günahtır bu yönetim bunun hesabını sormuyor mu Ç.Rizespor’a neler oluyor.
 
Her maç sonrası Hikmet hoca durmadan mazeret üretiyorsunuz, biri akın bunları da kendinizi yargılayın.
 
 Durum öyle bir hale geldi ki şimdi Mersin maçında bizim asıl rakibimiz, Hikmet hoca. Takım Hikmet hocanın elinden çıkamıyor inanılmaz hatalar yapıyor .Bir bakarsın Mersin maçına Koray’ı santrafor oynatır gel de Mersine gol at hadi.Hikmet hoca bu takımın en tehlikeli rakibi arkadaşlar..
Önceki ve Sonraki Yazılar