Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Hay de Ç.Rizespor hay de Rize bitsin bu iş

 Bu sezon deplasman da daha çok kazanan Ç.Rizespor, bu geleneği Antepspor’a karşında da devam ettirdi.
Baktığımızda sahaya Hikmet hocanın sürdüğü kadroya baktığımızda, bu maçta Ç.Rizespor’un  puan alabileceğine zor görünüyordu.
Oyuna Holosko’yla Korayla başlaması kafalara soru işareti getirdi.
Ancak Antepspor un ligde rahat olması hedefinin olmamamsı Ç.Rizespor un işini kolaylaştırdı.
İlk yarıda Ç.Rizespor son haftalara göre daha diriydi oyunu dikine oynuyordu rakibe göre daha istekliydi oyunda daha mücadele eden bir görüntü verdi iyi alan savunması yaptı.
İkinci yarıya Hikmet hoca enteresan şeyler yapmaya başladı oyundan Oboabona’yı alıp yerine Obraniak’ı oyuna alması herkesi hayretler içine bıraktı, harbiden Hikmet hocaya akıl tutulması mı olacak şey değil maç gitti dedik.
Yanı inanılır gibi değil oyundan Oboabona’yı  alıp yerine Obraniak’ı oyuna aldı ve Sylvestre’yı stopere çekti Ç.Rizespor un orta sahasını başattı orta sahayı Koraya bıraktı. 
Gel ki Obraniak’ı Sylvestre’nın yerine aldı ancak Obraniak serbest oynayabilen bir oyuncu top kapma oyuncu eksiltmesi defansif özelliği mücadeleci bir futbolcu değil.
Nitekim Hikmet hoca bu yaptığı yanlışı fark edip Sylvestre’ yı tekrar orta sahaya alıp Koray’ı stoper çekti Ç.Rizespor rahatladı oyuna ortak olmaya başladı pozisyonlar buldu golü da buldu ve tarihi bir galibiyet aldı.
Geldiğimiz noktada Hikmet hoca takımını iyi hazırlıyor iyi motive ediyor ancak inanılmaz ilk on bir ve oyuncu değişiklikleri yapıyor bu değişiklikler çoğunlukla takımını zora sokuyor.
Yinede buradan Hikmet hocaya sormak isterim ki Oboabona’yı oyundan alıp Sylvestre’yı stopere çekmeni neydi Hikmet hoca akıl tutulması mı .?
Hikmet hoca bu geç kalmadan değişikliklerde yaptı ve yaptığı hataları düzeltip maçı almış oldu.
Geldiğimiz noktada Pazartesi, Akhisar’la çok önemli bir maç var bu maç için Rizeli süper olur diye düşünüyorum. Yanı süper lige yakışan bir taraftar olur türbinleri doldurur ve süper lige kalır yanı.
Bu doğrultuda bu takım ligde kalacağına inanıyorum gelecek sende daha farklı daha heyecanlı bir takım kurulacağını düşünüyorum. 
Hay de Ç.Rizespor hay de Rize bitsin bu iş dolsun türbinler hep birlikte süper ligde kalalım.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar