Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Hikmet Hoca, Ya Kafandaki Mantaliteyi Değiş Yâda Evine Dön

 Beş haftadır bir puan alan Ç.Rizespor, bu maçında da taraftarı kahretti.
Baktığımızda Hikmet hoca her maç farklı bir kadroyla oyuncularını farklı pozisyonlar da oynatma heveslerine bu maçta devam etti.
Baktığımızda sahaya çıkardığı kadroda aynı senaryolar, akıl almaz oyuncu değişikleri ve oyun anlayışıyla Antalyaspor’a da boyun eğme zorunda kaldı.
Oyuna Deniz’i, keserek Chevalier  ile başladı bunun yanında Ahmet’le başlamayıp Koray yâda Robin tercihini yaptı. Robın’le Koray’i iki on libero oynattı ,Sylvestre’yı forvetin arkasında on numara pozisyonunda oynattı.
Bana göre Sylvestre orta sahada defansif oynadığında, yanı top önünde olduğunda daha başarılı oluyor oyunu daha iyi okuyor daha iyi top kapıp daha iyi top dağıtıyor. 
Ancak bu maçta on numara pozisyonunda oynatıldı bu bölgede istenileni veremedi. Sanırım Hikmet hoca Sylvestre ‘yı niye oynatmıyor eleştirilerine karşın, kendini haklı çıkarmak için Sylvestre’ ye bu bölgede oynatmış oldu. Oyunun belli bir bölümünde de Sylvestre’ yı orta saha çekmiş daha defansif oynatınca daha başarılı oldu.
Bir başka nokta ise Hikmet hoca, Koray’a orta sahada ısrar etmesi, Koray orta sahada başarılı olmazken, takımda herkesi kesip yerlerinde farklı oyuncular denerken Koray’ı kesmemesi manidar.
Koray orta saha da faydalı olamıyor takımı on kişi bırakıyor, belki orta sahada bir savaşan futbolcun olmalı ancak, Koray bir maçta kaç top kapmış kaç tane olumlu top kullanmış, baktığımızda yok gibi. Orta saha oynayan bir futbolcu bu kadar etkisiz kalırsa takımına ne gibi etkenler yarattığı ortada.
Bu takımda orta sahada oynayacak futbolcu Robin , Sylvestre olmalı, Koray bu takımda orta sahada oynayacak en son futbolcudur. Yazıktır günahtır bir teknik direktör bu kadar zincirleme hatalar yapar mı, insanin aklı almıyor, buna kim dur diyecek takım kan kaybediyor.
Antalyaspor a karşı oyuna iyi başladı Ç.Rizespor golü da buldu, ancak golden sonra takım geri yaslandı orta saha defan iç içe girdi.
 Antalyaspor ceza sahanın önüne kadar geliyor kimse rakibin futbolcusuna basmıyor, Antalyaspor rahatlıkla gelip kalende gol pozisyonları buluyor dönen topları alıyor, Antalyaspor kırk metreye top oynuyor hiç engelsiz bir şekilde. Ç.Rizespor ise kaptığı toplarla hem Antalyalı futbolcuları aşacak hem de doksan metre gidecek, düşüne biliyor musunuz, ilginç bir durum.
Bir başka nokta deplasmanda olsun kendi sahasında olsun Ç.Rizespor takı rakibin kullandığı duran toplarda ilerde bir kişi bırakmıyor, böyle olunca rakibin defansı da ceza sahası üzerine geliyor donen topları rahatlıkla almış oluyor, bu anlayışın günümüz futbolunda yeri yok.
Baktığımızda  Hikmet hoca Antalya’nın bütün ataklarını on liberoda karşılayan Robın Antalyaspor a göbekten pozisyon vermeyen Robını’ çıkarıyorsun, Korayı maçın bir bolümde ortanın soluna çektin Robın’ı oyundan alıp Koray’ı on liberoya a çekiyorsun bu nasıl bir mantalite, Koray oyunda olduğu zaman resmen pimi çekilmiş bomba gibi ,futbol oynanınca oyunda yok ,her an faul yapan bir futbolcu, bu maç penaltı yapıyor ikinci golde Ömer’e fotoğraf çeker gibi Ömer’e gelen topa girmiyor, sen bu oyuncuyu oynatıyorsun, bir de bu oyuncuyu doksan dakika nerdeyse oyunda tutuyorsun Hikmet hoca neyin peşindesin.
Deplasman maçında Chevalier’yı oynatması doğruydu ancak oynattığı bölge forvetin arkası olmalıydı ve arkasında da Sylvestre, Robın orta saha oynamalıydı Koray ı oynatmayıp Deniz yâda Ahmet oynaması gerekirdi. bir başka nokta ise deplasmanda bu ağır forvetle başlamalıydı, Deniz’le yada Ahmet’le başlana bilirdi, çünkü bu futbolcular daha etkili daha çabuk daha koşan futbolcular, deplasmanda bu tur futbolcular kullanılmalıydı. 
 Baktığımızda insan düşünüyor da bu takımda normal bir insan dahi yapılan yanlışları görüyor Hikmet hocanın amacı nedir bunu kimse anlamıyor.
Bir takım günümüz futbolunda geri çakılarak mı defans yapılır, yoksa önde basarak mı defansı başlatılır, bunu Hikmet hoca bilmiyor mu biliyor da, neden böyle oynatıyor neden geç oyuncu değişikleri yapıyor. Mesela Antalyaspor a karşı takımı galip miydi son dakikalarda zaman kazanmak için oyuncu değişikliği yaptı ilginç. 
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı geri çakılı oynuyor, elinde Kweuke vardı. Kweuke’ye İyidere’den de top atsanız gidip ya gol atıyordu yâda topu ayağına tutup goller attırıyordu dimi. 
Şimdi Kweuke yok bu oyun sisteminde daha farklı şeyler yaratmanız gerekirken her hafta takımın bu yetersiz kadrosunu da göze aldığımızda, birde teknik hatalar olunca daha yetersiz hale getirmenin bir faydası yok.
Böyle yaptığında Hikmet hocanın bende şöyle düşünüyorum bu takıma Hikmet hoca hiç bir şey veremiyor demek ki, bu takımı bu puanları aldıran o zaman, kondisyoner Roland Koch ve Kweuke idi, bu durum bunu doğrular gibi.
Takıma kondisyonu veren Koch, takımı getiren Kweuke oldu, Hikmet hocaya rağmen. Bu takıma resmen Hikmet hoca rakiplerden daha rakip oloyor.
Hikmet hocanın vardır böyle enteresan işleri gecen sene geldi, Engine taktı, Engin’i oynatmadı, sonra Engin gönderildi bu sene on numara alın diye dert yanıyor, Engin gibi yetenekli bir futbolcuyu gönderttiren oynatmayan bir mantalite. 
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı dikine ve çabuk oynuyordu iyi mücadele ediyordu, şimdi ise yan toplar yapıyor geriye oynuyor bu durumda enteresan takım isteksiz arzusuz sanki lig bitmiş takımın hiçbir iddiası yok.
Geldiğimiz noktada süper ligin en kotu takımı Ç.Rizespor gerek futbol takımı gerek Başkanı ve teknik direktörü ve taraftarıyla birlikte.
Hikmet hoca ya kafandaki mantaliteyi değiş yâda evine don, yoksa bir kaç maç sonra Ç.Rizespor ateş hattında olur bir daha da çıkamaz.
Ara transferde becerip transfer yapamayan Başkan ve yönetimi şimdi dert yanıyor. 
Hanı bir laf vardır ya bitti bolunun pazarı sur eşeği Niğde’ye zamanında iki transfer yapamadınız, şimdide bekle Ç.Rizespor’un küme düşmesini yazıklar olusun ya. 
İnsanın ara transferde bir kaç seçeneği olur A planı, B, planı, C planı olur, hiç bir şey yapamazsan alt liglerde iki takviye yap hiç olmadığından iyidir. Senelerdir maalesef Ç.Rizespor’un Başkanı ve yönetimi futbola yabancı.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar