Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Hikmet hoca yanlışları bitirip doğruları yapmaya başlamış

 Ligin dibinden kurtulabilmek için çırpınan Ç.Rizespor, Karabük karşısında iyi mücadele ederek altın değerinde uç puanı aldı.
 
Ç.Rizespor’un teknik direktörü Hikmet Karaman haftalardır hataları tüketip doğruları yapmaya başlayınca.
 
Ç.Rizespor’dan ses gelmeye başladı. Karabük karşısında sahaya doğru oyuncularla çıkan ve oyuna yaptığı hamlelerde doğru yapan bir Hikmet Karaman gördük.
 
Sahaya Recep’in eksikliğini hissettirerek oynan Ç.Rizespor bulduğu sayısız gol pozisyonlarını gol edemedi.
 
Oyuna baktığınızda bu yıl seyrettiğim en kotu bir Karabükspor gördüm Ç.Rizespor olmadık yere geri yaslanarak az kalsın uç puanı yakmış oluyordu.
 
Oyunun genelinde sahada makine gibi çalışan Ç.Rizesporlu futbolcular vardı.
 
Baktığımızda Ç.Rizespor Recep’in hasta oluşundan dolayı bu müsabakaya son haftalardaki fürumda oyuncumdan yoksun cıktı.
 
Ç.Rizespor oyunu kuran oyuncu eksikliği çektiğini görüyoruz. Baktığımızda Ç.Rizespor takımı çalışıyor çabalıyor top kapıyor, ancak son topları kullanamıyor buda takımı zora sokuyor emeğin karşılığı gelmeyince takım geri yaslanmış oluyor.
 
Geldiğimiz noktada bu müsabakada daha çok isteyen daha çok mücadele eden bu müsabakadan uç puan aldı.
 
Maçın genelinde soğuk ve kar yağışı altında oynanan müsabakadan futboldan çok iki takımında mücadele ederek oyunu sonlandırdığını gördük.
 
Ç.Rizespor bu müsabakada da hissettirdi bu takımda oyunu kurabilen iyi top kullanabilen hücum ağırlı iyi olan bir futbolcu eksikliği çekiyor Ç.Rizespor takımı, bunun yanında da bana göre Ç.Rizespor takınma kenardan adam eksilten sıfıra inen topu adrese atabilen bir oyuncu eksikliği gözler önüne çıkıyor.
 
Hikmet hoca kenarda İsmail’i kullanıyor çabuk seri bir oyuncu ancak ortaları şutları dağlara taşlara gidiyor belki çalışarak bunu çözebilir ancak zaman daraldı, bana göre Özgür’ü sol önde oynaması gerekir mesela bu maçta golün başlangıcı Özgürden geldi Özgür’ü sol bekte oynatmak yanlış olduğunu düşünüyorum.
 
Ahmet bu takımda her zaman oynamalı ancak Ahmet oyundan kaçıyor aldığı toplarla bire, bire adam eksilmeye girmiyor kacak oynuyor oyun içine girmiyor boş koşular yapıyor dolayısıyla bu bölgede bir oyuncu alınması gerekiyordu.
 
Sağbekte oynatılan Mehmet baskılı oynayan takımlara karşı zorlanır diye düşünüyorum, oysa Mehmet on kenarda oynatılsa Ç.Rizespor’a çok faydalı olabilecek bir oyuncu olur.
 
Stoperler kısmen idare eder on liberolarda sıkıntı yok, Jantscher çok çalışıyor çok da teknik bir oyuncu ancak çok kırılgan bir oyuncu güçsüz bir oyuncu bire, birde daha dayanıklı olmalı.
 
Yeni transferden Edomwonyı’den ben bir şey anlamdım videolarını seyrettim, vidalarda bu takıma faydalı olabilecek oyuncu sanırım zamanla takıma uyum sağlar. Kweuke zaten her zaman takımın yarısı, Kweuke’ye Allah sağlık sıhhat eversin… Orta sahada Petrucci, Saadane, çalışkan dinamik oyuncular.
 
Baktığımızda son dakikalarda on numara diye alınan Nosa Lgiebor videolarından seyrettiğimiz kadarıyla bu ligi toza dumana katar.
 
 Bana göre Ç.Rizespor kadrosuna uygun bir oyuncu, daha çok topla koşan iki ayağını iyi kullanan bire birde adam eksilten dikine oynayan devamlı golü düşünen bir oyuncu, aslında on numaradan daha çok özellikleri olan ancak oyuncu kurucu olmadığını düşünüyorum seyredip gereceğiz.
 
Ç.Rizespor’a hayırlı uğurlu olsun vurduğu gol olsun…
 
Geldiğimiz noktada haftaya Akhisar’dan uç puan alacağımızdan adım gibi eminim eğer Hikmet hoca doğrulara devam ederse Akhisar maçından uç puanı şimdiden yazıyorum..Akhisar takımı iyi değil Akhisar’ın maçlarını seyrediyorum öne çıkan oyuncusu kalecileri Fatih ,buradan baktığımızda Akhisar çok pozisyon veriyor.
 
Geldiğimiz noktada takımda bir kımıldama var, ara dönemde iyi hazırlandığını görülüyor yeterlimi yetersiz, üzerine koyarak devam ederse.
 
Şu geri yaslanarak savunma yapma hastalığından da kurtulursa Ç.Rizespor ,bu yeni transfer  Nosa Lgiebor ‘la bundan kurtulacağını düşünüyorum takımı çekip çıkaracak bir oyuncu bu anlamda Kweuke’ye yardımcı olacak bir oyuncu Kweuke yalnız kalıyordu,eğer Lgiebor videoları gibi bir oyuncuysa Kweuke’ile ligin tozunu atılırlar...
 
Hikmet hoca yanlışları bitirip doğruları yapmaya başlamış olması bu doğrularla devam etmesi durumunda, inşallah bundan sonra Hikmet hoca kendine değil de takımına oynar.
Önceki ve Sonraki Yazılar