Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Hikmet Hocanın Geç Hamlesi

 Ç.Rizespor mutlak galibiyet için çıktığı Konyaspor’a karşı maalesef yine galip gelemedi.
Baktığımızda Hikmet hoca sahaya sürdüğü ilk on bir ve oyuncu dizilişi doğruydu.
Ç.Rizespor sahaya dört dört bir bir düzeninde oynadı.
Rakibi orta sahada karşılayıp aldığı toplarla hızlı çıkarak Konyaspor kalesine etkili oldu.
Önemli net gol pozisyonları da buldu ancak golleri atmakta futbolcuları çok beceriksizdi.
Ç.Rizespor Hikmet hocadan sonra sahayı oyun anlamında kısaltıp kaleye en kısa yoldan nasıl gideriz anlayışı görülüyor.
Baktığımızda bu maçta Ç.Rizespor kanatları ve göbeği kullanmaya rakibin karşı üstünlük kurmaya çalıştı, bu düşünce oyunun belli bölümlerinde de başarılı oldu.
Neticede Ç.Rizespor golü da buldu ancak tek gol riskli bir skordu.
Ç.Rizespor ilk yarı sahanın her yerinde dirençli ve çalışkandı iyi alan daralttı rakibe gol pozisyonu vermedi. Ç.Rizespor ’ bulduğu gol pozisyonlarını gole çevirebilseydi ilk yarı soyunma odasına farklı bir skorla gidebilirdi.
Gelinen noktada ikinci yarıya Aykut hoca iki hamle yaparak, oyuna iki oyuncu aldı ve  taktık değişti hücum gücünü artırım uçuncu bölgeyi kalabalık tutmayı duşundu risk aldı.
 Aykut hoca Ç.Rizespor yarı sahasına oyunu yıkmaya başladı.
Baktığımızda Konyaspor un Ç.Rizespor un üzerine geldiği o dakikalarda. Hikmet hoca oyuna hamle yapması  gerekiyordı oyunun o bölümlerinde Ç.Rizespor takımında topu ayağında tutacak oyunu soğutacak rakip kaleye tehlike yaratacak bir futbolcu eksikliği görünüyordu.
Bu durumda Hikmet hoca Aykut hocanın hamlelerine cevap veremeyince oyunu Ç.Rizespor kendi yarı alanında karşılamaya başladı.
Hikmet hoca kenarda Koray’ı hazırlarken herkesin kafasında Hikmet hocanın geriye yaslanıp oyunu korumayı mı düşünüyor sorusu akılılara geldi.
Bu görüntü sahadaki futbolcuları psikolojik olarak geriye yaslanma durumuna itti.
Oysa Hikmet hoca galipken rakibe karşı hücum gücünü ne takviyeler yaparak uçuncu bölgeye basarak rakibi durdurmayı severdi bu düşüncede geç kalınca roller de değişti, maalesef rakip golü buldu, gol yenildikten sonra.
Hikmet hoca uyandı vakit çok geçmişti son on dakikalar oynanıyor iken Lualua’yı oyuna alması maalesef zamanın az oluşundan yeterli olmadı.
 Oysa Kweuke’yı oyundan alıp Lualua’yı oyuna alsaydı Konyaspor un gol için yüklendi anlarda Ç.Rizespor hızlı toplarla Lualua’yı topla buluştursaydı, oyun daha farklı olabilirdi, bunun yanında Lualua’nın oyuna alınması Konyaspor ‘un Ç.Rizespor kalesine gelmekte zorlanır oyunu daha geri oynamasına neden olurdu.
Bana göre Hikmet hocanın geç hamlası tek  hataydı oda pahalıya mal oldu. Bu maçta her şey on numara giderken. Bunun öncesinde çömerce kaçan yüzde yüz goller de eklenince galibiyet gitmiş oldu.
Geldiğimiz noktada Hikmet hoca geldikten sonra. Ç.Rizespor’da çok şeyin değiştiği ortada. 
Ç.Rizespor takım oyunu oynamaya başladı, ayağa oynuyor oyun önde karşılıyor takıma takım ruhu geldi takım hızlı paslar yaparak oynuyor. Bu doğrultuda gelişmeler umut verici.
Ç.Rizespor takımında  bir kez daha üstüne basa basa yazıyorum, Hikmet hoca doğru bir tercihtir bu takımı Hikmet hoca adam edip Ç.Rizespor’un süper lige kalacağına adım gibi eminim.
Bu kadar kısa donem de yapılanlar Ç.Rizespor un bu ligde kalacağı anlamında önemli gelişmelerdir. Ar transferde yapılacak nokta transferler bu takımı şaha kaldırır.
Bana göre bu takıma orta sahada iki önemli oyuncu almalı, alınan futbolcular takıma direk oynayacak futbolcular olmalı, orta sahada önemli acık bar bar bağırıyor gecen sezondan bu vardı bu sezonda var olan bir gerçek.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar