Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Hikmet hocanın yanlışları

 Ç.Rizespor müsabakaya iyi başladı yüzde yüz gol pozisyonu da buldu atamayınca oyunu kendi yarı sahasına karşılamaya başladı.
Ç.Rizespor savunma yapmaya başlayınca Başakşehır’ın iştahı kabardı.
Baktığımızda Hikmet hoca takımını iyi hazırlıyor adeta takımına can katıyor ancak bazen maça başladığı kadrolarda ve oyuncu değişiklerinde inanılmaz hatalar yapıyor.
Bu maçta maça Koray ve Muratla başlaması Başakşehiır’e karşı eksi ikiyle oyuna başlamış oldu bana göre.
Böyle bir deplasman a savunucu oyuncularla çıkarsanız günümüz futbolu bunu af etmez.
 Sezon başından bu yana etkisiz iki futbolcunuzu oynatırsanız üstelikte savunmacı olursa bunlar rakibe göre eksi ikiyle başlamak takımına ecel terleri döktüreceğiniz kaçınılmaz olur.
Ç.Rizespor Deniz sız maça çıkması bir eksiydi zaten, onun yerine Lafferty le başlasanız tamam da Muratla başlamanız inanılmaz bir hata ve Sercan la başlamayıp Korayla başlamanızda bir başka hataydı, resmen bombayı kucağınıza alıyorsun nitekim de öyle oldu.
Hikmet hoca gibi bir hoca, bu oyuncularla sahaya çıktığınızda bunu bütün herkes gördüğü gibi rakibinde gördü ve olan oldu, kendi kendinizin  fişini çekersiniz. Rakibiniz de hiç düşünmeden hücumu düşünür gollerde bulur.
Oysa Hikmet hoca oyuna Sercan ve Lafferty yâda Ali Adnan’la başlamış olsaydı Ç.Rizespor önde basar. Ç.Rizespor orta sahasının onu açılır solda Eren de öne çıkmaya başlar daha çok ileri çıkarak gol pozisyonlarına girmek daha kolay olurdu.
Böyle bir kadroyla oyuna başlamak kendini kilitlemekti.
Hikmet hoca yaptığı yanlışı görerek oyuncu değişikliğine gitti ancak inanılmaz yanlış bir değişiklik yaptı ki insana sac baş yondurur.
Korayla Sercan tamam ancak Obraniak’i  oyundan alması resmen Ç.Rizespor un kanadını kırdı. 
Oysa Murat’la Koray alınsaydı Sercan’la Lafferty ofansif oyuncular sahayı dikine kullanabilen futbolcular bu durumda orta sahadan servis gelmesi lazım aralara ve ters toplar atılmasın lazımdı ki,  Lafferty, Kweuke ve Sercan’a topla buluşup rakip kaleyi abluka altına alırsınız.
 Ancak servisleri yapacak Obraniak oyundan alındı her şeyi bitirmiş oldu Hikmet hoca.
Bu değişiklik takımdaki futbolcuların dahi enerjisi sondu kalede Serkan dahi maçtan koptu.
Obraniak’ı oyundan almak takımın bütün her şeyini elinden almaktı.
 Ha Obraniak’i alırsın oyundan, oyuna daha etkili oyuncu alırsın tamamda bunu anlarım da, oyuna aldığın oyuncu bu tur bir oyuncu değil. 
Hadi Murat’ı kaydırdın Obraniak in yerine ama Murat Obraniak en kotu halinden de etkisiz bir oyuncu yanı bu kadar hatalar zinciri olmamalı.
Dikkatimi çeken bir başka nokta son maçlarda kaptan Kıvanç’ın çok forumsuz olduğunu gözlüyoruz, ancak son maçlarda da kart görmediğini görüyoruz.
 Bir başka nokta ise kaleci Serkan inanılmaz hatalı goller yedi, maçtan koptu sanırım aklı Obraniak oyundan alınmasına takılmış, hocanın yaptığı bu değişikliğe aklı kaldı sarım kaleci Serkan hala ordaydı.
Kaleci Serkan bu ülkede ilk beş kaleciden biridir, çok maçlarda kalesinde devleştiği maçları unutmayalım bir takımın hocası bu hataları yaparsa kalecide hata yapar oda insandır.
Bana göre bu maçtan puansız dönmek Hikmet hocanın yanlışları neden oldu.
Buradan kaleci Serkan’a bir kaç uyarı yapmak istiyorum oyun içinde kalesinde bazen hiç çalışmıyor bazen hareketli olamıyor duruyor.
Durunca da inanılmaz hatalı goller yiyor, oyun içinde hareketli çalışkan olması lazım diye düşünüyorum. Ç.Rizespor un Serkan’la daha uzun yıllar oynamak ister ona ihtiyacı olacaktır Serkan önemli bir kalecidir ve düzgün bir insandır.
Haftaya çok önemli bir maç var bu maçı kesinlikle Ç.Rizespor’un kazanması lazım.
Düşünsenize Beşiktaş’la Karabük oynuyor Karabük Beşiktaş’ı yensin bir sonraki haftada Ç.Rizespor la oynuyor .eğer Kasımpaşa maçından uç puan alamasa Ç.Rizespor  beklenmedik durumlar düşebilir onun için Kasımpaşa maçı hayatı bir maç olacak.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar