Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

İşte Hikmet Karaman klasikleri

 Haftalardır beklediğimiz Hikmet Karaman klasikleri nihayet yüzünü göstermeye başladı.
Baktığımızda oyuna dört uç iki ile başlayarak bir kere beklediğimiz Hikmet hoca nihayet geldi diye bize fark ettirdi.
 Ben şahsen bu maçta oyuna, Kweuke ,Deniz Lafferty ile başlayacağını düşünüyordum ancak Kweuke sakattı Deniz ve Lafferty oyuna başladı.
 
Hikmet Karaman farklı bir hoca biz ondan farklı oyunlar bekliyoruz bilhassa kendi sahasında korkak oynamasını istemiyoruz oyuna iki forvetle başlamasını istiyoruz.
 
 Mevcut kadroyla tek santrafor oynayıp, oyunu önde oynamanız zor oluyor kolay goller kelenizde görebiliyorsunuz.
 
Buradan baktığımızda Ç.Rizespor da bir on libero sıkıntısı olduğu gözleniyor yanı oyunu iki yönlü oynayabilecek bir futbolcusu yok.
 
Böyle olunca rakibe karşı iki forvetle oynadığınızda rakip üzerinize gelemiyor rakibin on liberosu geride kalıyor, on numara oynayan oyuncusu da orta alanda Kıvanç la Lidovıce kalıyor.
 
Bir takım kendi sahasında oynadığında  eğer tek santrafor oynuyorsa oyunu önde oynayamıyorsa bu takımın başarılı olma şansı zor..
Geldiğimiz noktada Eskişehirspor karşısında maça çok iyi başlayan Ç.Rizespor.
Eskişehirspor’a karşı cesur mücadeleci ayağa kafa koyan sahanın her yerine ayak basan enerji dolu hırslı bir takım gördük.
 Ç.Rizespor da bu enerjik güç depolanınca, oyunu dikine ayağa hızlı paslarla Eskişehir yarı sahasında yıkmaya başladı.
Neticede goller ve kırmızı kart erken geldi maç Ç.Rizespor lehine dondu ve Eskişehir oyundan duştu, oyun o dakikalarda bitti ..
Yanı Ç.Rizespor böyle oynamalı Ç.Rizespor çabuk ayağa oynamalı ve ilerde de iki forvetle oynamalı bu anlayış beklenmedik galibiyetler getireceğini inanıyorum.
Bu tempoya bu enerjiye karşı Eskişehir kalesinde gollere engel olamadı, Ç.Rizespor un temposuna karşı sert oynamaya başladı ve kırmızı kart geldi.
Eskişehirspor oyundan tamamen düşünce, Ç.Rizespor oyunu yana geriye paslar yaparak Eskişehir’i daha çok yarmayı duşundu.
Oyun içinde Ç.Rizespor çok sayıda gol pozisyonlarını gole çeviremedi.
Maç adeta bir idman maçı havasında geçti Ç.Rizespor zorlanmadan haftalardır kendi sahasında galibiyet alamayarak tarihe geçmişken, bu galibiyetle tarihi bir galibiyet aldı.
Ç.Rizespor maç oynadıkça işte Hikmet hocanın klasikleri demeye başladık.
Hikmet hoca sanki bu takımda bazı futbolcuları yeni yeni tanımaya başladı.
 Bana öyle geldi son bir kaç maçtır ve bunun yanında oyuncuları tanıdıkça taşlar yerine oturmaya başladığını görüyoruz.
Mesela ben Hikmet hocanın uyunca değişikliklerini beğenmiyorum. 
Oyuna aldığı futbolcu ve oyundan çıkardığı futbolcu takımı öne öteceğine geri düşürdüğünü fark ediyoruz.
Bu maç oyuncu değişikliklerinde daha iyiydi.
Geldiğimiz noktada Balıkesir’e karşı bana göre tıpa tıp aynı oyun anlayışıyla Ç.Rizespor un çıkması lazım Balıkesir’e fırsat vermemek lazım yanı oyuna Eskişehir maçı gibi ilerde iki forvetle başlaması lazım.
Balıkesir saldıracak saldırsın sende korkak oynamayacaksın iki forvetle maçı bitireceksin ve Balıkesir maçında ligde kaldık diyeceksin arkadaş bunun lamı cimi yok.
Hadi şimdiden kazamız mübarek olsun Balıkesir semalarından avla da gel atmacam.
 Başarılar diliyorum Allaha emanet olun… Hadi Hikmet hocam sana güveniyoruz hadi futbolcularımız sizlerde güvenimiz tam….. Atmacalarımız uç puanla gelin …Allah yar ve yardımcımız  olsun….
 
Önceki ve Sonraki Yazılar