Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Mağlubiyetin Nedeni Hikmet, Hüseyin, Koray, Üçlüsüydü.

 Haftalardır bu takımı her maç zor duruma bırakan namu diyar Hikmet hoca. Bu maçta da maalesef takımı sabote edercesine Osmanlıya karşı mağlup ettirdi.
Bir teknik direktör bir kerede şaşırıp doğru oyuncularla sahaya çıkmaz mı?
Oyuna Koray ve Sercan la başlayan namu diyar Hikmet hoca, Osmanlıspor karşısında kendi takımını eksik oynattı. Her hafta farklı oyuncularla maça başlayan Hikmet hoca macera arayışları takıma bir turlu fayda sağlayamıyor.
Oyuna baktığımızda orta sahada doksan dakika gezen Koray, elli sekiz dakika gezen bir Sercan.
Osmanlıspor bu müsabakada belki de ligdeki en rahat galibiyetini aldı.
Oyunun geneli heyecansız ve pozisyonsuz geçti. Sercan, Deniz değişikliği, doğruydu oyuna bir harekâtlılık getirdi, ikinci hamle Koray oyundan alınıp Makıadı, yâda Robıin oyuna alınsaydı, Ç.Rize kotu oynayan Osmanlıspor karşısında rahat bir galibiyetle maçtan ayrılırdı.
Ancak oyuncu değişikleri, golü yedikten sonra kurtarıcı olarak oyuna aldığı Mehmet ve Murat maalesef oyun dakikaları yetmedi.
Ç.Rizespor takımı çok şuursuz ataklar geliştirdi, çok kolay pas hataları yapıldı ve şut çekmekten kaçınan, kaleye şut çekmekten korkan bir futbolcular vardı.
Baktığımızda takımın motive olamama durumu var gibi bir izlenim gözledim, sanki lig bitmiş gibi futbolcular son paslarda ve son vuruşlarda çok lakayttı.
Maç boyu iki takımda birbirini oynatmamaya çalıştı,Ç.Rizespor ‘un bir kaç net pozisyonu vardı,ancak verilmeyen yüzde yüz penaltı takımı alabora etti.Ç.Rizespor kalesinde golü gördü gol Koray’ın hatasından geldi.
Hikmet hocanın sahaya sürdüğü yanlış kadro Osmanlıspor a göre oldu. Oyuncu değişiklerinde Sercan, Deniz değişikliği doğruydu ancak diğer iki değişiklik çok geç kalındı. 
Bu geç değişiklikler Hikmet hoca bu maçı istememe havası estirdi.
Ç.Rizespor takımında öne çıkan orta sahadaki oynatılan Koray’a futbolcu arkadaşları pas vermekten korkması. Bunun yanında ilk kez bu maç da on birde oynayan Dzalamidze. Oyunda sırıtmadı kotu değildi çok çalıştı iyi paslar verdi.
Baktığımızda bu maçın mağlubiyet nedeni Hikmet, Hüseyin, Koray, uçlusuydu.
Hakem Hüseyin Gocek’ın, vermediği yüzde yüz penaltı ve kırmızı kart, Hikmet hocanın oyunda etkisiz kalışı ve yanlış oyuncularla maça başlaması, Koray’ın golü atan futbolcuyu seyretmesi ve doksan dakika her maç olduğu gibi rakibe faul yaparak sahada gezinmesi ve oyunda etkili olmayışı oldu.
Bütün bunlardan sonra her maç Hikmet karaman bir mazeret üretiyor tamam penaltılar verilmedi. Doğu ancak gol mü attın golün verilmedi futbolcu oynadın.
Her maç forumda olan oyuncuları takımdan kesip, forumsuz oyuncuları oynatıp, bu takımı düşürmeye mi uğraşılıyor artık yeter.
Bu senaryoyu kimler yazmış kimler oynatıyor, bu takımı düşüreceksiniz. Bunların açıklaması yapilmali, takımını sabote edercesine her maç yanlış kadrolarla sahaya çıkıp yanlış oyuncu değişikleriyle takımı zora sokup takımı mağlup duruma sokuyorsunuz yeter artık ya nedir amacınız, bu takımı nereye getiriyorsun. 
Bu takımda sağbek de dahi oynayamayan Koray ı on libero oynatıyorsun, Robin’ı transfer ettiğinizde anlata anlata bitiremiyordunuz, şimdi ne değişti bu futbolcuyu niye oynatmıyorsunuz gayeniz ne. Oynatmadığın oyuncuları oynadığında sahaya çıkıp takır takır oynadığında neden bir sonraki hafta takımdan kesiyor kulübede veya on sekiz dışına atıyorsun nedir derdiniz, nedir bu takımdan istediğiniz.
 Kendinize gelin, alttan takımlardan çıkış olsaydı bu takım şimdi nerdeydi. Tamam, transfer yapılmadı ancak bu takım ilk yarı 24 puan almıştı, bu takımdaki malzemeyi neden kullanamıyorsunuz. takımın ne oynadığı belli değil on libero oynattığın Koray a takımdaki arkadaşları pas vermekten korkuyor neden on liberoda bu futbolcuya ısrar ediyorsunuz. 
Bu yaptığınız hataları sokaktan sıralı birini alsanız yapmaz ya yeter. Takımın ligin en kotu takımı Hikmet hoca, Artık bundan sonra nerede hata yapıyorum diye bir düşünmeniz lazım. Bir örnek vermek istiyorum önceki seçimlerde, Recep Tayyip Erdoğan Trabzon beldeye başkanlığı kaybetti, annesini aradı anne dedi biz çok sevdiğim Trabzon’u kaybettik çok üzgünüm. Ancak biz acaba nerde hata yaptık da Trabzon’u kaybettik bunu düşünüp araştıracağız. İşte Hikmet hoca nerde hata yaptığınızı çalışmanız lazım, inanılmaz hatalar yapıyorsunuz bunları irdelemeniz lazım işinize daha iyi sarılmanız lazım.Hikmet hoca senin takımın bu olmamalı senin takımın mazeretler aramamalı. 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar