Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Rıza Hocadan İnanılmaz Hatalar

Ç.Rizespor Sivasspor karşısında ilk yarı  oyunu ilerde basarak önde oynamayı  düşünerek Sivas spor a karşı etkili oldu.
Ç.Rizespor ayağa oynayarak Sivasspor a karşı ilk yarı mükemmel oynadı .
İyi mücadele ederek Sivasspor u  kendi yarı sahasından çıkmakta zorladı .
Ç.Rizespor iyi mücadele ederek  düşündüğü oyunu sahada uygulayınca doktor Cernat’tın duran topa mükemmel  vuruşuyla gölü da buldu.
Ancak Cumalıyı sağbekte oynatması  bana göre yanlıştı,en kotu bir Orhan Cemali den kat kat iyidir çünkü Orhan sağbek oynamayı biliyor,Cumalı sağbek oynamayı bilmeyen oyun içinde kendini arayarak kendi kendisiyle mücadele eden bir futbolcu .
Cumalı’yle  ilk yarı takım bir kişi eksik tı gerek topla gerekse topsuz oyunda.
İkinci yarıda Ç.Rizespor  da Rıza hocanın Cumalıyı çıkarıp Korayı sağbeke çekmesi beklenirken .
Rıza hoca inanılmaz hatalara yaparak oyundan Cernat’ı alıp takımın adeta belini kırmış oldu.
Orta sahanın ofansif futbolcusunu oyundan alıp oyuna defansif oyuncu koyarak takım geri yaslanmasına neden olunca  takımın oyun düzeni bozuldu .
Günümüz futbolunda en iyi defans hücum yaparak oynanıyor ,eğer siz hücum gücünüzü küçültür seniz  kalenize göllerin gelmesi kaçınılmaz olur.
Oysa Kweuke’nın olduğu bir maçta Cernat ın ölüsü dahi oynardı Kweuke rakip defansa basan takımı ileri taşıyan boş alanlar yaratan alıp verebilen  bir futbolcu ,ancak takımında bir Kweukeyle alıp verebilecek ayağa oynayabilen  aralara top atan tek futbolcun var Cernat, onu da oyundan almak  düşündürücü.
Cernatı oyundan alıp Cumalıyı oyuna tutan bir teknik direktör  oyun mantalitesinin sonu hüsrandır.
Oysa Cumayı  oyundan alıp, oyuna diyelim yine Kıvanç’ı alıp Korayı sağ beke Tevfik ide ortanın sağına alsanız  Kweuke yı oyuna aldığınızda bu maçı bir düşünsenize ne olurdu .
Oyun tamamen Sivas yarı alanına yıkılırdı Sivasspor un kendi alanından çıkması mümkün değildi.
Sivas spor maçında Rıza hocanın oyundan aldığı futbolcularla maçı adeta Sivasspor a bağışlamış oldu  .
Buradan baktığımızda aklımıza acabalar geliyor Rıza hoca yönetime  beni gönderin mı demek istiyor bu iş sizinle olmayacak yol yakınken ben barı ikinci yarıya kampa falan katılmamayım demek istiyor  .
Gelinen noktada Sivas spor a karşı ilk yarı mükemmel  mücadele eden bir takım teknik direktörün oyundan aldığı yanlış oyunculardan dolayı bu maçtan puansız dönmek çok acı .
Buna Kalecinin de yanlış  yer tuşundan yenilen bir gol hakemin yanlış penaltısı  de eklenince mağlubiyet kaçınılmaz oldu .
Özetlersek bu maç hatalar oyunuydu hatalarda Ç.Rizespor un aleyhine oldu ve mağlubiyet kaçınılmaz oldu,Rıza hocadan inanılmaz hatalar maçın kısaca özeti oldu .
Önceki ve Sonraki Yazılar