Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Rize de seferberlik ilan edilmeli

 Balıkesir’e karşı Eskişehir’e karşı kazanan kadroyu bozmadan maça başlayan Hikmet hoca ne Hikmet’se aynı sistemle oynamadı.

Eskişehir’e karşı kazanan kadro, ancak kazanan sistem sahada yoktu. Kadroya baktığımızda sahaya cırt forvetle başladığını hissettik maç oynanamaya başlayınca sistem değişikti.

Eskişehir’e karşı sahaya dört dört iki ile oynayan Ç.Rizespor takımı.

Balıkesir’e karşı ise dört beş birle başladı oyuna böyle başlayınca Balıkesir’in iştahı kabardı.

Balıkesir Ç.Rizespor un üzerine baskı kurmaya başladı baskı sonucunda kişisel hatalar üst üste gelmeye başladı.

Ç.Rizespor a baktığımızda rakiplerin baskısı karşısında etkili bir orta sahasının olmadığını biliyoruz. ancak Hikmet hoca ilerde tek santrafor Deniz’le başladı olmadı sonra Lafferty lı denedi olmadı.

Oysa Hikmet hoca oyuna Deniz, Kweuke ile başlasaydı oyun daha farklı olur galibiyet gelebilirdi.

İkinci yarıya Hikmet hoca çok önemli noktayı görüp oyuna Kweuke’yı alıp yanında Deniz ‘ı katmaya başladı ve Obraniak orta sola doğru çekti ve Eskişehir maçındaki sistem sahaya oynamaya başlayınca önde iki forvet,ve  ortanın solunda Obraniak Balıkesir geri yaslanmaya neden oldu .

İlerde iki forvet oynayınca Ç.Rizespor un orta sahasının onu açılmaya başladı orta saha baskıdan kurtardı, neticede orta saha oyuncusu Kıvançla ilk gol geldi.

Baktığımız da baskıya karşı etkili olamayan Ç.Rizespor orta sahası etkili olması için bir kere Ç.Rizespor Eskişehir maçında da ve Balıkesir maçının ikinci yarısında oynadığı gibi forveti iki yapıp Obramığı sol kenara doğru çekmesi gerekiyor.

Obramık iki forvetin arkasında daha alan buluyor daha serbest oynamaya başlıyor bunun yanında Kıvanç ve Ladoviç e alan yaratamıyor böyle olunca da rakibin orta sahası geriye itiliyor oyuna katkı sağlayamıyor savunmak zorunda kalıyor.

O zamanda Ç.Rizespor orta sahası coşmaya başlıyor alan buluyor boş alanları seven bir orta saha olduğu için iyi top yapmaya başlıyor bol gol pozisyonları doğuyor.

Baktığımıza Balıkesir maçında Hikmet hoca oyuncu değişikliklerinde nispeten daha iyiydi önceki maçlardan daha doğru değişiklikler yaptı.

 Kweuke’yı oyuna alması, Umut sağbeke alması, Deniz Tevfik değişikliği oyuna bir anda hareket getirdi.

Baktığımızda Ç.Rizespor takımı hızlı ve dikine oynayınca daha farklı bir takım ortaya çıkmaya başlıyor yanı Ç.Rizespor hızlı oynaması lazım dışarıda ve içerde iki forvetle oynaması olmazsa olmazlardan.

Geldiğimiz noktada Hikmet hoca Ç.Rizespor’un arızasını buldu ve bu arızayı giderip Eskişehir maçında uygulayıp iyi bir skorla sahadan ayrıldı.

Hikmet hoca neden Balıkesir maçında aynı oyun anlayışıyla oynamadı buna şaşırdım.

Geldiğimiz nokta Sivas maçı bu maçta aslında Rize de seferberlik ilan edilmeli.

  Bana göre Cumartesi saat 16.00 da bütün iş yerleri dahi kapatıp maça gidilmeli ben iş yerini kapatıp her maça gidiyorum mesela bir maç içinde kapatalım Rize de patlama olsun.

Bu takımın süper ligde oluşunda bütün herkesin ekonomik olarak faydası oluyor dolayısıyla bugün Ç.Rizespor için bir kaç satımızı ayıralım.

Önceki ve Sonraki Yazılar