Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Rizeli hazır olsun

 Ç.Rizespor da taşlar yerleşmeye başladı.
Gençlerbirliği’ne karşı oyunu rakip sahaya ucuncu bölgede oynamayı düşünerek oyuna başlayan Ç.Rizespor.
Düşüncesinde başarılı oldu ve golleri buldu.
Ülkemizde maalesef takımlar galip duruma geçtiğinde artık skoru korumayı düşünüyor.
Bu maçta da Ç.Rizespor takımı iki sıfır öne geçerek skoru korumaya gitti.
Ç.Rizespor golleri bulduktan sonra devamlı pas yaparak rakibe karşı geriye de yaslanmayıp oyunu kelesinden uzak tutarak oyunu orta sahaya oynadı.
Belki gençler birliğine fark atmaya gitseydi Gençklerbirliği takımı sert oyunuyla Ç.Rizespor takımında futbolculara sakatlıklar verebilirdi.
Hikmet hoca tarafından buda düşünülmüş olabilir.
Nitekim öyle de oldu Ç.Rizespor takımı rakibin üzerine gidince ciddi faullere maruz kaldı.
 Rakip futbolcular uç kırmızı kart gördü, uç kırmızı kart da doğru kırmızı karttı biz adalet istiyoruz hakemlerden hakkimiz yenilmesin kimsenin hakini de almak istemiyoruz.
Neticede Hikmet hoca her zamanki gibi sahayı matematiksel hesaplayarak gole en yakın yoldan nasıl giderim hesaplarıyla sahayı parselleyip daraltarak gol yollarında ve oyunda üstünlüğü sağladı.
Ç.Rizespor Hikmet hocadan sonra ayağa oynamaya başladı dikine oynayıp mücadele gücü gelişti futbolcular hır aşılandı ancak takım biraz ağır kalıyordu.
 Orta saha işlemiyordu adeta bir duvar gibi toplar geri donuyordu.
Ara transferde Obraniak’le  bu orta saha problemini çözdü, Ç.Rizespor daha çabuk paslarla dikine oynamayı daha da geliştirdi orta saha çabuk oynamaya başladı.
Böyle olunca da rakip savunma toparlanamadan Ç.Rizespor forvetleri daha rahat topla buluşup gol pozisyonuyla burun buruna geliyor..
Bunun yanında Ç.Rizespor da ilk yarı yaşadığı on numara eksikliği Obraniak’le giderildiği görülüyor iyi bir kumaşı var Ç.Rizespor’a başarılı olacağı daha bir iki maçla fark edildi.
Obraniak oyunu iki yönlü oynayabiliyor iyi pas  yapıyor topu oyuna iyi sokuyor aralara iyi top atıyor oyunu iyi yönlendiriyor çabuk ve isabetli şutlar atabilen bir futbolcu çok yararlı bir transfer.
Geldiğimiz noktada bu maç sahaya sürülen i ilk on bir de bir kaç futbolcu hariç diğer futbolcular geleni yaptı.
Ç.Rizespor haddini bilerek oynadı her zamanki gibi kaleci Serkan, Kaptan Kıvanç, Eren Rudovic bu maçta da çok iyiydi.
Ancak Koray, Holosko ve Ümit forumda olmadığı gözlendi..
 Hele hele Hikmet hoca, bu formuyla Holosko’ya çok sabır ettiği fark ediliyor, 
Bana göre oyuna Denizle başlansaydı Deniz daha diri daha bileklerine hakım oyun içinde adam eksiltiyor dikine oynuyor kaleye iyi şut çekiyor.
Sanki Hikmet hoca Holosko’yu kazanmaya çalışıyor ismiyle rakibin önlem alacağı bir futbolcudur diye oyuna tutuyor.
Holosko’yu bu kadroya tutmakla varlığıyla yokluğu hiç bir maçta belli olmuyor takım Holoskoy’la on kişi oynuyor.
Baktığımızda Ç.Rizespor Hikmet hocadan sonra rahat oynamaya başladı sahada didişmiyor oynadığı sistem bu kadroya ve takıma faydalı olduğu görülüyor. 
Geldiğimiz noktada takımda gol yollarında bitirici bir futbolcu eksikliği yaşanıyor.
Geldiğimiz noktada bir santrafor birde bir alternatif stoper alınmalı birde on libero alınmalıydı bana göre. belki on libero sorununun oyunu önde oynayarak da çözebilirsiniz kadroda Kağan’da olunca idare eder gibi.
Orta sahadan bir eksiğiniz olursa bu takım kolay gol yer orta sahayı bu maç olduğu gibi her maç diri tutabilirseniz iyi,aksı halde Ç.Rizespor geri yaslandığında ve duran toplardan kolay goller yiyebilir kanısındayım.
 Baktığımızda transferde beş futbolcu alacağına iki iyi futbolcu al yeter, transfer yaptık demek için transfer yapılmamalı. 
 
Geldiğimiz nokta Beşiktaş maçı. Kamuoyunda söylenen Ç.Rizespor deplasman da daha iyi oynuyor kendi sahasında kapanan takımı açamıyor.
Öyleyse Beşiktaş Ç.Rizespor a karşı kapanmadan oynamayı düşünecek bu da demektir ki.
 Haftaya Beşiktaş’ı yenmek Ç.Rizespor için zor olmayacak bu maç tan uç puan alan taraf Ç.Rizespor olacaktır. Ben bunun burada altını çizerek soyluyorum Rizeli hazır olsun türbinler dolsun haftaya Rize de şölen var Hikmet Karaman şov var.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar