Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Seksen Dakika Ç.Rizespor On Bucuk Kişi Oynadı

Ç.Rizespor Samsunspor maça başlarken Samsunspor oyun içinde daha etkindi ilk yarı boyunca oyunu Rizespor yarı alanında daha çok yıkan daha çok Rizespor un üzerine giden Samsunspor oldu.
Müsabakaya Engin hoca ilk on bire Göztepe maçından bir kaç değişikle başladı orta sahada on libero Hassam ı monte ederek ortanın soluna Şahinle başlamış bu değişikler bir turlu faydalı olamadı ilk yarı boyunca on libero oynayan Hassam oyuna girmedi topu ayağına alıp takımı çıkaramadı aralara koşmadı aldığı topları durduğu yerden servis yaptı topla birlikte koşmadı bellı bir metre karede oynadı Hassam bu oyun anlayışı Rizespor takımını bir turlu kendi alanından çıkaramadı görünen şuanda Hassamın takıma daha uyum sağlayamamış olduğu.
Şahine gelince sahada resmen ezildi hiç bir varlık gösteremedi ancak Engin hoca Şahine nasıl seksen dakika tahammül etti anlayamadım Engin hocanın bu tahammülü takımı az kalsın zora sokuyordu ne var ki takım futbolcuları çok çalışarak Şahının eksikliğini çok da hissettirmedi yoksa Engin hocanın başı çok eğirirdi.
 İlk yarı takım harbiden bir ara kimin nerde oynadığı belli değil gibi sırıttı bu iyi bir sinyal değil Engin hoca bunu iyi düşünüp hesap yapması lazım.
İkinci yarıya Fahriyle başlayan Engin hoca çok doğru bir hamleyle Rizespor takımına adeta serum takmış oldu Fahriye Rizespor takımı kendi sahasından çıkarak oyunu Samsun yarı alanında oynamaya başladı, Engin hocanın Fahriyi oyuna alması hastayı yatağından kaldırmış gibi oldu.
Sahanın yıldızı bana göre Hakandı, Hakan maç boyunca top nerdeyse Hakan ordaydı, oyunu iki yönlü oynayan aralara koşan defanstan topu alarak takımı çıkarması sahanın her yerine basmadık yer bırakmaması adam eskitmesi insana futbol zevki veriyor Hakana kırk bin kere maşallah.
Hakan maç boyu etkili oyununa hiç yoktan yere pozisyon yaratarak gol pozisyonu üretti kaleye sert şutunu kaleci zorlukla çeldi kaleciden donen topu Jallow un iyi takipçiliği golü bulmuş oldu Jallow da bu maçta çok çalıştı rakip defansı bozdu, baktığımızda takımda bütün futbolcular elinden geleni yaptı ancak Hakan Rizespor un yıllardır aradığı kan.
Engin hoca maç boyu oyunu kontrollü oynamaya uğraştı anacak Şahını seksen dakika nasıl oyuna tuttu bir anlam veremdim bu belki de takımın gol yemesine neden olacaktı bana göre Şahinle takım uyuna on bucuk kişiyle devam etti.
 Maç boyu oyuncu değişiklikleri doğruydu ancak oyuncu değişiklikleri gec kalmış olarak gördüm bu benim fikrim oysa oyuna hele ikinci oyuncu değişikliği yanı Şahını oyundan  daha erken olabilseydi takımın gol atması takımın rahatlamasına neden olacak ti belki bana göre.
Dikkatimi çeken bir başka şey Jallow golü atığında futbolcuların bir yunak halinde Jallow a koşmaması golün sonucu çok sıvındırıcı geçmemiş gibiydi bu belki seyircinin olmamsı belki başka bir şey bunu irdelemek lazım ban göre.
Baktığımızda Rizespor maçın genelinde iyi futbol oynadı söyleyemeyiz Samsunspor un Rizespor dan daha iyi oynadığını görüldü  deplasmana oynamasına rağmen ancak iyi futbol oynayan puan almıyor varsın Rizespor kutu oynasın uç puanı alsın .uç puan alınmasaydı böylede konuşulmazdı buda başka tabı baktığımızda takımın istenilen düzeyde olmadığı ....
Önceki ve Sonraki Yazılar