Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Takımın Arızası

PTT birinci liginde Manisa da Manisaspor Ç.Rizespor karşı karşıya geldi.
 Karşılaşmada Ç.Rizespor takımı futbolcukları rakip karşısında çok güçsüz görünüyor futbolcular ikili mücadelelere düşüyordu.
Futbolcuklar sahada pas yapamıyor oyuncu dizilişleri de yanlış olunca buna tuz biber ekmiş oluyordu.
Daha önceki yazılarımızda da bunları belirtmiştik. Maalesef hanı derler ya görünen köy kılavuz istemez Ç.Rizespor da müthiş bir düşüş var. Bu hem hocada hem de futbolcularda sahada çok fark ediliyor.
Özellikle Engin hoca takımı gol yememek bağ binde sahaya sunuyor ne hikmetse gol yedikten sonra hücumu düşünüyor.
 Gelişen ataklarda saman alevi gibi gelişip ilerde sönüp gidiyor takım kaleye doğru dürüst bir şut daha çekememiş. Ç.Rizespor takımında orta sahanın çok kotu olduğunu görüyoruz biloklar arasında inanılmaz kopukluklar görünüyor.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımı dört uç iki bir bezende dört iki uç birle oynuyor bu sistemle oynamanız oyunu iki yönlü oynayan iki on liberonuz olmalı bu da Ç.Rizespor takımında yok bu durumda dört dört iki oynamanız gerekir yanı oynadığınız sistem de olabilecek orta sahanız bu kadroda yok ancak Hakan bu takıma girerse olabilir.
Mesela Ç. Rizespor takımı gol yedikten sonra forveti ikiliyor neden neden gol yemeden forveti ikili oynatmıyor neden ilerde basmıyor bu takıma ne oldu insana sorarlar.
Manisa maçında sol bek onur yedeklerde var on birde yok sanırım sakat riske edilmedi madem sakat neden yedek.

Madem sol bek eksiğini var İnsana sorarlar alt yapıdan sol bek kin var Hasan Köse onu oynatırsın elinde olanı kullanırsın olmazsa olmaz kimsede bir şey diyemez dımı hoca bu kadar hatalar ustun de hatalar üretir mi lütfen Engin hoca neler oluyor.
Baktığımızda Ç. Rizespor takımında santrafor alternatifi bulunmalı ta sezon başında buraya yazdığımızı okuyanlar hatırlar maalesef gelınen nokta da takımda pilot santrafor eksikliği çekiyor o zaman İlyas’ı alternatif olarak af ettiniz e oynatın oynatmasanız olmaz işte Kalu yoksa elinde kim var pilot santrafor İlyas doğru birdir eğer sen benim doğrum başkadır onu uygularsanız başarı olmaz.
Manisa maçında baktığımızda lider takım ilerde basacak beklenirken geriye yaslanarak defansa dayalı bir futbolcu kadrosuyla maça çıkılması enteresandı doğrusu.
İlyas takımda olmamsı sakatsa tamamda eğer sakat değilse bunu kime nasıl anlatırsınız Kenan’ı doksan Dakka oyunda kalması kaç maçtır on birde oynamasını ve bunun yanında Cumalının haftalardır kotu oynamasını kime nasıl anlatırsınız. Mehmet’i oyuna aldığındaki farkı görmeyip Kenan’a ısrar etmeniz o bölgede Mehmet’i oynatmamanız yanı insanın içi eriyor göz göre göre bir teknik adam bu yanlışları nasıl yapar aklım mantığım almıyor.
Bir Cumalının yerinde beğenmedığmız Hasam veya Şahını arar olduk hiç olmazsa bu futbolcular Cumalıdan iyi oynuyordu.
Bir takım oynar mağlup olur bu futboldur her takımı yeneceğim diye de bir kural yok ancak yanı bir takım yönetimindeki yanlışlarla mağlup olması çok acı bana göre yazık oluyor.
 Ç.Rizespor takımına ve de teknik kadroya da yazık bu emekler bu çalışmalar vallahı üzülmemek elde diye.
Ç.Rizespor takımına neler oldu da futbolcuların bu kadar sahada ezik durumda futbol oynadığını biri çıkıp nasıl atlatır bunun sorumlusu kimdir kaç maçtır takım sahada yok.
Son maçlarda Engin hocayı eleştirmeyelim dedik yapıcı olalım dedık ancak gidişat dipsiz kuyuya gidiyor görüntüsünü da nasıl makyaj edelim kime nasıl anlatalım doğrusu şaşkın durumdayız.
Önceki haftalarda burada bahsettiğim bir noktaya geldik yazımda demiştim ki Ç. Rizespor takımı Engin hocanın elinden çıkıyor şimdi yine aynı görüntüyü görüyoruz neler oluyor yanı sadece oda değil. Engin hoca daha önceki maçlarda bizi şaşırtmıştı geldiğinde eleştirmiştik ancak sahada inanılmaz sunumlar yapıyordu çıkardığı kadro oyuncu değişikleri inanılmaz doğruydu şimdi ise tam tersi.
Baktığımızda bu kaliteli kadroyu daha önce Engin hocayı öve öve bitiremezken Engin hocaya ne odluda bu kadar korkak bir oyuncu dizilişiyle sahaya çıkarıyor.
 Ç.Rizespor takımının karşısında ki her rakip sahada takır takır oynarken bu ligin en kotu futbol oynayan takımı da olsa, Ç.Rizespor a karşı coşuyor da Ç.Rizespor takımı futbolcuları sahada ikili mücadele de ve pas yapmakta neden zorlanıyor.
Manisa maçındaki kadroyu okuduğumda ve sahadaki dizilişi gördüğümde  bu kadro ve bu oyun mantalitesiyle Ç.Rizespor un Manisa dan puanlar alamayacağını  duşundum  .bu maç sabaha kadar oynansaydı  Manisa fark atardı ancak Rizespor gol dahi atamazdı.
Özetlersek Ç.Rizespor takımı kendi yaptığı hatalardan dolayı puanlar kaybediyor hanı oynarsın  rakıp daha iyi olur yenilirsin maalesef böyle değil Ç.Rizespor  kotu oynuyorsun yenilgide kaçınılmaz oluyor  bu sıkıntılı donemi inşallah Engin hoca çalışıp giderecektir buna inanmak zorundayız ban gürede takımı toparlayıp eski kimliğine kendisiyle birlikte gelecektir beklentimiz bu.
Takımın arızası bana göre belli takım bir kere ilerde basacak geri yaslanmayacak cırt santrafor oynayacak Kenan takımdan kesilecek sola Erhan.
 Kulu Jallow forvette birlikte oynayacak Hakan da takıma girecek Cumalı de bu takımda kesılecek takım bir nefes alır orta sahada Fahri yalnız kalmaz yoksa durum vahım.

Önceki ve Sonraki Yazılar