Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Taktık ve Oyuncu Değişikleriyle Kurtarılan Bir Beraberlik

Denizli bu maçta sahaya sürdüğü kadro ve ilk yarı oynadığı oyun düşüncesiyle bu maçın böyle biteceği belliydi.
Baktığımızda ilk yarı oyunu birinci bölgeye kabullenerek başlayan Ç.Rizespor takımı orta kenarda Cernat la ne kadar etkili olabilirdi.   Topu oyuna olumlu sokacağın ayağına hakım önemli futbolcunuzu ortanın sağında oynatmak o etkili futbolcunuzu markaj etmektir bana göre 
Oysa oyuna önde başlayarak yâda ikinci bölgeye başlayarak oynansaydı takımın galip gelme şansı daha yüksek olurdu. Oyunu geri birinci bölgeye kabul etmek Manisa’nın beklemediği ve çok istediği bir durumdu. Ç.Rizespor takımı da ön önemli silahın r Eren’i üçüncü bölge  etkili adamlarını eskitirseniz golü yemeniz kaçınılmaz olur nitekim odluda.
Oysa rakip sana karşı hücum gücün yüksek diye önlem almış bu yanlış oyun düzeninin bedeli doğru hamlelerle ikinci yarı ancak beraberliği kurtardı.
Yani ilk yarıda hücum gücü eksik bir kadroyla Manisa gibi bir rakibe karşı nasıl çıkarsın aklım mantığım almıyor elinde Eren gibi bir adamını nasıl kenarda tutarsın bu düşünceyi anlamakta doğrusu ben zorlandım.
Zaten Ç.Rizespor takımı birinci bölgede iyi olmayan bir takım oyuna böyle başlarsanız rakibe güç katarsınız nitekim de öyle oldu Manisa golü zorlanmadan buldu.
Bir başka durum ise U20 ye oynayan Cumali’yi ille de oynatmak için U20 ye faydam olsun oyuncu hazırlayayım düşüncesi Ç.Rizespor takımında bu futbolcuya yer aramak, takımı bozmak maalesef Ç.Rizespor a faydalı olmuyor.
Baktığımızda Manisa bu maçla mutlak puanlar almak için gelmişti ya hep ya hiç gibi Manisa’nın bu düşüncesine karşı Ç.Rizespor- un yani Denizli Hocanın ilk yarı oyuncu dizilişi ve çıkardığı kadro yanlıştı.
Ancak ilk yarıya yaptığı yanlışı fark edip hamlesini ikinci yarıya yaptı ancak rakibe tanıdığı fırsatı lehine çeviremedi.
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımı birinci ikinci bölgede çok iyi değil ancak üçüncü bölgede çok iyi. Daha çok uçuncu bölgenin yanı hücum gücü yüksek diye bu takım buralara geldi bunun yanında Denizli hocanın katkısı çok.
Son maçlarda Denizli Hoca oyunu ikinci bölgeye tutup daha kontrollü oynuyordu bunu bu maç ilk yarı bozunca durum aleyhine döndü. Ancak ikinci yarı son maçlara tutturduğu oyun düşüncesine tekrar dönünce başarılı oldu ancak yetmedi.
Bir başka durum Ç.Rizespor takımının en önemli özelliği oyunu kısa alanda kurmak yanı bir önce çabuk pozisyona girmek.
 Ayağa oynayarak sahayı dikine kullandığında etkili olabilen bir takım bu maçta bunu çok göremedik bu maçta daha çok bireysel oynandığını gördük.
Özetlersek ilk yarı teknik hatadan dolayı Ç.Rizespor kötüydü ancak ikinci yarı taktık ve oyuncu değişikleriyle kurtarılan bir beraberlik oldu.
Geldiğimiz noktada bu takımı bu kısıtlı kadroyla buraya getiren büyük usta Denizli Hocayı her zaman olduğu gibi kutluyoruz ve ayakta alkışlıyoruz.
Türbinler olağanüstüydü son yılların Akhisar maçından sonraki ve önceki bu stat da en çok seyirli olan maçıydı  türbinleri dolduran herkesi kutluyorum. Ancak coşku yoktu eğer coşku olsaydı bu maç alınabilirdi bana göre.
Ancak anlayamadığım bir şey var taraftarın sahaya yabancı maddeler atması sahaya yabancı madde atmak Ç.Rizespor takımına puanlar aldırıyorsa hep birlikte atalım tamam da.
Sahaya yabancı madde atıldığında Ç.Rizespor takımının sahasını kapanacağını bile bile sahaya su şişeleri atan kimdir nedir kimin tarafıdır Ç.Rizespor a ne yapmak istiyor ayıptır günahtır.
 Hiç kimse bu kadar emeğe darbe vuramaz bunu yapanların cezaları verilmeli böyle bir şey olamaz bunlar Ç.Rizespor taraftarı olamaz bunlar olsa olsa seyirci olur.
Önceki ve Sonraki Yazılar